شنبه 10 آذر 1403 - 20:18

کد خبر 643036

جمعه 06 مهر 1403 - 09:30:00


سی‌ان‌ان: اسرائیل بازی خطرناکی را در لبنان آغاز کرده است


ایسنا/متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

شاید نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلایلی که عمدتا شخصی هستند، سعی کند حزب‌الله را از صحنه خارج کند، اما حتی اگر صهیونیست‌ها آسیبی شدید به توانایی‌های نظامی حزب‌الله وارد کنند، آرمان مقاومت ادامه دارد و حزب‌الله دوباره از دل آن شکوفا خواهد شد.

رسانه آمریکایی با اشاره به توانایی‌های حزب‌الله لبنان و درگیری ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این پرسش را مطرح کرد که آیا صهیونیست‌ها می‌توانند با حزب‌الله لبنان وارد نبردی تمام‌عیار شوند؟

رژیم صهیونیستی و حزب‌الله تقریباً یک سال است که در وضعیت بحرانی قرار دارند و در هفته جاری رژیم اشغالگر تصمیم گرفت حملات خود به لبنان را به شدت افزایش دهد. برخی مدعی هستند که هدف صهیونیست‌ها از افزایش تنش‌ها، در واقع کاهش تنش‌هاست! آن‌ها می‌گویند رژیم اشغالگر می‌خواهد با حمله‌ای پیش‌دستانه، حزب‌الله را وادار به پذیرش یک راهکار دیپلماتیک کند.

به گزارش سی‌ان‌ان، این یک ادعای پرخطر و معیوب است و احتمالاً صهیونیست‌ها آن را مطرح کرده‌اند تا به متحد اصلی و خسته خود، یعنی ایالات متحده بگویند تل‌آویو هم مانند واشنگتن به دنبال راهکار صلح‌آمیز است.

رسانه آمریکایی اذعان کرد برای سربازان خسته و متفرق صهیونیستی، جنگ زمینی تمام‌عیار با نیروهای باتجربه و انگیزه‌مند حزب‌الله فاجعه‌بار خواهد بود و این همان چیزی است که حزب‌الله در آن مهارت دارد، اما رژیم صهیونیستی از آن فراری است.

بر اساس این گزارش، مبارزه با حماس در غزه ارتش رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار داده است، به‌طوری که سربازان صهیونیست فرصت کمی برای استراحت دارند، مقامات از کمبود نیروی نظامی خبر می‌دهند، اقتصاد این رژیم با شدیدترین رکود در سال‌های اخیر روبرو است و فشار عمومی برای آتش‌بس و توافق برای تبادل اسرا افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، هنوز مشخص نیست که آیا رژیم صهیونیستی قصد دارد به یک تهاجم زمینی به لبنان دست بزند یا خیر، اما سوالی که مطرح است این است که آیا رژیم اشغالگر توان مدیریت یک جبهه جدید را دارد؟ کارشناسان می‌گویند در صورت ورود رژیم صهیونیستی به جنگی تمام‌عیار با حزب‌الله، رژیم اشغالگر با تهدیدی بسیار قوی‌تر از حماس مواجه خواهد شد و تبعات سنگینی را متوجه خود خواهد کرد.

«یوئل گزانسکی» پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی مستقر در تل‌آویو که با سه نخست‌وزیر مختلف در رژیم صهیونیستی کار کرده، به سی‌ان‌ان گفت: «حزب‌الله، حماس نیست. حزب‌الله دولتی در درون یک دولت است که با قابلیت‌های نظامی بسیار پیچیده‌تری دارد.»


افزایش قدرت حزب‌الله
به گزارش سی‌ان‌ان، حزب‌الله که یکی از متحدان منطقه‌ای اصلی ایران است، در سال میلادی گذشته تسلیحات پیچیده‌تری را به نمایش گذاشته و به کمک متحدان و شرکای خود در سراسر غرب آسیا، از عمق راهبردی بالایی برخوردار است.

توانایی‌های حزب‌الله نسبت به زمانی که در سال ۲۰۰۶ با رژیم صهیونیستی وارد جنگ شد، تقویت یافته و تحلیلگران تخمین می‌زنند که بین ۳۰ تا ۵۰ هزار نیرو و بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

«سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله نیز اعلام کرده است که این گروه بیش از ۱۰۰ هزار نیروی نظامی در اختیار دارد و گزارش‌ها حاکی از آن است که حزب‌الله به هزاران فروند موشک بالستیک مجهز است، از جمله ۱۵۰۰ موشک دقیق با بردهای ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر.

یکی از پژوهشگران ارشد اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» که در واشنگتن مستقر است، گفت وزن کلاهک موشک‌هایی که حزب‌الله اخیراً برای حمله به نواحی شمالی اراضی اشغالی استفاده کرد، موشک‌های برکان است که حزب‌الله در زمستان گذشته برای اولین بار علیه رژیم صهیونیستی استفاده کرد، اما موشک‌های جدید حزب‌الله برد بسیار بیشتری دارند.

از سوی دیگر، «اورنا میزراحی» کارشناس مسائل مربوط حزب‌الله در مؤسسه مطالعات امنیت ملی مستقر در تل‌آویو گفت بخش عمده‌ای از توانایی رژیم صهیونیستی برای مبارزه همزمان در ۲ جبهه شمالی و جنوبی به حمایت ایالات متحده بستگی دارد.

ارتش تحت‌فشار
به گزارش سی‌ان‌ان، رژیم صهیونیستی «یک دولت کوچک با نیروی نظامی کوچک است» که در راستای آماده شدن برای ورود به یک جنگ احتمالی با حزب‌الله، ناچار شده بخشی از نیروهای کلیدی خود را از غزه خارج و به مرز شمالی منتقل کند.

گزانسکی گفت انتقال منابع از غزه به لبنان به معنای پایان جنگ در غزه نیست، اما نتانیاهو برای بازگرداندن آوارگان صهیونیست به خانه‌های خود در نواحی شمالی اراضی اشغالی تحت فشار است و احساس می‌کند که باید جبهه شمالی را در حال حاضر در اولویت قرار دهد، حال آنکه تحلیلگران و مقامات ارتش رژیم صهیونیستی بارها گفته‌اند ارتش این رژیم از کمبودهای فراوانی رنج می‌برد.

یوئل گزانسکی گفت جنگ غزه طولانی‌ترین جنگ در نوع خود در تاریخ حیات رژیم صهیونیستی است و ادامه یافتن آن موجب تضعیف بیشتر این رژیم خواهد شد، امری که به گزارش سی‌ان‌ان، برای حزب‌الله و ایران مطلوب است.
 
اقتصاد در حال رکود
به گزارش سی‌ان‌ان، یکی از بزرگ‌ترین تبعات جنگ غزه برای رژیم اشغالگر، آسیب عظیمی است که به اقتصاد این رژیم وارد شده است.

در این گزارش آمده است: «هزاران کسب‌وکار متحمل ضرر شده‌اند، زیرا نیروهای ذخیره زندگی غیرنظامی خود را رها کرده‌اند تا به جنگ بروند و اقتصاد با نرخی نگران‌کننده در حال کوچک شدن است... تبعات این وضعیت تا سال‌ها باقی خواهد ماند.»

گزارش‌ها نشان می‌دهد که از میان تمامی ۳۸ دولت عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، رژیم صهیونیستی بیشترین کاهش اقتصادی را در بازه زمانی آوریل تا ژوئن امسال نشان داده است. بر اساس آمار این موسسه، اقتصاد رژیم صهیونیستی در ماه‌های اولیه جنگ ۴.۱ درصد کاهش یافت و در سه‌ماهه‌های نخست و دوم سال میلادی جاری هم به کوچک شدن ادامه داد.

این در حالی است که هزینه‌های رژیم اشغالگر سر به فلک کشیده است. رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی هشدار داده است که جنگ تا سال ۲۰۲۵ برای رژیم صهیونیستی تا ۶۷ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت، عددی که معادل ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی است و این از هزینه‌های نظامی معمول این رژیم که بین ۴.۵ تا ۶.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی است، جدا است.
 
بحران مشروعیت
بسیاری از کشورهای جهان همین حالا هم به اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه انتقاد دارند و به گزارش سی‌ان‌ان، حمله به لبنان و تلفات غیرنظامی قابل‌پیش‌بینی آن می‌تواند ضربه‌ای نهایی برای این کشورها باشد.

بلافاصله پس از عملیات طوفان الاقصی، برخی از کشورهای غربی با رژیم اشغالگر همدردی کردند، اما به‌مرور زمان و با روشن شدن عمق جنایات رژیم اشغالگر در غزه، این کشورها به حمایت خود تردید کردند. همچنین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد یهودیان ساکن اراضی اشغالی نیز رفته‌رفته از جنگ غزه ناراضی شده‌اند و حمایت داخلی از رژیم اشغالگر کاهش یافته است.

اگرچه در روزهای نخست جنگ غزه، صهیونیست‌ها حمایت زیادی از آن به عمل آوردند، اما در حال حاضر در مورد حمایت از جنگ با حزب‌الله، از همین حالا ساکنان اراضی اشغالی دچار اختلاف داخلی هستند. یک نظرسنجی داخلی در ماه ژوئیه نشان داد ۴۲ درصد از ساکنان اراضی اشغالی معتقدند که رژیم اشغالگر باید به دنبال یک توافق دیپلماتیک با حزب‌الله باشد، در حالی که ۳۸ درصد از آنان معتقدند رژیم صهیونیستی باید به دنبال پیروزی نظامی بر این گروه باشد. بیشتر افرادی که با جنگ موافق هستند نیز از ساکنان نواحی شمالی اراضی اشغالی هستند که ناچار به فرار از این مناطق شده‌اند. 

به گزارش سی‌ان‌ان، رژیم صهیونیستی در غزه بی‌توجهی خود به کشتار غیرنظامیان را نشان داده و افزایش خشونت این رژیم علیه مردم عادی لبنان، نفرت آن‌ها را از رژیم اشغالگر تشدید خواهد کرد.

رسانه آمریکایی گزارش داد که شاید نتانیاهو بخواهد برای پیشبرد اهداف خودخواهانه‌اش به حزب‌الله فشار بیاورد تا این گروه را از رده خارج کند، اما حتی اگر صهیونیست‌ها بتوانند آسیب شدیدی به توانایی‌های نظامی حزب‌الله وارد کنند، آرمان مقاومت از بین نمی‌رود و حزب‌الله دوباره از دل آن بیرون خواهد زد.

سی‌ان‌ان با اشاره به تجربه شکست ناتو در افغانستان، هشدار داد که حتی در صورت تحمیل خسارات سنگین به قوای نظامی و فرماندهان ارشد حزب‌الله در جنگ احتمالی، رژیم صهیونیستی در آینده‌ای نه‌چندان دور با خشم و انتقام نسل‌های جوان حزب‌الله مواجه خواهد شد.

محمد حسین خدائیان


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط