شنبه 03 آذر 1403 - 16:33

کد خبر 709748

شنبه 03 آذر 1403 - 13:35:06


چهار هزار تن خرما از نخلستان‌های قصرشیرین برداشت شد


ایرنا/ مدیر جهاد کشاورزی قصرشیرین گفت: چهار هزار تن محصول خرما امسال از ۶۵۰ هکتار از نخلستان‌های بارور این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شد.

جبار خدامرادی، مدیر جهاد کشاورزی قصرشیرین  اظهار کرد: میانگین عملکرد تولید خرما در هر هکتار از نخیلات قصرشیرین ۶ تن در هکتار و به طور میانگین هر کیلوگرم خرما بستگی به نوع آن از ۸۰۰ هزار ریال تا ۱۲میلیون ریال به فروش رسید.
وی از درآمدزایی بسیار خوب محصول خرما در این شهرستان برای باغداران سخن گفت و اظهار کرد: در مجموع برداشت خرما از نخیلات شهرستان قصرشیرین ۳۲ میلیارد ریال برای باغداران درآمدزایی به همراه داشت.
مدیر جهاد کشاورزی قصرشیرین همچنین از اشتغالزایی تولید محصول با ارزش خرما خبر داد و گفت: در نخلستان های قصرشیرین ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و ۶۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شده اند.
وی اظهار کرد: سطح نخلستان های منطقه قصرشیرین ۹۰۰ هکتار و شامل ۲۰ رقم انواع خرما است که ۶۵۰ هکتار آن بارور و بیشترین سطح آن به خرمای زاهدی (بیش از ۵۵ درصدکل سطح نخلستان ها) و حدود ۴۵ درصد هم به اسیر ارقام از جمله پیارم، برحی، کبکاب، ربی، خضروای، جعفری، دیری، اشرسی، مجول و انواع رطب اختصاص دارد.
مدیر جهاد کشاورزی قصرشیرین با بیان اینکه یکی از اولویت های در دستور کار توسعه باغات خرما است، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب این شهرستان، توسعه نخلستان ها اقتصادی بوده و برای سال آینده کشت ارقام جدید مثل مجول و پیارم با سطح توسعه ای بالای ۲۰۰ هکتار در شهرستان رقم خواهد خورد.
خدامرادی ادامه داد: در سال زراعی گذشته با وجود محدودیت مالی برای توسعه باغات خرما ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال بابت یارانه به ۲ هزار و ۸۰۰ نفر خرمای کشت شده پرداخت شده و در سال آینده این روند ادامه دارد.
وی ادامه داد: باغداران و کشاورزان قصرشیرین در صورت هرگونه نیاز و حمایت از جمله در بحث توسعه کمی و کیفی نخلستان ها می توانند به اداره جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه تا اقدامات لازم انجام شود.
نبود صنایع بسته بندی، تبدیلی و فرآوری خرما مشکل عمده نخل کاران قصرشیرین است که سال هاست با آن دست و پنجه نرم می کنند.
شهرستان قصرشیرین از گذشته های دور خاستگاه اصلی خرما و بویژه رقم مرغوب اشرسی بوده است و با وجود داشتن ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان نبود صنایع تبدیلی و امکان بسته بندی و فروش بهتر این محصول باعث فروش خرمای قصرشیرین به صورت فله ای و در نهایت بسته بندی با نام دیگر شهرهایی که امکان بسته بندی این محصول مهم را دارند، شده است.
ایجاد صنایع بسته بندی و فرآوری خرما در این منطقه مرزی علاوه بر اشتغالزایی مناسب موجب بهبود وضعیت معیشتی باغداران و تولید کنندگان خرما و اهرمی برای تشویق سایرین برای گرایش به تولید این محصول با ارزش می شود.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه افزون بر۲۷ هزار نفر جمعیت و ۳۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که از این میزان حدود چهار هزار هکتار آن باغ مثمر است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط