جمعه 09 آذر 1403 - 19:05

کد خبر 716882

جمعه 09 آذر 1403 - 14:47:51


عوارض آلایندگی اهواز به کجا می‌رود؟


فارس/ در پی افزایش نگرانی‌ها درباره عدم شفافیت در توزیع عوارض آلایندگی در خوزستان، مقامات مسئول از اصلاحات ضروری در سامانه توزیع این عوارض و نظارت دقیق بر هزینه‌کرد آن‌ها خبر داده‌اند.

در پی افزایش نگرانی‌ها درباره عدم شفافیت در توزیع عوارض آلایندگی در خوزستان، مقامات مسئول از اصلاحات ضروری در سامانه توزیع این عوارض و نظارت دقیق بر هزینه‌کرد آن‌ها خبر داده‌اند. این موضوع در پی درخواست‌های متعدد از سوی شهروندان و کارشناسان مطرح شده است.

طبق اعلام مقامات سازمان امور مالیاتی، در سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان عوارض آلایندگی به استان خوزستان تخصیص یافت. در هفت ماه ابتدایی سال جاری نیز، بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان از این عوارض توزیع شده است. این مبالغ، به‌ویژه در پروژه‌های عمرانی و آبادانی استان، مورد استفاده قرار گرفته است.

سیدمحمد مولوی، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی به اهمیت اصلاح سامانه توزیع عوارض آلایندگی تاکید کرده است. وی پیشنهاد داده است که این عوارض به حساب‌های جداگانه واریز شوند تا شفافیت و نظارت بر هزینه‌کرد آن‌ها افزایش یابد.

مولوی همچنین خواستار نظارت دقیق‌تر بر میزان واریزی و هزینه‌کرد این منابع مالی توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شد.
 
شفافیت در هزینه‌کرد عوارض آلایندگی
سیدمحمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، در بازدید از خوزستان بر لزوم شفاف‌سازی در هزینه‌کرد عوارض آلایندگی تاکید کرد.

وی اظهار داشت که مقامات استانی، به ویژه شهرداری‌ها، باید به مردم اطلاع‌رسانی کنند که منابع مالی حاصل از این عوارض چگونه هزینه می‌شود.

این منابع مالی، براساس قانون باید در پروژه‌های عمرانی و زیربنایی استان خوزستان به‌ویژه در مناطقی مانند اهواز، هزینه شود.

طبق آمار، در سال گذشته ۶۶۳ میلیارد تومان از عوارض آلایندگی وصول شده است که بایده پروژه‌های مختلف عمرانی تخصیص داده شود اما هیچ گونه شفافیتی در این زمینه وجود ندارد.وضعیت پرداخت عوارض آلایندگی در اهوازسیاوش محمودی، عضو شورای شهر اهواز، با اشاره به عدم پرداخت عوارض آلایندگی از سال ۹۶ تاکنون، بیان کرد که اگر این مبالغ به موقع پرداخت نشود، اجرای پروژه‌های عمرانی در این شهر با مشکل مواجه خواهد شد.

او همچنین اشاره کرد که آلودگی‌های موجود در اهواز، ۳۵ درصد از آن مربوط به خودروها و مسائل ترافیکی است که با بهبود وضعیت حمل‌ونقل عمومی و ایجاد تقاطع‌های غیرهمسطح، می‌توان به کاهش آلودگی کمک کرد.
 
 
مقاومت صنایع در پرداخت عوارض آلایندگی
شهردار اهواز، که عملکردش انتقادات فراوانی را بر انگیخته است، به مقاومت برخی مدیران صنایع در پرداخت عوارض آلایندگی اشاره کرده است.

از سوی دیگر مطیعی، رئیس شورای شهر اهواز، از اداره‌کل امور مالیاتی خوزستان خواست که برای پرداخت به موقع عوارض آلایندگی اهواز اقدام کند. با توجه به اهمیت عوارض آلایندگی در تأمین منابع مالی برای پروژه‌های عمرانی و بهبود وضعیت محیط زیست در استان خوزستان، اصلاح سامانه توزیع و نظارت دقیق‌تر بر هزینه‌کرد این منابع امری ضروری است.

در این راستا، هم‌زمان با افزایش پرداخت‌ها، شفافیت در تخصیص این منابع مالی و پاسخگویی به مردم، برای ارتقاء کیفیت زندگی در این استان حیاتی است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط