شنبه 10 آذر 1403 - 20:06

کد خبر 717950

شنبه 10 آذر 1403 - 15:27:16


اوقاف برای مرمت خانه تاریخی«ساری اصلانی» پای کار نمی‌آید


ایسنا/ خانه تاریخی ساری اصلانی، بنایی وقفی متعلق به دوره قاجار در شهرستان کنگاور است که هر ساله با شروع فصل بارش‌ها بخش‌هایی از آن به علت فرسودگی تخریب می‌شود. آن طور که مسئولین میراث فرهنگی کرمانشاه می‌گویند، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تاکنون هیچ اقدامی برای حفظ و مرمت این بنا نکرده است.

کیومرث خانی لعل آبادی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در تشریح  آخرین وضعیت این بنای ثبت ملی شده، اظهار کرد: تاکنون حدود ۷۰ درصد از این بنای تاریخی تخریب شده و با وجود اینکه تابحال مکاتبات زیادی را با اداره کل اوقاف استان داشته‌ایم، اما برای حفظ و مرمت آن پای کار نیامده‌اند. 
وی افزود: براساس قانون، هر ارگان و نهاد دولتی که بنایی ثبت ملی شده در اختیار دارد، باید از محل اعتبارات خود برای تعمیر و نگهداری آن بنا اعتباراتی را اختصاص دهد، لذا اداره کل اوقاف و امور خیریه استان باید هزینه‌های مرمت این بنا را تامین کند. 
معاون میراث فرهنگی استان تصریح کرد: با توجه به اینکه این بنا با خشت خام و ملاط گِل ساخته شده، استحکام چندانی ندارد و به همین دلیل هر ساله در ایام بارندگی بخش‌هایی از آن تخریب می‌شود. 
وی ادامه داد: چندسال پیش به دلیل بارندگی‌های شدید، بخش هایی از دیوار ضلع شمالی این بنا که در مجاورت یک مدرسه‌ قرار دارد در آستانه تخریب قرار گرفت، بنابراین ما نیز مکاتباتی را با اداره کل اوقاف داشتیم تا برای جلوگیری از هر حادثه‌ای دیوار را بردارند که متاسفانه هیچ پاسخی به مکاتبات ما داده نشد و نهایتا برای اینکه این دیوار ریزش نکند و به کسی صدمه نزند، میراث فرهنگی ورود پیدا کرد و مجبور به برچیدن دیوار این قسمت شدیم. 
خانی لعل آبادی راه نجات این بنای تاریخی را ورود اداره کل اوقاف و امور خیریه استان دانست و گفت: میراث فرهنگی استان تنها نقش یک دستگاه ناظر را دارد و اوقاف باید اعتبار مورد نیاز را برای حفظ و مرمت آن اختصاص دهد و ما نیز بر نحوه اجرای مرمت و احیاء بنا نظارت خواهیم کرد. 
خانه تاریخی ساری اصلانی با مساحت ۸۳۷ متر بنایی ثبت ملی شده متعلق به اواخر عهد قاجار است که توسط عبدالحسین خان ساری اصلان در محله قدیمی «در عمارت» شهر کنگاور بنا شده است.
مالک این بنا آن را برای آیین‌های عزاداری وقف کرده، اما از ۱۰ سال پیش تاکنون به شکل بنایی متروک درآمده و حتی طبقه دوم آن نیز به علت خطر ریزش پس از انجام عکاسی، مستندنگاری و نقشه برداری توسط میراث فرهنگی برداشته شد. همچنین چندسال پیش به دلیل نامعلومی این بنا دچار آتش سوزی شد. 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط