پنج‌شنبه 09 اسفند 1403 - 13:30

کد خبر 822946

پنج‌شنبه 09 اسفند 1403 - 10:12:15


«کلوغ اندازون»، سنتی برای پیشواز ماه رمضان در اردکان


فارس/ کلوخ یا کلوغ اندازون، سنتی است که اهالی اردکان روز قبل از آغاز ماه مبارک رمضان آن را اجرا می‌کردند.

کلوخ یا کلوغ اندازون، سنتی است که اهالی اردکان روز قبل از آغاز ماه مبارک رمضان آن را اجرا می‌کردند و به اصطلاح به پیشواز ماه مبارک می‌رفتند.

در این روز، زنان و ساکنان خانه معمولاً به آماده‌کردن خانه برای ماه مبارک و نظافت و خانه‌تکانی می‌پرداختند تا در ایام ماه مبارک، منزلی پاکیزه داشته باشند.

بانوان اردکانی در این روز وسایل خانه را تمیز می‌کنند و گاهی هم عده‌ای از زنان دور هم جمع می‌شوند و آش می‌پزند و خوراکی‌های مخصوص ماه رمضان را آماده می‌کنند.

مردها و جوان‌ها نیز در این روز به صحرا می‌روند و به تفریح و خوردن خوراکی‌های متنوع می‌پردازند و به قول خودشان، جبران یک ماه غذا نخوردن و روزه‌داری را، پیش پیش انجام می‌دهند.

در ایام قدیم برای طبخ نان شیر که در آن به جای آب از شیر گاو در تهیه خمیر استفاده می‌کردند؛ مقداری شکر یا شیره قند و کمی هم زردچوبه به آن اضافه می‌کردند، به‌صورت نان نازک در تنور می‌پختند و می‌گذاشتند تا در تنور خشک شود و از این نان در طول ماه مبارک استفاده می‌کردند.

پس از یک روز توأم با تفریح و نظافت و آشپزی و کار و تلاش، غروب که می‌شد همه مردم سحری اولین روز ماه مبارک را آماده می‌کردند و با دعا و مناجات به استقبال ماه مبارک می‌رفتند و شب را زودتر از بقیه ایام می‌خوابیدند تا سحر به‌موقع بیدار شوند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط