دوشنبه 28 آبان 1403 - 22:59
قصه پُرغصه تولید تحتلیسانس لوازم آرایشی
فارس/ «ایران یکی از پرمصرف ترین کشورها در مصرف لوازم آرایشی است؛ درحالیکه بسیاری از اقلام آرایشی موجود در بازار آن قاچاقی وارد کشور میشود.» این بخشی از صحبتهای یکی از تولیدکنندگان محصولات آرایشی در کشور است. حال سؤال ایجاست لوازم آرایشی معتبر را از کجا تهیه کنیم؟
امروزه کلیدواژههایی مانند آرایش، لوازم آرایشی، جدیدترین مدل آرایش تابستانی، مدل آرایش اروپایی و... جزو پرجستوجو ترین کلیدواژههای موتور جستوجو گوگل در ایران است و همین آمار نشان از مصرف بالای لوازم آرایشی در کشور دارد.
موسی احمدزاده رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی در کشور میگوید: «ایران هفتمین کشور پرمصرف لوازم آرایشی در جهان و دومین کشور پرمصرف در منطقه است. اما پژوهشهای میدانی نشان میدهد کشور ما در مصرف بعضی از اقلام آرایشی مانند رژ لب، مژه مصنوعی و... رتبه اول را در دنیا دارد. برخی از محققان معتقدند که کشور عربستان رتبه اول را در مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در منطقه به خود اختصاص داده است. میزان مصرف لوازم آرایشی در این کشور بسیار بالاست به طوری که صاحب سبک شده و آرایش عربی به یکی از معروف ترین سبکهای آرایشی در جهان بدل شده است.
به گفته این تولیدکننده، سرانه استفاده از اقلام آرایشی در عربستان حتی از سرانه جهانی هم بالاتر است. عربستان به دلیل آنکه یک کشور زیارتی است و زائر زیاد دارد سرانه مصرف لوازم آرایشی و بهداشتیاش از ایران بیشتر است. اما مصرف اقلام آرایشی در ایران بسیار زیاد شده و روز به روز درحال رشد است.
بخش زیادی از اقلام آرایشی و بهداشتی در کشور غیراستاندارد است!
وی ادامه میدهد، از آنجایی که لوازم آرایشی و بهداشتی یکی از مهمترین اقلام مصرفی کشور ماست، کیفیت و سالم بودن مواد اولیه آن، ضامن سلامتی پوست کشور خواهد بود. یکی از تولیدکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی مدعی است، بسیاری از اقلام آرایشی ساخته شده و موجود در بازار کشور غیربهداشتی و غیر استاندارد است. زیرا نزدیک به چهار سال است که به دلیل تحریمهای آمریکا و ایجاد قانون ممنوعیت واردات مواد اولیه لوازم آرایشی، مواد اولیه مرغوب ساخت این اقلام به کشور وارد نشده یا به سختی وارد کشور میشود.
وی تأکید میکند، بسیاری از لوازم پر زرق و برق آرایشی که در حال حاضر توسط بساطیها، دستفروشان و... در اماکن عمومی مانند مترو، پیادهروها، جلوی در پاساژها و مغازهها به فروش میرسد بدون مجوز بوده و فاسد است. زیرا در اکثر موارد، مواد اولیه این محصولات به صورت غیرمجاز از مرزهای کشورهای همسایه ایران به صورت قاچاق وارد کشور شده و در کارگاههای غیربهداشتی و زیر زمینی تولید میشوند.
از آنجایی که بیشترین مصرف کنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی در ایران و سراسر جهان خانمها هستند و خانمها نیمی از جمعیت ایران را تشکیل میدهند، سلامتی پوست کشور نگران کننده خواهد بود. با این شرایط سؤال این است که از کجا لوازم آرایشی و بهداشتی مرغوب را خریداری کنیم؟
محصولات تحت لیسانس جایگزین کالای قاچاق!
وی در ادامه درباره چگونگی تهیه و خرید لوازم آرایشی و بهداشتی مرغوب در کشور میگوید: «بهتر است افراد از لوازم آرایشی و بهداشتی برند و با سابقه استفاده کنند. در حال حاضر واردات مواد مرغوب آرایشی در کشور بسیار سخت شده اما هنوز برندهای ایرانی هستند که محصولات خوب و با کیفیت تولید میکنند.
احمدزاده معتقد است یکی از محصولاتی آرایشی و بهداشتی که مردم با اطمینان میتوانند خریداری کنند محصولات تحت لیسانس است. تحت لیسانس به محصولاتی گفته میشود که تحت نظر شرکت تولید کننده مادر در دیگر کشورها تولید میشود. در این صورت شرکت مادر که در کشور مادر وجود دارد محصولاتش را با استانداردها و فرمولاسیون مخصوص خود به دیگر کشورها عرضه میکند.
محصولات تحت لیسانس بسیار خوب است. البته در مواردی مواد اولیه از شرکت مادر به کشور دیگر صادر شده و شرکت دریافت کننده طبق فرمولاسیون شرکت مادر محصول را تولید میکند اما شرکت مادر بر تولیدات محصولاتشان در کشور دیگر نظارت میکند.
احمد زاده مدعی است، هرکسی نمیتواند ادعا کند که تولیدکننده محصولات تحت لیسانس است. محصولات تحت لیسانس باید دارای گواهینامه وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و وزارت صمت و... باشد و این سازمانها کالای تولید شده راتأیید کرده باشند. اما عموماً محصولاتی که در کشور ما به عنوان تحت لیسانس به فروش میرسند کپی شدند و تحت لیسانس نیستند.
محصولات تحت لیسانس را از کجا میتوان تهیه کرد؟
این تولیده کننده لوازم آرایشی و بهداشتی معتقد است که محصولات تحت لیسانس استاندارد را از داروخانهها و برخی فروشگاههای برند و معتبر میتوان تهیه کرد. زیرا داروخانهها به دلایل مختلف از جمله نظارت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو موظفاند محصولات استاندارد و با کیفیت بفروشند. اما یک ایراد کوچکی به بخش آرایشی و بهداشتی داروخانهها وارد است آن هم این است که برخی از داروخانهداران در کشور از نیروهای غیرمتخصص در بخش آرایشی و بهداشتیشان استفاده میکنند.
چندی پیش فروش بیش از اندازه اقلام آرایشی در داروخانهها، استفاده از نیروهای کم تخصص یا در مواردی بیتخصص در بخش آرایشی و بهداشتی داروخانهها به عنوان مشاورههای پوست و مو و در آمدزایی داروخانهها از این اقلام موضوع داغ رسانههای کشور بود. در حالی که بسیاری از محصولا آرایشی و بهداشتی داروخانهها درمانی بوده و فروش و مشاوره آن نیاز به تخصص دارد.
احمدزاده در اینباره میگوید: «برخی از تکنسینهای بخش آرایشی و بهداشتی در داروخانهها توسط شرکتهای تولید کننده محصولا بهداشتی و توسط اساتید داروسازی آموزش میبینند. این افراد توسط شرکتهای تولید کننده محصولات آرایشی حمایت میشوند و شرکتها برای تجارت و تبلیغات دهان به دهانشان نیاز به این افراد دارند. اصولاً این تکنسینها به عنوان مشاورههای پوستی برای فروش بیشتر محصولات به مشتریهای دداروخانه مشاوره رایگان میدهند. اما بحث محصولات پوستی چونکه درمانی هستند جداست. چون این محصولات دارویی هستند، این مشاورها در بحث پزشکی نباید وارد شوند.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان در اینباره میگوید: «مشاورها باید توسط شرکتهای معتبر و و دورههای آموزشی موثق توسط افراد متخصص آموزش دیده باشند. البته برخی از افراد هستند که استعدا دارند و با یک دوره کارآموزی نزد یک داروساز کارایی محصولات را یاد میگیرند. اگر شخصی که در قسمت آرایشی داروخانه کار میکند و اطلاعات زیادی دارد قطعاً در شرکتهای معتبر دوره دیده است. مهم این است که شخص فروشنده یا مشاور اطلاعات درست به مشتری دهد. بسیاری از این مشاورها صرفاً برای فروش بیشتر یا به اصطلاح راضی کردن مشتری ممکن است اطلاع درستی به مشتری ندهند.»
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
تمرینات ورزشی برای بهبود زانوی آسیب دیده
-
علت درد بعد از تعویض مفصل زانو
-
گوناگون/ عجیبترین آیینهای جفتگیری در دنیای حیوانات
-
یو اف سی در دهه 1990، تصاویر استثنایی!
-
فیزیوتراپی در منزل با اتو!
-
انهدام باند ۳ نفره سارقان سیمهای برق در میبد
-
عکس/ محل شهادت «محمد عفیف»، مسئول اطلاعرسانی حزبالله
-
شبیهسازی ایجاد واریس در بدن
-
اعزام تیم درمانی هلالاحمر یزد به درمانگاههای نجف و کربلا
-
وقتی خبرنگار المیادین در اعتراض به ترور همکارانش کلاه از سر برداشت و جلیقه در آورد!
-
این بنچمارک قدرت گرافیک تراشه M4 مکس اپل را به رخ میکشد
-
آتشگرفتن پراید در گردنه اسدآباد
-
از پانتورانیسم تا پانترکیسم
-
شورای اداری استان تهران با حضور رئیس قوه قضاییه
-
اپل احتمالاً با تبدیل لایتنینگ به جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون خداحافظی میکند
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
لغو رسمی تمام پروازهای ایران ایر به لندن
دوشنبه 28 آبان 1403 - 22:15:01
توضیحات معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی درباره اختلال اخیر سامانه به پرداخت بانک ملت
دوشنبه 28 آبان 1403 - 21:48:35
۹۱۰۰ سکه در حراج امروز فروش رفت/ ربع سکه۱۴۰۳ چند قیمت خورد؟
دوشنبه 28 آبان 1403 - 21:46:00
واکنش مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران مرغ تخمگذار به افزایش قیمت تخممرغ
دوشنبه 28 آبان 1403 - 21:32:33
رئیس سازمان بورس با اشاره به وضعیت رشد اقتصادی: نرخ تشکیل سرمایه در کشور منفی است
دوشنبه 28 آبان 1403 - 21:06:25