سه‌شنبه 02 بهمن 1403 - 17:41

کد خبر 12242

سه‌شنبه 15 فروردین 1402 - 08:18:00


هشدار سناتور آمریکایی درباره ایجاد اقتصاد موازی مستقل


فارس/ سناتور جمهوری خواه ایالت فلوریدا با اشاره به توافق اخیر برزیل و چین برای تعامل با ارزهای ملی، درباره ایجاد اقتصادی موازی و مستقل از آمریکا در جهان هشدار داد.

«مارکو روبیو» سناتور جمهور خواه ایالت فلوریدا درباره توافق اخیر چین و برزیل برای انجام معاملات با ارزهای یکدیگر واکنش نشان داد.

وی در سخنانی گفت: «برزیل که بزرگترین کشور در نیمکره غربی بوده و در جنوب آمریکا قرار دارد، توافق تجاری با چین حاصل کرد که بر اساس آن، این دو کشور تصمیم گرفتند که از این به بعد با ارزهای ملی یکدیگر به تجارت بپردازند».

روبیو اضافه کرد: «این کشورها در حال ایجاد یک اقتصاد موازی بوده که کاملا مستقل از آمریکاست و طی تنها پنج سال کشورهای زیادی خواهند بود که با پول‌های خود و نه دلار به تعامل خواهند پرداخت».

در شرایطی که دخالت‌های آمریکا در امور داخلی کشورهای لاتین ادامه دارد، پیشتر رهبران سه کشور برزیل، آرژانتین و ونزوئلا بر لزوم ایجاد واحد پولی مشترک سخن گفته‌اند.

نیکلاس مادورو رسما حمایت خود را از پیشنهاد ارائه شده توسط لولا داسیلوا رئیس‌جمهور برزیل و آلبرتو فرناندز همتای آرژانتینی درباره ایجاد یک واحد پولی مشترک برای آمریکای لاتین اعلام کرد.

طبق این گزارش، مادورو گفت: «امروز رئیس‌جمهور لولا داسیلوا و رئیس‌جمهور آلبرتو فرناندز اعلام کردند که اقداماتی را برای ایجاد یک واحد پولی مشترک برای آمریکای جنوبی انجام خواهند داد. من اعلام می‌کنم که ونزوئلا آماده است و ما از ابتکار عمل برای ایجاد ارز آمریکای لاتین و کارائیب حمایت می‌کنیم».

رئیس‌جمهور ونزوئلا طی سخنرانی در راهپیمایی علیه اقدامات ضد ونزوئلایی یکجانبه ایالات متحده، از پیشنهاد سران برزیل و آرژانتین استقبال و بر لزوم «استقلال، اتحاد و آزادی آمریکای لاتین و کارائیب» تاکید کرد.

 به گفته داسیلوا و فرناندز در مورد ارز مشترک آمریکای جنوبی «که می‌تواند برای جریان‌های مالی و تجاری استفاده شود و کاهش هزینه‌های عملیاتی و آسیب پذیری خارجی ما را کاهش دهد»، پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

اظهارنظرهای سران کشورهای برزیل، آرژانتین و ونزوئلا درباره لزوم ایجاد ارز و واحد پولی مشترک در آمریکای لاتین در شرایطی انجام شده که طی دهه‌های گذشته مقامات این منطقه همواره از دخالت‌های آمریکا در امور داخلی خودشان و فشارهای واشنگتن برای پیش بردن مواضع خود در امور آمریکای لاتین گلایه کرده‌اند.

درباره واضح‌ترین مثال‌ها درباره مواضع مداخله جویانه آمریکا در امور آمریکای لاتین می‌توان به مواضع یکجانبه واشنگتن علیه کوبا و ونزوئلا اشاره کرد. آمریکا به بهانه‌های مختلف، از زمان انقلاب کوبا به رهبری فیدل کاسترو این کشور را تحت محاصره و تحریم شدید قرار داده و طی سال‌های اخیر هم ونزوئلا را هدف اقدامات یکجانبه خود قرار داده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط