جمعه 21 دی 1403 - 13:04

کد خبر 123410

چهارشنبه 21 تیر 1402 - 10:54:00


اتمام پروژه‌های آبخیزداری کرمانشاه نیازمند ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار


باشگاه خبرنگاران/ معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: برای اتمام پروژه‌های آبخیزداری کرمانشاه که مطالعات آن‌ها انجام شده، ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

غلامرضا چامه، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه مطالعات مربوط به طرح‌های آبخیزداری در سطح ۹۰۰ هزار هکتار از مجموع ۲.۵ میلیون هکتار مساحت استان انجام شده، اظهار کرد: تاکنون پروژه‌های آبخیزداری مورد نیاز در سطح ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی مطالعه شده انجام گرفته و برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری در سطح ۳۰۰ هزار هکتار دیگر به ازای هر هکتار پنج میلیون تومان اعتبار نیاز است.
چامه اضافه کرد: در حال حاضر برای اتمام پروژه‌ای آبخیزداری که مطالعات آن‌ها انجام شده، ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که رقم زیادی است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه سال گذشته مصوب شده بود ۱۰۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری در اختیار استان قرار بگیرد، گفت: در مجموع ۳۷.۵ میلیارد تومان اعتبار شامل ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و ۱۷.۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری دریافت کردیم که اندکی بیش از یک سوم اعتبارات مصوب است.
وی با اشاره به در دست اجرا بودن پروژه آبخیزداری حوزه تنگه کنشت (حوزه شمال شهر کرمانشاه) به عنوان پروژه شاخص آبخیزداری استان، گفت: اجرای این پروژه کنترل سیلاب کرمانشاه و تغذیه آبخوان دشت کرمانشاه را دنبال می‌کند و با اجرای کامل پروژه مشکل سیلاب ورودی به شهر کرمانشاه از تنگه کنشت به طور کامل حل خواهد شد.
وی اضافه کرد: برای اجرای کامل پروژه آبخیزداری حوزه تنگه کنشت ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
چامه با بیان اینکه اجرای پروژه‌های آبخیزداری در دشت‌هایی که کسری مخازن آب زیرزمینی داشته و در معرض فرونشست هستند، ضروری است، گفت: همه دشت‌های استان کرمانشاه بجز دشت ذهاب با کسری مخازن آب‌های زیرزمینی مواجه هستند.
وی ادامه داد: در استان حدود ۱۵ دشت داریم که تنها دشت ذهاب مشکل افت سطح سفره‌های آب زیرزمینی ندارد که آن هم بخاطر اجرای پروژه‌های آبخیزداری در منطقه است، ضمن اینکه دشت ذهاب در مسیر سامانه گرمسیری قرار داشته و بخشی از مزارع این دشت با آب این سامانه آبیاری می‌شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱.۳ میلیارد مترمکعب کسری منابع مخازن آب‌های زیرزمینی در استان داریم، گفت: با اجرای پروژه‌های آبخیزداری می‌توانیم کسری منابع آب‌های زیرزمینی را جبران کنیم.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط