جمعه 25 آبان 1403 - 23:50

کد خبر 124450

پنج‌شنبه 22 تیر 1402 - 09:52:36


سرمقاله دنیای اقتصاد/ نوسانات فعلی اقتصادی کشور


آفتاب یزد/ « نوسانات فعلی اقتصادی کشور » عنوان سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد به قلم فرشاد پرویزیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

استاد ارجمند جناب آقای دکتر عباس عرب مازار اخیرا در نشستی ژورنالیستی، در واکنش به شخص دیگری دقیقا بیان داشتید «نوسانات جزء جدایی ناپذیر اقتصاد است و چیز عجیبی نیست» البته بسیار ظریف و گذرا گفتید باید مراقب باشیم نوسانات از حدی عبور نکند. در ادامه به بیانی ساده نظریه ادوار تجاری و لزوم دخالت برای تثبیت را بیان و البته بیشتر به سبک اقتصاد کلان سنتی تدریس فرمودید. در حالی که بعید می‌دانم حقوق پرداختی به اساتید، به حدی باشد که تکانه‌های تورمی سال‌های اخیر، برایتان نوسانی عادی باشد و نگران احتمال بروز جریان‌های ابرتورمی نباشید، با توجه به سمت‌های کلیدی و موثر پیشین که داشتید، حسب تخصص‌تان با پایه عمیق ریاضی و آمار و اقتصادسنجی، از شما چند پرسش دارم که شایسته است در کسوت معلمی ارزشمندتان پاسخ گویید.۱- براستی نوسانات فعلی اقتصادی کشورمان روندی عادی است؟ خاطرتان هست سال ۱۳۹۱ که درباره تاثیر نااطمینانی تورم بر فعالیت اقتصادی بخش خصوصی مقاله پژوهشی منتشر کردید؟ این نوسانات تورمی عبور کرده از تقریب میانگین بلندمدت تورمی کشور، براستی نوسانی عادی است؟ تجارب سال‌های مدیریت شما در سازمان برنامه و وزارت اقتصاد از این روزهای اقتصادی کشورمان چه حکایت می‌کند؟ در دوره تجاری عادی با نوسان‌های قابل دخالت و تثبیت‌پذیر روبرو هستیم؟۲- به عنوان یک اقتصاد سنج، نظر علمی و نه سیاسی و اداری‌تان را درباره نرخ تورم واقعی موجود حسب قدرت برابری خرید البته به شیوه قابل درک برای عامه مردم و فعالان اقتصادی بیان کنید.
۳- آیا در تحقیقات اخیرتان از متغیر تورم انتظاری در مدل‌سازی بویژه تورم انتظاری برگرفته از نرخ ارز مستتر در کالاهای کمیاب انحصاری مصنوعی و رانتینر استفاده کرده اید؟
۴- فرض کنیم نوسانات عادی است و تثبیت هم عادی‌تر و باز مجوز دخالت بیشتر دولت در اقتصاد را بدهید، به طور شفاف بفرمایید پارادایم و مدل پیشنهادی که برای تثبیت، ران می‌کنید، کلاسیک است یا کینزی یا پولی یا از جنس کینزین‌های جدید؟
۵- آیا مدل‌های تثبیتی که گفتید با توجه به نرخ بهره واقعی منفی چندساله اخیر، قابل ران کردن و یافتن مدلی دارای فاصله اطمینان قابل قبول برای صدور مجوز دخالت از نوع تثبیت (بخوانید دخالت پولی و افزودن بر توهم پولی وحشتناک فعلی) است؟

۶- آیا در تحقیقات اخیرتان به شیوه‌های مدرن کلان‌سنجی بویژه نظریه‌های پولی پیشرفته، مبتنی بر رهیافت خرد و بهینه‌سازی سبددارایی‌ها و ورود پول در تابع مطلوبیت جدایی ناپذیر مردم عنایت داشته اید؟

 



پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط