شنبه 31 شهریور 1403 - 17:58

کد خبر 12673

سه‌شنبه 15 فروردین 1402 - 13:02:00


توصیه‌های فرماندار رفسنجان برای پیشگیری از سرمازدگی درختان


باشگاه خبرنگاران/ باغداران می‌توانند پس از سرمازدگی، با محلول پاشی ترکیبات اسید آمینه و محرک رشد، درصد سرمازدگی را کاهش دهند و جلوی ریزش جوانه‌های درخت را بگیرند.

این روز‌ها خطر سرمازدگی درختان پسته را در شهرستان‌های استان کرمان به ویژه رفسنجان تهدید می‌کند و این امر مسئولان را بر آن وا داشته تا تدابیر، تمهیدات لازم و روش‌های پیشگیری از سرمازدگی درختان در فصل بهار را به کشاورزان آموزش دهند تا مثل سال‌های گذشته محصول پسته که مهمترین بُعد از اقتصاد مردم شهرستان رفسنجان است از بین نرود.
حسین رضایی فرماندار رفسنجان با اعلام اینکه اقتصاد رفسنجان بر پایه کشاورزی پسته است، گفت: اکثر فعالیت‌های تولیدی تحت تأثیر این محصول بوده و این محصول در بسیاری موارد راهگشای مشکلات شهرستان بوده است.
او افزود: طی ۱۲ سال گذشته، میزان بیش از ۴۰ هزار تن پسته در این شهرستان تولید شد و بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان ارزآوری داشته است؛ اما در دو سال اخیر متأسفانه با مشکل سرمازدگی و گرمازدگی مواجه شده و بیشتر محصول پسته با این حوادث طبیعی از بین رفته است.
رضایی با اشاره به توزیع سوخت گازوئیل بین کشاورزان و باغداران به منظور پیشگیری از خسارت ناشی از سرمازدگی‌های پیش بینی شده در روز‌های ۱۳ و ۱۴ فروردین تصریح کرد: اکثر کشاورزان با تهیه این سوخت حرارت در باغ‌های خود ایجاد و این مشکل را کنترل کردند.

محلول پاشی مانع ریزش جوانه‌ها می‌شود

فرماندار رفسنجان گفت: باغدارانی که نتوانستند سرمای اندک شب‌های گذشته را کنترل کنند و حرارت در باغ ایجاد نکردند، می‌توانند بعد از سرمازدگی، محلول پاشی اسیدآمینه، جلبک و کود روی را انجام و درختان را نجات دهند و از ریزش جوانه‌های درخت هم جلوگیری کنند.
او با بیان اینکه بخشی از باغات شهرستان در جوادیه فلاح، صادق آباد نوق و دقوق آباد دچار سرمازدگی شدند، اظهار داشت: کشاورزان می‌توانند این ترکیبات را از فروشگاه‌های مجاز کود و سم تهیه کنند؛ البته این محلول پاشی باید طی ۴۸ ساعت بعد از سرمازدگی خفیف، انجام شود که تأثیر خواهد داشت.
رضایی با اعلام اینکه کشاورزان باید در فروردین هر سال آمادگی کامل در زمینه مقابله با این پدیده که درختان را تهدید می‌کند داشته باشند، تصریح کرد: برای این کار باغداران باید وسایل و تجهیزات مبارزه با سرمازدگی را تهیه کنند تا در مواقع ضرورت از آن‌ها استفاده شود.
او گفت: ۶ ایستگاه هواشناسی در منطقه رفسنجان احداث خواهد شد که با کمک این ایستگاه‌ها می‌توان تا حدود زیادی سرمازدگی را کنترل و نسبت به از بین رفتن محصول پسته جلوگیری کرد.

صنایع فرآوری پسته نیازمند حمایت
فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش بنیان در شهرستان از پوست‌تر و خشک پسته فرآوری‌هایی را ابداع کرده اند، افزود: عطر و ادکلن پسته از پست تازه پسته نتیجه کار محقق رفسنجانی است، همچنین شرکت‌های دانش بنیان در دانشگاه ولیعصر با تحقیقات لازم به این رسیده اند که می‌توان پسته تازه را به مدت سه ماه نگهداری کرد.
رضایی بیان داشت: یکی از شرکت‌های دانش بنیان در رفسنجان به دنبال این است تا پوست سخت پسته را به پودر تبدیل کند که این پودر به عنوان سوخت در کشور‌های دیگر کاربرد دارد؛ لذا فرآوری‌های پسته نیازمند حمایت است و همچنین باید بازار این محصولات فرآوری را شناسایی کرد تا با عرضه محصولات فراوری شده، ارزش افزوده ایجاد شود.

۲ هزار هکتار گلخانه به اندازه ۸۰ هزار هکتار باغ پسته سودآوری دارد
او در بخش دیگری از سخنانش به رشد تولید و سودآوری اشاره کرد و گفت: در راستای حفظ ۸۰ هزار هکتار باغ پسته موجود در شهرستان، باید خلاقت هم ایجاد شود تا از راه‌های دیگر هم به سود و منفعت رسید.
رضایی افزود: اگر ۲ هزار هکتار گلخانه در رفسنجان احداث شود می‌تواند به اندازه کل باغات موجود در شهرستان سودآوری داشته باشد.
او راه دیگر اشتغال زایی و درآمدزایی را اجرای طرح‌های صنایع پایین دستی مس عنوان کرد و بیان داشت: بها دادن به قشر و نیروی جوان می‌تواند به رشد و توسعه منطقه کمک کند.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: جوانان دارای دو ویژگی ریسک پذیری و شجاعت هستند کما اینکه در بخش‌های مختلف شاهد تلاش جوانان هستیم که در آن کار هم موفق هستند؛ لذا هر کجا به قشر جوان اعتماد کرده تیم ضرر نکرده ایم و این نشان دهنده این است که جوانان برای رشد و توسعه می‌توانند به کشور کمک کنند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط