دوشنبه 28 آبان 1403 - 01:22

کد خبر 134502

شنبه 31 تیر 1402 - 09:57:56


سرمقاله جمهوری اسلامی/ منشور ممنوعیت اهانت به ادیان


جمهوری اسلامی/ « منشور ممنوعیت اهانت به ادیان » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:     
      

بسم‌الله الرحمن الرحیم
سوئد، ظرف دو هفته اخیر برای دومین بار به یک شهروند مسیحی عراقی که اکنون مقیم سوئد است مجوز سوزاندن قرآن را داده و او روز پنجشنبه گذشته بار دیگر مرتکب این اقدام غیرانسانی شد.
این واقعه، از دو منظر قابل تامل است. یکی اینکه کشور سوئد برخلاف ضوابط قطعی حقوق انسان‌ها عمل می‌کند و با بی‌اعتنائی به اعتقادات نزدیک به دو میلیارد نفر مسلمان جهان، که عده‌ای از آنها در خود سوئد زندگی می‌کنند، مجوز سوزاندن کتاب مقدس آنها را صادر می‌کند و دیگر اینکه مسلمانان برای مقابله با این اقدام ضدانسانی به تظاهرات و شعار دادن اکتفا می‌کنند و به سوی یک اقدام اساسی و ریشه‌ای که بتواند مانع این قبیل اقدامات شود حرکت نمی‌کنند. حمله مردم عراق به سفارت سوئد در بغداد و جلوگیری دولت عراق از ادامه فعالیت این سفارت و همینطور احضار سفرای سوئد به وزارت خارجه کشورهای اسلامی از جمله ایران و اقداماتی از این قبیل را می‌توان واکنش‌های طبیعی صدور مجوز در سوئد برای قرآن ‌سوزی دانست ولی باید این واقعیت را هم پذیرفت که چنین اقداماتی منجر به پایان یافتن چنین روش‌هائی برای اسلام ‌ستیزی نخواهد شد.
برخلاف ادعای مقامات سوئدی و دستگاه‌های تبلیغاتی غربی، صدور چنین مجوزهائی بهیچوجه براساس تفکر آزادی عقیده صورت نمی‌گیرد. در کشورهائی که به کسی اجازه داده نمی‌شود درباره هولوکاست نظر خود را آزادانه ابراز کند و برای کسانی که خلاف قوانین این کشورها درباره این موضوع سخن بگویند یا بنویسند، مجازات‌های سنگین در نظر گرفته شده، وقتی سوزاندن قرآن، نوشتن کتاب آیات شیطانی، انتشار کاریکاتور موهن از پیامبر اسلام و انواع توهین‌ها به معتقدات مسلمانان آزاد است، به روشنی می‌توان فهمید که این یک سیاست دیکته شده از ناحیه تصمیم ‌گیرندگان بالادستی دولت‌هاست. همان تصمیم‌ گیرندگان بالادستی با پول‌های زیادی که هزینه می‌کنند و لابی گسترده‌ای که دارند، به عوامل خود در لایه‌های مختلف دولت‌ها در کشورهای غربی دستور می‌دهند با بهانه قرار دادن آزادی عقیده و بیان و قلم، به اسلام اهانت کنند و در همان حال، درباره هولوکاست خفقان به وجود بیاورند.
مسلمانان، اعم از دولت‌های کشورهای اسلامی و ملت‌های مسلمان، باید علاوه بر نشان دادن احساسات خود علیه اهانت ‌کنندگان به اسلام و عشق و ارادت خود به قرآن و پیامبر اسلام و مقدسات دینی، درصدد اقدامات اساسی بازدارنده نیز برآیند. ما مسلمانان، کارنامه بسیار درخشانی در احترام قائل شدن برای ادیان الهی و عدم تعرض به مقدسات پیروان ادیان داریم. علیرغم اینهمه اهانت که در دهه‌های اخیر در غرب به اسلام شده، حتی یک مورد سراغ نداریم که مسلمانان به کتاب‌های مقدس مسیحیان و یهودیان کوچک‌ترین اهانتی کرده باشند. هفته گذشته که فرد مجهول‌الهویه‌ای وانمود کرد تورات را در یکی از کشورهای اروپائی به آتش کشیده، بلافاصله مقامات رسمی کشورهای اسلامی و دولت‌های این کشورها این اقدام مشکوک را محکوم کردند و مراتب احترام مسلمانان به انجیل و تورات را اعلام نمودند. این کارنامه مثبت ما مسلمانان می‌تواند پشتوانه‌ای قوی برای تدوین منشوری با محتوای ممنوعیت اهانت به ادیان و مذاهب در سطح جهانی شود. دولت‌های کشورهای اسلامی می‌توانند این منشور را به عنوان مقرراتی جهت تحکیم حقوق بشر به تصویب سازمان ملل برسانند بطوری که تمام دولت‌های عضو این سازمان جهانی ملزم به اجرای آن باشند.
علاوه بر این، دولت‌های اسلامی با ایجاد ساز و کارهائی مبتنی بر وحدت رویّه می‌توانند به منظور مقابله با دولت‌هائی که برای اهانت کردن به اسلام مجوز صادر می‌کنند، مجازات‌هائی در نظر بگیرند. این مجازات، تضمینی برای اجرائی شدن منشور ممنوعیت اهانت به ادیان خواهد بود که می‌تواند عامل موثری برای جلوگیری از تخلف دولت‌ها باشد.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط