دوشنبه 28 آبان 1403 - 06:11

کد خبر 135736

یک‌شنبه 01 مرداد 1402 - 09:23:31


سرمقاله اعتماد/ تکلیف سینماگران را روشن کنید


اعتماد/ « تکلیف سینماگران را روشن کنید » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته شاهپور محمدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

یکی از وظایف اصلی خانه سینما و سازمان سینمایی کشور ایجاد یک رفاه حداقلی برای جامعه سینمایی کشور است که سالیان سال است این موضوع مغفول مانده و معلوم نیست چه زمانی قرار است مدیران این حوزه‌ها اندکی به خود آمده و با توجه به وخامت شرایط اقتصادی، در این زمینه‌ها حرکتی از خود نشان دهند. اگر این عزیزان بخواهند اندکی به خود زحمت دهند، قطعا کارهای بزرگی را می‌توانند در این بخش انجام دهند . بارها گفته شده که سرمایه اصلی سینما در وهله اول، خود سینماگران هستند بعد آثارشان! متاسفانه برعکس عمل می‌شود و به اندازه‌ای که به دنبال آثار هنرمندان سینما در جشنواره‌ها و مجامع عمومی و دادن آمار تولیدات سینمایی و سرگرم جابه‌جایی مدیران فرهنگی هستیم به عوامل و سازندگان فیلم‌ها که با خون دل به تولید آثار دست می‌زنند، اهمیتی نمی‌دهیم. چرا سازمان سینمایی که از امکانات دولتی برخوردار است و هر لحظه نیز اراده کند، می‌تواند از طریق وزیر و دولت به امکانات بیشتری نیز دسترسی پیدا کند، دست روی دست گذاشته و حداقل یک تشکیلات رفاهی برای سینماگران و اعضای خانه سینما ایجاد نمی‌کند؟ هر ارگان و شرکت بزرگ و کوچک دولتی و خصوصی در این کشور از یک تعاونی رفاهی حداقلی برای اعضای خود برخوردار است، چرا سینماگران نباید از چنین امکاناتی برخوردار باشند؟  چه کسی و کدام مدیر اجرایی باید اینگونه امکانات رفاهی را از شخص وزیر ارشاد، یا اگر نشد از طریق شخص رییس‌جمهور یا اگر آن‌هم نشد، از طریق معاون اجرایی رییس‌جمهور و دیگران باید پیگیری کند؟  عزیزان لطف کنند پاسخ دهند که چرا هیچ‌گونه حرکتی در این زمینه‌ها مشاهده نمی‌شود.  چرا وضعیت رفاهی و گرانی رهن و اجاره خانه‌ها و درمان و گرفتاری‌های بیمارستانی سینماگران برای‌شان از اهمیت لازم برخوردار نیست و  هر زمان نیز صحبت از اقتصاد و معیشت و رفاه سینماگران می‌شود برای فرار از اصل موضوع، آن را سیاسی می‌خوانند و صورت مساله را پاک می‌کنند؟
با شرایط مدیریتی موجود باید گفت یا به وظایف خود اشراف و احاطه ندارند!؟ یا از وضعیت اقتصادی و مشکلات جامعه سینمایی کشور بی اطلاعند که بعید است .
یا اینکه زحمت برخی کارها را نمی‌خواهند متقبل شوند !
یا وام‌های ناچیز (بخوانیم خجالت‌آور) صندوق هنر خیال‌شان را از بابت تامین رفاه سینماگران راحت کرده است!!

که در هر حالت ممکن، به راحتی زیر سوالند!
حال که سینمای این کشور قرار است دولتی اداره شود، خانه سینما به عنوان یک سندیکا که از دولت نیز بودجه می‌گیرد، باید امکانات رفاهی و درمانی برای هنرمندان سینما ایجاد کند .
اگر مدیران قبلی نیز در گذشته کم‌کاری در این زمینه داشته‌اند، این عزیزان باید حرکتی از خود نشان دهند.
هر سندیکایی در این کشور، کم یا زیاد دارای یک‌سری امکانات رفاهی است، چرا اعضای این سندیکا که بالغ بر ۵ هزار نفر عضو دارد، باید از یک سری امکانات معمولی رفاهی و درمانی و ... محروم بمانند؟
مشکل کار کجاست؟
عزیزان هیات مدیره اعلام کنند تا همگان بدانند که چرا از اینگونه حرکت‌های ضروری و مفید برای خانواده سینما خبری نیست و اگر هم جزو برنامه آتی این خانه است چرا اطلاع‌رسانی نمی‌شود؟
سازمان سینمایی کشور، نه خود برای چنین حرکت‌هایی پیشقدم می‌شود و نه خانه سینما را برای چنین کارهایی تشویق، یا حمایت می‌کند و نه به اتفاق هم یک اقدام اساسی را در این زمینه صورت می‌دهند.
چرا وزیر ارشاد نیز به عنوان نماینده اجرایی دولت سکوت اختیار نموده و حرکت و واکنشی از طرف ایشان نیز در این زمینه‌ها مشاهده نمی‌شود؟ 
مگر وضعیت اقتصادی را نمی‌بینند؟
تکلیف هنرمندان سینما این وسط چیست؟ 
صدالبته که چنین توقعی زمانی معنا پیدا می‌کند که علاقه و دغدغه‌ای برای چنین اقداماتی وجود داشته باشد که ظاهرا نبود چنین دغدغه‌ای در بدنه مدیریتی وزارت ارشاد، خود مانع بزرگی را ایجاد کرده است.
وقتی همگان سکوت اختیار کنند و حرکتی در این زمینه‌ها از هیچکس و هیچ بخشی دیده نشود، به معنای این است که چنین مفاهیمی برای دست‌اندرکاران حوزه فرهنگ کشور اهمیت چندانی ندارد.

هیات مدیره و سخنگوی خانه سینما و مسوول سازمان سینمایی توضیح دهند که هم‌اکنون با وضعیت کمرشکن اقتصادی موجود، جایگاه بخش رفاهی سینماگران کجاست و چرا کاری نمی‌کنند؟
اگر هم موانع و محدودیت‌هایی برای چنین فعالیت‌های خدماتی و درمانی وجود دارد، چرا با صراحت اعلام نمی‌کنند تا همگان از آن اطلاع پیدا کنند تا بلکه چاره‌اندیشی جمعی صورت گیرد؟
خانه سینما یا سازمان سینمایی کشور ملک و اداره شخصی کسی نیست که بخواهد کم‌کاری کند و کسی هم آنها را بازخواست نکند.
خانه سینما نباید فعالیت‌های خود را صرفا در حد صدور بیانیه محدود کند.
جمله مدیران سینمایی کشور توضیح دهند که برای کدامین موضوع مهم و رفع کدامین مشکل در پست‌های خود حضور دارند؟



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط