سه‌شنبه 18 دی 1403 - 21:06

کد خبر 13682

چهارشنبه 16 فروردین 1402 - 11:15:00


دو محکوم به قصاص در خرم‌دره فرصت زندگی دوباره یافتند


ایسنا/ با گذشت خانواده اولیای دم دو محکوم به اعدام در خرم‌دره به زندگی بازگشتند.

یکی از مواردی که در دین مبین اسلام به آن توجه ویژه‌ای شده است، احترام به جان انسان‌هاست تا جایی که کسی حق ندارد عمدا بر جان دیگری صدمه بزند اما گاهی متاسفانه در جامعه شاهد هستیم که یک عصبانیت آنی یا یک کینه قدیمی سبب وقوع حوادثی شده و در نهایت جان انسان‌ها را نشانه می‌گیرد.
آدم‌کشی در موارد ناحق از گناهان بسیار بزرگ و خطرناکی است که با کمال تاسف از دیرباز دامن‌گیر بشر شده و انسان‌های بسیاری را بی‌خانمان و تیره‌بخت ساخته است. قابیل فرزند حضرت آدم (ع) تا قیامت مورد لعن و نفرین است؛ چرا که برادرش هابیل را کشت و این خصلت شوم را پایه‌گذاری کرد.
اولین و شدیدترین مجازات برای قتل عمد قصاص است که طبق ماده ۳۸۱ قانون مجازات اسلامی مصوبه ۱۳۹۲ مجازات قتل عمدی در صورت تقاضای ولی‌دم و وجود سایر شرایط مقرر در قانون، قصاص می‌شود اما در کنار این ماده‌ در قانون کشورمان عفو و گذشت از قاتل مورد توجه قرار گرفته تا جایی که یکی از شرایط اعدام نشدن قاتل بخشش ولی‌دم اعلام شده است؛ تصمیمی که در واقع چهره زیبای ایثار و گذشت را در جامعه بیش از پیش نمایان می‌کند.
ایثار و فداکاری همواره جزو بهترین اعمال در هر جامعه بوده و در دیدگاه همه انسان‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد؛ روایات و احادیث زیادی از معصومین (ع) وارد شده که ارزش ایثار را در دید مردمان نمایان ساخته است؛ از جمله حضرت علی (ع) فرمودند: ایثار و از خودگذشتگی بالاترین درجه ایمان است.
خداوند نیز در آیه ۱۵ سوره حجرات، این حقیقت را این‌گونه منعکس کرده است: «مؤمنان کسانی هست که به خدا و پیامبر او ایمان آوردند و در آن هرگز تردید نکردند و با مال و جان خود در راه خدا کوشیدند؛ آنان به راستی در ایمان خود صادقند.»

یکی از جلوه‌های زیبای ایثار و از خودگذشتگی این روزها در شهرستان خرم‌دره با گذشت ولی‌دم از حق قانونی خود مبنی بر قصاص قاتلان رقم خورد، گذشتی که آوازه آن در نقطه به نقطه شهرستان پیچیده است.
بنابر بر اعلام اسمعیل صادقی‌نیارکی رئیس‌کل دادگستری استان زنجان، پرونده قصاص در شهرستان خرم‌دره با پادرمیانی اعضای شورای حل اختلاف شهرستان، برگزاری جلسات متعدد صلح و سازش با خانواده‌ مقتول، مداخله ریش سفیدان و بزرگان منجر به صلح و سازش شد.
یادآور می‌شود در این پرونده قتل در خرم‌دره دو محکوم از سال ۹۶ تا ابتدای سال ۱۴۰۲ در زندان بودند که خانواده مقتول بر اساس اجرای سیره نبوی و زنده نگه داشتن رسم و فرهنگ صلح و سازش، از حق خود مبنی بر قصاص گذشت کردند. 


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط