چهارشنبه 23 آبان 1403 - 05:44

کد خبر 137624

دوشنبه 02 مرداد 1402 - 15:00:00


آلودگی ناشی از آتش‌سوزی‌های کانادا معادل استنشاق دود سیگار است


ایسنا/ طبق یافته‌های اولیه متخصصان دانشگاه «راتگرز» در آمریکا، آتش‌سوزی‌های جنگلی کانادا در تابستان امسال (۲۰۲۳)، مردم را در معرض آلودگی هوا معادل با حجمی از دود سیگار قرار داده که از زمان ممنوعیت استعمال سیگار در فضای سرپوشیده در سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون مشاهده نشده بود.
 به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، بخش‌هایی از «فیلادلفیا»ی آمریکا حداقل دو روز در این هفته تحت هشدار «کد نارنجی» قرار داشت که به دلیل دود آتش‌سوزی در جنگل‌ها بوده است. کد نارنجی نشان می دهد که هوای بیرون ممکن است برای افراد مسن، کودکان و کسانی که بیماری دارند، ناسالم باشد.

بر اساس بیانیه‌ای که منتشر شد، متخصصان در این مطالعه که در دست انجام است به دنبال درک تأثیر آتش سوزی بر کیفیت هوا در شمال شرقی ایالات متحده و ارائه بینشی در مورد چگونگی تأثیر این آلودگی بر سلامت مردم بودند، زیرا چنین آتش‌سوزی‌هایی با تغییرات آب و هوایی مکررا اتفاق خواهند افتاد.

یکی از متخصصان این مطالعه گفت: آتش‌سوزی‌های جنگلی در کانادا پیامدهای تغییرات آب و هوا بر کیفیت هوا را نشان می‌دهد.

میانگین سطوح آلودگی اندازه‌گیری شده در نیوجرسی و نیویورک در بعدازظهر هفت ژوئن تقریباً ۱۰ برابر بیش از حداکثر سطحی بوده که استانداردها تایید می‌کنند. شهر نیویورک در آن روز آلوده ترین شهر جهان بوده است.

متخصصان دریافتند که این میزان آلودگی مشابه با حجم دود سیگار در رستوران‌ها قبل از تصویب قانون نیوجرسی در سال ۲۰۰۶ است که سیگار کشیدن را تقریباً در تمام فضاهای عمومی ممنوع می کرد. پنسیلوانیا نیز در سال ۲۰۰۸ میلادی قانون مشابهی را تصویب کرد. تنفس دود سیگار باعث سرطان ریه، بیماری قلبی و سایر بیماری‌ها می شود.

ساکنان فیلادلفیا بلافاصله پس از رسیدن دود ناشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی به این منطقه عواقب آن را احساس کردند. مردم احساس ناراحتی کرده، بوی دود را گزارش کردند و با لغو یا به تعویق افتادن فعالیت‌های خارج از منزل به دلیل کیفیت بد هوا، مواجه شدند. همچنین کارشناسان سلامت نیز همچنان نگران اثرات طولانی‌مدت آن هستند.

به گفته متخصصان، آتش سوزی های جنگلی یکی از دلایل اصلی بستری شدن در بیمارستان‌ها ناشی از آلودگی است.

متخصصان اعلام کرده‌اند که در آینده با دقت بیشتری به مطالعه روی مواد شیمیایی تشکیل دهنده دود خواهند پرداخت تا بررسی کنند که این ترکیبات دقیقا چگونه می‌توانند افراد را بیمار کنند و همچنین چگونه می‌توانند در تغییرات آب و هوایی نقش داشته باشند. ذرات حاصل از دود آتش سوزی می‌توانند جو را خنک و گرم کنند، مشابه اثرات گازهای گلخانه‌ای مانند دی اکسید کربن.

تعداد آتش سوزی‌های جنگلی در سراسر آمریکای شمالی در حال افزایش است. آتش‌سوزی‌های جنگلی امسال به‌طور قابل توجهی شروع زودهنگام فصل آتش‌سوزی در کانادا را نشان می‌دهد. آتش‌سوزی‌های امسال تا به امروز هزاران هکتار را سوزانده است.

یک گزارش ملی در آمریکا در سال جاری میلادی (۲۰۲۳) همچنین نشان داد که نیوجرسی و پنسیلوانیا روزهای خشک، گرم و با وزش باد بیشتری را دارند که می‌تواند به شروع و تشدید آتش‌سوزی‌های جنگلی کمک کنند. نیوجرسی پس از شروع زودهنگام فصل آتش سوزی خود، در چند ماه گذشته چندین مورد حریق جنگلی را تجربه کرده است.

در روزهای با کیفیت هوای ضعیف، کارشناسان توصیه می‌کنند در صورت امکان در داخل خانه بمانید و از ماسکی مانند ماسک N۹۵ مناسب استفاده کنید - ماسکی که می‌تواند ذرات ریز موجود در دود آتش‌سوزی را فیلتر کند. خرید یک دستگاه تصفیه هوا نیز می تواند کمک کننده باشد. همچنین سیستم های تصفیه هوای خانه را برای کسانی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند نیز دائما بررسی کنید.

موج گرمای بی‌سابقه و طاقت‌فرسا در نقاط مختلف جهان در کنار گرمازدگی، فجایع زیست‌محیطیِ بزرگ دیگری را نیز به همراه داشته است. کارشناسان تصور می‌کنند که این رکورد گرمایی، حاصل پدیده «ال نینو» علاوه بر «گرمایش زمین به دلیل فعالیت‌های انسانی» است. به باور کارشناسان، ماه جاری ممکن است به داغ ترین ماه در حدود ۱۲۰ هزار سال پیش مبدل شود.

هشت سال گذشته داغ ترین سال های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریباً به طور قطع گرم‌ترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرم‌ترین دوره ثبت‌شده خواهد بود.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر و شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سالهاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.

«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز اخیرا گفت: سازمان جهانی بهداشت انتظار دارد که در ماه‌های آینده رویدادهای آب و هوایی شدید از جمله امواج گرما، سیل و توفان در سطح جهانی آغاز شود.

به گزارش اسپوتنیک، وی همچنین اظهار کرد: در ماه های آینده نیز ما انتظار داریم که مجموعه ای از رویدادهای شدید آب و هوایی از جمله خشکسالی، سیل، توفان و موج گرما که همگی به سلامت انسان آسیب می زنند، رخ دهند.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط