دوشنبه 28 آبان 1403 - 18:00

کد خبر 138361

سه‌شنبه 03 مرداد 1402 - 08:46:55


سرمقاله خراسان/ رزمایشی نظامی برای امنیت دسته جمعی


خراسان/ « رزمایشی نظامی برای امنیت دسته جمعی » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم دکتر هادی محمدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:


 رزمایش فداییان حریم ولایت 1402 نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز گذشته با رسیدن به اهداف خود و کسب نمره مطلوب از ناظران و طراحان رزمایش در ستادهای عالی ارتش و ستادکل نیروهای مسلح به کار خود پایان داد تا تمرین بزرگ و مناسب دیگری باشد برای تیزپروازان نیروی هوایی ارتش در دفاع از مرزهای هوایی این کشور . اما در این میان سه نکته به نظر حائز اهمیت است .
اول این که دو هفته قبل آمریکا و رژیم صهیونیستی در رزمایشی مشترک در سرزمین های اشغالی، مدعی شدند حمله به ایران را تمرین کرده اند. به گزارش وبگاه «تایمز اسرائیل»، ارتش اسرائیل روز دوشنبه 19تیرماه 1402 در بیانیه‌ای اعلام کرد در این رزمایش که «جونیپر اوک» نامیده شده، نیروی هوایی اسرائیل حملات هوایی را علیه «اهداف استراتژیک در عمق» انجام می‌دهد که اشاره آشکاری به تاسیسات هسته‌ای ایران دارد. ارتش اسرائیل در بیانیه خود گفته بود: علاوه بر این، رزمایش هوایی «به دست آوردن برتری هوایی در منطقه و دفاع سایبری در برابر تهدیدات مختلف» را شبیه‌سازی خواهد کرد. به نظر می رسد رزمایش اخیر فداییان حریم ولایت که یازدهمین مورد از نوع خود بوده، پاسخ مناسبی به چنین ادعا و تمرینی توسط دشمن اصلی ایران در منطقه باشد. ارتش ایران در این رزمایش از پهپادهایی برای بمباران و شناسایی استفاده کرد که تا عمق 2هزار کیلومتری قادر به نفوذ و عملیات هستند،یعنی به راحتی می توانند به سرزمین های اشغالی بروند، اهداف صهیونیستی را بمباران یا شناسایی کنند و به خانه بازگردند، بدون نیاز به سوخت گیری مجدد. پهپاد سیمرغ از این نوع است که می تواند لرزه بر تن هر دشمنی افکند .
موضوع دوم بحث این روزها در باره حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه ابوموسی ، تنب بزرگ و تنب کوچک بود که با امضای مشترک روسیه و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس پای بیانیه مشترک روسیه و شورای همکاری خلیج فارس داغ شد و اعتراضات گسترده رسمی و رسانه ای ایران علیه این کشورها به ویژه روسیه را در پی داشت . یکی از موضوعات مورد توجه در رزمایش اخیر عملیات سوخت گیری هوایی برفراز جزایر خلیج فارس،جمع آوری اطلاعات سیگنالی، شنود الکترونیکی و عکس‌برداری توسط هواپیماهای شناسایی و گشت دریایی و عملیات امداد توسط هواپیمای اورژانس هوایی سی۱۳۰ در منطقه عمومی بود که با موفقیت انجام شد و دیگر پرنده های نیروی هوایی هم سعی کردند علاوه بر گستره وسیع رزمایش در سراسر کشور در آسمان از مرزهای هوایی جمهوری اسلامی بر فراز خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز غافل نشوند تا این پیام به همه کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای داده شود که اولا مرز هوایی ایران تا جزیره ابوموسی امتداد دارد و از آن حفاظت خواهیم کرد و ثانیا با هر نوع تعرض عملی و حتی سیاسی و  دیپلماتیک نیز تعارف نداریم و برخورد متناسب خواهیم داشت .
نکته سوم نمایش توانمندی های جدید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در این رزمایش به دلیل فناوری و دانش بنیان شدن تجهیزات و تسلیحات و به ویژه ارتقای توان بومی بود که به خوبی از پس آزمایش های سخت رزمایش نیز با موفقیت برآمدند. این توانمندی بومی و متکی به درون باعث شده امنیت بسیار مناسب و قابل قبولی برای فضای کشور از شمال تا تنگه هرمز و جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی تا مرزهای شمالی و شمال غرب تا جمهوری آذربایجان و افغانستان تأمین شود به گونه‌ای که هیچ دشمنی توان نفوذ و تجاوز به حریم هوایی کشور جمهوری اسلامی ایران را نداشته باشد و حتی فکر چنین عملیاتی نیز برایش دردناک باشد .
در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر اعزام هواپیماهای اف 16 و اف 35 آمریکا به منطقه خلیج فارس به بهانه دفاع از کشتی های تجاری منتشر شد و تعدادی از این هواپیماها نیز به برخی کشورهای عربی جنوبی منتقل شدند . رزمایش روزهای گذشته این پیام را به همه کشورهای محق و لاحق در منطقه داد که ایران همچنان خود را پرچمدار حفظ امنیت در کنار دیگر کشورها می داند و با داشتن توان بالا و بومی خود نمی گذارد نقشه های قدرت های فرامنطقه ای در خلیج فارس به راحتی اجرایی شوند .
جمهوری اسلامی ایران علاوه بر نمایش توان نظامی خود برای ایجاد یک امنیت دسته جمعی در خلیج فارس ، پیشنهادی سیاسی با عنوان مجمع گفت‌وگوهای منطقه ای با حضور شش کشور جنوبی خلیج فارس به همراه ایران ، عراق و یمن ارائه کرده که حرکت به سوی اجرای آن می تواند تا حد زیادی تنش های غیرضروری در منطقه را رفع کند و هزینه های سرسام آور نظامی این کشورها را به سمت توسعه و ثبات بیشتر منطقه حساس خلیج فارس سوق دهد .این حرکت منطقی نیاز به اراده کشورهای ساحلی دارد و این امیدواری ایجاد شده تا اولین گام در نشست وزیران خارجه کشورهای ساحلی خلیج فارس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برداشته شود .



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط