شنبه 19 آبان 1403 - 20:19

کد خبر 14014

چهارشنبه 16 فروردین 1402 - 21:00:00


فردی را می خواهم که عیب هایم را بگوید!


خراسان/  42 ساله ام و در یک شرکت لبنی کار می کنم. تا مقطع متوسطه درس خواندم. درآمد معمولی دارم و با همسر و بچه هایم خیلی کم صحبت می کنم. راه های صحبت کردن چیست؟ بیشتر توی خودم هستم و فردی را می خواهم که عیب هایم را بگوید.

پاسخ مشاور

شما از شرایط کنونی میزان ارتباط با خانواده خود راضی نیستید و می خواهید تلاش کنید شرایط را تغییر دهید. این اتفاق بسیار مثبت است و شما را بابت این تلاش برای بهبود روابط خانوادگی، تحسین می کنم. برقراری ارتباط موثر، یکی از مهم ترین مهارت های زندگی است. با توجه به این که شما هم نیاز به بهبود این مهارت برای زندگی بهتر دارید، برخی نکات ضروری برای ایجاد یک ارتباط موثر را در ادامه بررسی می کنیم.

شنونده واقعی باشید

مهم ترین قدم برای ارتباط موثر با همسر و فرزندان تان، گوش دادن واقعی بدون حواس پرتی یا تظاهر به شنیدن است. این تصویر را که یک ارتباط خوب یعنی فقط شما صحبت کنید، فراموش کنید. توجه داشته باشید گوش دادن تمام و کمال به صحبت های شخص مقابل کار ساده ای نیست ولی مهم ترین قدم در بالا بردن قدرت برقراری ارتباط، همین توجه نشان دادن به صحبت است. یک گفت و گوی خوب متشکل از هماهنگی بین گفتن و شنیدن است.

حس همدلی خود را تقویت کنید

ارتباطات، جاده ای دو طرفه است. سعی کنید خود را برای نظر مخالف طرف مقابل آماده کنید تا از استرس و اضطرابی که گهگاه هنگام مکالمه و تلاش برای برقراری ارتباط رخ می دهد، بکاهید. به عنوان مثال زمانی که شخص مقابل شما خسته است، به صحبت کردن اصرار نکنید و سعی کنید او را درک کنید.

خاطره تعریف کنید

خاطره ها بسیار قدرتمندند. آن ها مغز را فعال و گفت و گو را جذاب می‌کنند و ما را اجتماعی نشان می دهند. هر ازچندگاهی برای همسر و فرزندان تان از خاطرات جوانی یا محل کارتان تعریف کنید.

برای شروع یک گفت و گو آمادگی ذهنی داشته باشید

برای شروع یک گفت و گو نیاز است از قبل موضوعی را آماده کرده باشید. شما می توانید درباره خانواده، شغل، رویاها و تفریح و سرگرمی صحبت کنید. با شروع گفت و گو و اشتراک گذاری این موضوعات، خواهید توانست یک مکالمه خوب و دلچسب با موضوعات بسیار زیاد داشته باشید.

از زبان بدن تان غافل نشوید

وقتی به طور مثال به همسر خود می گویید که آماده گفت و گو هستید اما دست به سینه نشسته اید یا می گویید در حال گوش دادن هستید ولی سرتان همچنان در تلفن همراه است، یعنی هیچ تمایلی به گفت و گو ندارید. نشانه های ناگفته و نانوشته، معمولا آشکارتر از چیزی که ما فکر می کنیم عمل می کنند.

هیچ وقت فراموش نکنید

در یک ارتباط کلامی موثر، دقت به زبان بدن مانند ارتباط چشمی، محکم ایستادن و غیره بسیار مهم است و توجه داشتن یا نداشتن ما را نشان می دهد. شایان ذکر است ارتباط با دیگران، یک مهارت است که با تمرین و تکرار به دست می آید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط