یک‌شنبه 27 آبان 1403 - 14:05

کد خبر 140873

پنج‌شنبه 05 مرداد 1402 - 10:35:00


نخست‌وزیری موروثی پسر پس از پدر در کامبوج


مهر/ نخست‌وزیر کامبوج گفته است که قدرت را به پسر اول خود واگذار خواهد کرد.

به نقل از رویترز، «هون‌سن»، نخست‌وزیر کامبوج که در ۳۸ سال گذشته قدرت را در این کشور در اختیار داشته، قرار است در ماه آینده میلادی، از سمت خود کناره گیری کند.

نخست وزیر کامبوج گفته است که می‌خواهد مقام نخست‌وزیری را به فرزند اول خود، هون‌مانت ۴۵ ساله، واگذار می‌کند.

حزب «مردم کامبوج»، به رهبری هون‌سن هفته گذشته در انتخابات پیروز شد، هرچند کشورهای غربی این انتخابات را غیر آزاد و غیر منصفانه می‌دانند. در انتخابات اخیر، فرزند هون‌سن برای نخستین بار به پارلمان راه یافت. او اکنون ریاست ارتش کامبوج را نیز برعهده دارد.

رهبر اقتدارگرای کامبوج، گفته است که پس از حدود چهار دهه حکومت بر این کشور، استعفا می‌دهد و قدرت را به پسر بزرگ خود واگذار می‌کند.

در زمان هون سن، مخالفان سیاسی زندانی، مجبور به تبعید و احزاب آنها ممنوع شده اند. حزب او پس از شرکت در انتخاباتی که تقریباً بدون حزب و یا گروه مخالف برگزار شد، به پیروزی قاطع دست یافت. مخالفان نتوانستند در انتخابات اخیر شرکت کنند.

هون سن در یک سخنرانی که روز چهارشنبه از تلویزیون دولتی کامبوج پخش شد، اعلام کرد که پسرش هون مانت «در هفته‌های آینده» نخست‌وزیر خواهد شد. او گفت: «من با پادشاه ملاقات کردم و اعلام کردم که دیگر به سمت نخست وزیری ادامه نمی‌دهم. من باید فداکاری کنم و قدرت را رها کنم.»

هون مانت، ۴۵ ساله، پسر هون سن، از آکادمی نظامی وست پوینت در ایالات متحده فارغ التحصیل شد و دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه نیویورک و دکترا از دانشگاه بریستول و هر دو در رشته اقتصاد است.

هون مان در سال ۲۰۲۱ به عنوان جانشین پدرش انتخاب شد و قبلاً توسط حزب حاکم خلق کامبوج به عنوان نخست وزیر آینده معرفی شده بود.

انتظار می‌رود که حتی پس از واگذاری قدرت، هون سن یک نیروی قدرتمند در کامبوج باقی بماند و او در اظهارات خود به صراحت اعلام کرده است که انتظار تغییری در سبک حکومت ندارد. او در اظهاراتی که ماه گذشته در پنوم پن پست گزارش شد، گفت: «اگر پسرم نتواند انتظارات را برآورده کند… من نقش خود را به عنوان نخست وزیر دوباره به عهده خواهم گرفت.»


وقتی از هون سن پرسیده شد که آیا پسرش ممکن است به گونه‌ای متفاوت حکومت کند، هون سن پاسخ داد که هرگونه اختلاف نظر به معنای برهم زدن صلح و از بین بردن دستاوردهای نسل گذشته است.

هون سن که از سال ۱۹۸۵ در قدرت بوده است، معتقد است که صلح، ثبات و رشد اقتصادی را به ارمغان آورده است و کشور را پس از وحشت خمره‌ای سرخ بازسازی کرده است.

هون سن زمانی یکی از فرماندهان خمره‌ای سرخ بود، اما به ویتنام پناهنده شد و به سرنگونی رژیم کمک کرد، رژیمی که تخمین زده می‌شود ۲ میلیون کامبوجی را کشته باشد.

منتقدان هون سن می‌گویند که ثبات به قیمت حقوق بشر و آزادی بیان تمام شده است و رشد اقتصادی با نابرابری شدید، فساد و تخریب محیط زیست همراه بوده است.

در زمان هون سن، کامبوج به متحد نزدیک چین تبدیل شده است و از طریق کمک‌های توسعه، وام‌ها و سایر معاملات تجاری، مشارکت سرمایه گذاری‌های چین را دریافت کرده است.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط