دوشنبه 28 آبان 1403 - 02:06

کد خبر 152371

یک‌شنبه 15 مرداد 1402 - 13:36:00


وجود ۴۰ سازه ناایمن مانند پلاسکو در مرکز شیراز!


ایرنا/ حرف و حدیث‌ها درباره ساختمان‌های ناایمن شیراز پس از خطرآفرینی بعضی سازه‌های مشابه در کشور بالاگرفته و اکنون ۴۰ ساختمان بلندمرتبه در مرکز این کلانشهر شناسایی شده است.

سازه‌های ناایمن و خطرآفرین کلانشهر شیراز بعد از فروریختن پلاسکو در دی ماه ۱۳۹۵ در پایتخت و تکرار آن برای متروپل آبادان در خرداد سال گذشته توجه بسیاری از کارشناسان و رسانه‌ها را به خود جلب کرد.
بسیاری از ساختمان های مسکونی و بلندمرتبه و تجاری شیراز قدیمی و یا فاقد ایمنی لازم است و وجود این ساختمان ها تا حد زیادی عادی تلقی می شد اما زمانی که حادثه دلخراش پلاسکو رخ داد و جان ۲۳ نفر از جمله ۱۶ آتش نشان را گرفت و به اموال شهروندان آسیب جدی وارد کرد، تلنگری به مدیریت شهری سایر کلانشهرها از جمله شیراز و افکار عمومی بود.
بعد از رخداد تلخ پلاسکو و تکرار آن در متروپل آبادان فشار افکار عمومی در شیراز مسئولان را به شناسایی سازه های ناایمن این کلانشهر واداشت تا جایی که به گفته مسئولان امر بیش از هزار سازه ناایمن در این شهر شناسایی شده و اکنون نیز رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز از تشکیل پرونده برای ۴۰ ساختمان بلندمرتبه و ناایمن که اغلب نیز در مرکز این کلانشهر قرار دارند، پرده برداشت.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز پیرامون سازه‌های ناایمن این کلانشهر گفت: در حوزه ساختمان‌های ناایمن می‌توان به وجود سازه‌های معمولی کوچک و یا ساختمان‌های خاص مانند مراکز درمانی، ساختمان‌های بلند مرتبه، سازه‌های اداری بزرگ، پاساژها و مراکز تجاری اشاره کرد که بسیاری از این ساختمان‌ها در گذشته تاییدیه‌های لازم ایمنی را نیز دریافت کرده اما در طول سالیان گذشته رها شده‌اند.
هادی عیدی پور افزود: براساس بررسی های صورت گرفته بیش از هزار ساختمان ناایمن در شیراز شناسایی شده است که به سه سطح تقسیم بندی شده است.

۴۰ سازه خطرآفرین در دل شیراز
وی ادامه داد: تاکنون پرونده برای ۴۰ ساختمان‌های ناایمن پرخطر بزرگ در سطح کلانشهر شیراز تشکیل شده که وضعیتشان مانند پلاسکو است و اگر فکری برای این سازه‌ها نشود حادثه آفرین خواهد بود و اکثر این ساختمان ها نیز تجاری و مورد تردد عموم مردم است.
وی با بیان اینکه این ۴۰ ساختمان بزرگ قدیمی و ناایمن اغلب در مرکز شیراز قرار دارد، گفت: براساس بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها بررسی وضعیت ایمنی این ساختمان‌ها در کمیته‌ای ویژه متشکل از دستگاه‌های متولی شروع و اخطار لازم به شهرداری منطقه، دستگاه قضایی و مالک این ساختمان‌ها ابلاغ شده است.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز افزود: ساماندهی وضعیت ساختمان های ناایمن شیراز نیازمند هم افزایی،همکاری و وحدت رویه میان دستگاه‌های متولی است.
وی اظهار کرد: براساس اخطارهایی که در خصوص ساختمان‌های ناایمن شیراز صادر شده است، اگر در زمان تعیین شده نسبت به رفع موارد ناایمن اقدام نشود ساختمان پلمب خواهد شد.
وی در ادامه چرخه مدیریت بحران را به چهار بخش پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازتوانی تقسیم بندی کرد و گفت: ایمنی در کشور ما از دیرباز با مدیریت واحد و متمرکزی پیگیری نشده است و این درحالی است که وضعیت صنعت ما به لحاظ رعایت اصول ایمنی از سایر بخش ها بهتر است.

 




پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط