شنبه 31 شهریور 1403 - 14:16

کد خبر 181686

سه‌شنبه 07 شهریور 1402 - 11:41:57


دختر 11 ساله‌ام به همه می‌پرد و ذاتا طلبکار است


خراسان/ مادری هستم که از دست دختر 11 ساله‌ام خسته شده‌ام. خیلی زود عصبی می‌شود و به همه می‌پرد. شخصیت او هم جوری است که انگار ذاتا از همه طلبکار است. چندبار هم با او صحبت کردم، بی‌فایده بود. راهنمایی‌ام کنید.
 
پاسخ مشاور
مادر گرامی، گفته‌اید از دست دخترتان که در سن نوجوانی به سر می‌برد، خسته شده‌اید. یکی از دلایلی که باعث پرخاشگری بیشتر نوجوانان می‌شود، آشنایی نداشتن والدین با ویژگی‌های دوران نوجوانی است. در ادامه چند توصیه به شما دارم.
    مراقب باشید او را طرد نکنید
وقتی فرزند شما بی‌احترامی، بداخلاقی و لجبازی می‌کند و شما خود را در این زمینه شکست‌خورده می‌بینید، تحمل‌تان در برابر بداخلاقی‌های او از بین می‌رود و از روش‌های تنبیهی یا روش‌های طرد و قهرکردن استفاده می کنید که نتیجه آن بسیار بد است. فرزند شما به توجه و محبت‌تان نیاز دارد، در این زمان نه او را طرد کنید و نه برای او دلیل و استدلال بیاورید.

    این سوالات را از خودتان بپرسید
گاهی اشتباه والدین این است که فکر می‌کنند با خرید وسایل گران‌قیمت مثل گوشی، تبلت یا لباس یا ثبت‌نام نوجوانان در کلاس‌های مختلف، توانسته‌اند وظیفه خود را در قبال آن‌ها انجام دهند. این قبیل کارها در حد معمول خوب است، ولی نیاز آن‌ها را به ارتباط با والدین تامین نمی‌کند بلکه آن‌ها هر لحظه دورتر و دورتر می‌شوند. از خودتان بپرسید آیا من نوجوانم را بیش از حد کنترل می‌کنم؟ آیا به حرف‌ها و درددل‌های او گوش می‌دهم؟ آیا به او اجازه می‌دهم زمانی که نظرات او درست است آن را انجام دهد؟
    باز هم برایش زمان بگذارید
گفته‌اید که چندین بار به طور مفصل با او صحبت کرده اید اما باز هم از شما می‌خواهم که برای فرزندتان زمان بگذارید. برای شروع بهتر است سعی کنید روزانه حداقل یک ربع وقت بگذارید و با او صحبت کنید. برای بهترشدن رابطه می‌توانید درباره چیزهایی صحبت کنید که مورد علاقه اوست، مثل لباس، ورزش، فیلم، موزیک و ... .
    رفتارهای مثبت او را هم ببینید
 در متن پیامک‌تان فقط به اشتباهات دخترتان اشاره کرده‌اید. به جای این‌که مدام به رفتارهای ناشایست او توجه کنید، کمی رفتارهای مثبت او را تقویت و به آن توجه کنید. بر محبت تاکید و از خشونت دوری کنید. همچنین او را نصیحت و با دیگران مقایسه نکنید. گاهی هم نیاز است که از خطاهایش چشم‌پوشی کنید.  در آخر سعی کنید بیشتر تغییرات این دوران را طبیعی جلوه دهید. نوجوان‌ هم خود نگران این تغییرات است و علت آن را نمی‌داند. می‌توانید با استفاده از دوره‌ها و کتاب‌های آموزش مهارت‌های زندگی، با نوجوان تان درباره دوران بلوغ، نحوه دوست‌یابی، مهارت‌های حل مسئله، نحوه برنامه‌ریزی و گذراندن اوقات فراغت صحبت کنید.
نویسنده : دکتر نجمه عابدی‌شرق | ‌ روان‌شناس بالینی



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط