شنبه 22 دی 1403 - 18:18

کد خبر 19019

دوشنبه 21 فروردین 1402 - 10:37:00


کاهش مسمومیت با قارچ‌های سمی در خراسان شمالی


ایسنا/ کارشناس امور بیمارستانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان شمالی از کاهش موارد مسمومیت با قارچ‌های سمی در این استان خبر داد.

مریم فلاح، کارشناس امور بیمارستانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: تعداد موارد مسومیت با مصرف قارچ های سمی در این استان طی سال گذشته و از ابتدای سال جاری تاکنون صفر بوده و گزارشی در این ارتباط از سوی بیمارستان های استان ارسال نشده است.
مهسا فخر زراعی مسئول اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت محور معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز چندی پیش در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۶۵ نفر از مردم این استان به علت مصرف قارچ های سمی مسموم شده بودند.
وی گفت: طی همان سال یک نفر در این استان بر اثر مصرف قارچ سمی و خودرو جانش را از دست داد، بنابراین مردم از خوردن این گیاه وحشی در سطح مراتع و جنگل ها خودداری کنند.
فخر زراعی با اشاره به آمار مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در کشور بیان کرد: در سال ۱۳۹۶ با ۱۵۴۰ مورد مراجعه به بیمارستان در اثر مسمومیت با قارچ‌های خودرو و سمی روبه رو بوده ایم.
وی افزود: این آمار از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ به ترتیب بالغ بر ۱۷۲۶ نفر، ۳۶۵ نفر، ۷۲۲ نفر و در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ تعداد ۸۲۸ مورد مراجعه به بیمارستان در اثر مسمومیت با قارچ های خودرو و سمی بوده که نشان دهنده تعداد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور است و متاسفانه مصرف خوراکی قارچ های خودرو و سمی، منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنانمان شده است.

فخر زراعی ادامه داد: بیشترین مسمومیت در سال ۱۳۹۶ مربوط به شهرهای استان کرمانشاه، آذربایجان غربی، لرستان، گلستان و کردستان، در سال ۱۳۹۷ مربوط به شهرهای استان کرمانشاه، گلستان، لرستان و آذربایجان غربی (ارومیه)و زنجان، در سال ۱۳۹۸ مربوط به شهرهای استان لرستان، آذربایجان غربی، اردبیل، تهران وکردستان و در سال ۱۳۹۹ مربوط به شهرهای بجنورد (خراسان شمالی)، تهران، شهرکرد، گلستان و آذربایجان غربی (ارومیه) بوده است.
وی تاکید کرد: از تمامی افراد درخواست می شود از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری کنند.
وی افزود: مردم برای حفظ سلامت خود و خانواده فقط قارچ هایی که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز هستند را خریداری و مصرف کنند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط