یکشنبه 07 بهمن 1403 - 13:12
سونامی افسردگی در جهان
خراسان/ بر اساس اعلام سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، مصرف داروهای ضدافسردگی در 18 کشور اروپایی طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ رشد 147 درصدی نشان میدهد؛ خطری که میتواند در کمین همه باشد و باید برای مقابله با آن آماده باشیم
افسردگی و اضطراب از مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت جوامع بشری هستند. بر اساس دادههای بهدست آمده از بررسی جدید سازمان همکاری اقتصادی و توسعه(OECD)، میانگین مصرف داروهای ضد افسردگی در ۱۸ کشور اروپایی، سال ۲۰۰۰ حدود ۳۰.۵ دوز به ازای هر هزار نفر در روز بوده که سال ۲۰۲۰ به ۷۵.۳ دوز به ازای هر هزار نفر افزایش یافته؛ روندی که رشد ۱۴۷ درصدی را نشان میدهد. اما علت سونامی مصرف داروهای ضد افسردگی بین بیشتر مردم نقاط مختلف دنیا در سالهای اخیر چیست و برای داشتن اعصابی آرامتر باید چه کرد؟
علت افزایش افسردگی در دهههای اخیر
در پژوهشهای مختلف روانشناسی علل مختلفی برای ابتلا به افسردگی و اضطراب مطرح شده است، اما سوای نگاه آسیبشناسانه فردی به افسردگی و اضطراب، این اختلالات میتواند به صورت پدیدارهای اجتماعی هم ظهور کند. برای مثال، دنیای امروز دایم به افراد برای استفاده حداکثری از زمان و سایر منابع برای کار و موفقیت بیشتر فشار میآورد. شبکهها و رسانههای اجتماعی با نمایش اغراقآمیز موفقیتها و لذتهای زندگی، افراد را در معرض مقایسه دایمی، حسرت، خودسرزنشی و در نتیجه اضطراب و افسردگی میگذارد. زندگیهای پرمشغله امروزی از یک سو و فردگرایی از سوی دیگر، برقراری روابط صمیمانه و رضایتبخش را با چالش مواجه کرده و افراد احساس تنهایی بیشتری میکنند. مشکلات اجتماعی و اقتصادی، ابهام و پیشبینی ناپذیری آینده و احساس کنترل نداشتن بر امور، عوامل مهمی هستند که میتوانند زمینه را برای افزایش مصرف داروهای ضد افسردگی و اضطراب در جوامع فراهم کنند. پس مرور نکاتی برای پیشگیری از ناراحتیهای روحی ضروری است:
7 توصیه برای داشتن اعصابی آرامتر
1 هیچ کاری نکردن را تمرین کنید| به خودتان فرصت هیچ کاری نکردن را بدهید. ما در دنیایی زندگی میکنیم که مدام افراد را تشویق میکند به فعال بودن. به همین دلیل اگر یک بعد از ظهر در منزل باشید و هیچ کاری نکنید احساس عذاب وجدان و استرس شما را فراخواهد گرفت. سپس احتمالا فوری دست به کار میشوید و به زور هم که شده، سعی میکنید زمان خود را با گوشدادن به یک پادکست مفید یا گشتن در صفحات مفید اجتماعی پر کنید! اما بیایید به جای این فشار بیهوده، گاهی به خودتان و به مغزتان، اجازه دهید هیچ کار مفیدی نکنید و هنر بی عملی را تمرین کنید.
2 ساعتهای ممنوعیت استفاده از شبکههای اجتماعی تعیین کنید| شبکههای اجتماعی با اخبار، اطلاعات بیفایده و نمایش زندگیهای پرزرق و برق، مغز ما را بمباران اطلاعاتی میکنند. این یکی از دلایل اصلی شکایت افراد از نبود تمرکز است. سعی کنید برای استفاده از شبکههای اجتماعی ساعتهای ممنوعیت در نظر بگیرید و به آن پایبند باشید. اعلانها را خاموش کنید تا مدام حواس شما را پرت نکنند و برای چند روزی شبکههای اجتماعیتان را غیرفعال کنید.
3 روابطتان را تقویت کنید| سعی کنید برنامههایی بگذارید برای دیدارهای خانوادگی یا دوستانه. تشریفات و کمالگرایی را کنار بگذارید و به سادهترین شکل این دیدارها را برگزار کنید. شما شروعکننده باشید و به دیگران آسانگیری در روابط را بیاموزید. حمایت اجتماعی یکی از مهمترین عوامل سلامت روان در انسانهاست.
4 دلخوشیها و لذتهای کوچک زندگی را کشف کنید| تا حالا به لذت خوردن چای داغ، نگاه کردن به برگ درختان، تماشای بازی بچهها، شنیدن صدای خنده عزیزانتان، یک گفتوگوی دل چسب، نوشیدن یک لیوان آب گوارا، بوی خوش گلها، شنیدن یک کتاب صوتی دلنشین، فکر کردهاید؟! ظرفیت لذت بردن از چیزهای کوچک را در خودتان افزایش دهید و منتظر اتفاقات بزرگ زندگی نمانید.
5 بیشتر با طبیعت ارتباط بگیرید| زندگی مدرن شهری، ما را از ارتباط عمیق با طبیعت که ما در واقع بخشی از آن هستیم، محروم کرده است. طبیعت به ما، احساس آرامش، نشاط و فرصت دیدن دوباره زیباییها را میبخشد و روان ما را از آلودگیهای زندگی مدرن شستوشو میدهد. ارتباط با طبیعت بخشی از تاریخ زیسته نوع انسان است.
6 درباره خودتان شفقت داشته باشید| شفقت یعنی توانایی همدلی، دغدغهمند بودن نسبت به دردهای خود و از همه مهمتر انگیزه اقدام برای بهبودی و تسکین خود. شفقت به خود یعنی همانطور که با عزیزترین کسانتان در سختترین روزهایشان رفتار میکنید، با خودتان هم رفتار کنید. بپذیرید که نقص، اشتباه، شکست و تجربه اتفاقات و احساسات منفی در زندگی طبیعی و بخشی از تجارب جهان شمول ما انسانهاست و در روزهای سخت، به جای خودسرزنشی، با خودتان مهربان باشید.
7 در قبال رنج دیگران رفتار موثر انجام دهید| هیچ فضیلتی در نگران بودن و غصه خوردن بدون عمل کردن وجود ندارد. اگر تصور میکنید میتوانید برای کسی یا کسانی کار موثری انجام دهید، کمک یا حمایت کنید، حتما این کار را بکنید.
نویسنده : دکتر پرستو امیری| متخصص روانشناسی سلامت
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
تعلیق پرواز افغانها به آمریکا
-
شکست تلخ تیم ملی شمشیربازی ایران در جامجهانی بلغارستان
-
معرفی فرمانده جدید انتظامی شهرستان جوانرود
-
اجرای زیبا و دلنشین قطعه "Chi Mai" با پیانو
-
گل جسد باغ گیاهشناسی نیویورک برای اولین بار شکوفا شد
-
انتقاد از رفتار پالمر با پپ
-
وزیر کار: کارشناسان برای مزد ۱۴۰۴ نظر دهند
-
بازگشت به زندگی عادی؛ کامالا هریس و همسرش در فروشگاه مواد غذایی
-
مقایسه عملکرد امباپه و رونالدو در رئال مادرید
-
شب فراموش نشدنی کاملترین بازیکن دنیا
-
حزبالله: ماندن صهیونیستها بعد از ۶۰ روز یعنی تداوم اشغالگری
-
هواداران تراکتور درها را شکستند و وارد ورزشگاه شدند
-
الاهلی به دنبال ستاره مطرح رقیب استقلال
-
تکنیک تنفسی نظامیها برای حفظ آرامش
-
بدهی ۳ میلیارد دلاری دولت به واردکنندگان نهاده دامی
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
وزیر کار: کارشناسان برای مزد ۱۴۰۴ نظر دهند
یکشنبه 07 بهمن 1403 - 13:10:12
بدهی ۳ میلیارد دلاری دولت به واردکنندگان نهاده دامی
یکشنبه 07 بهمن 1403 - 13:03:54
راهنما زیارت حرم امام رضا – معرفی بخش ها و مسیر های دسترسی
یکشنبه 07 بهمن 1403 - 12:40:59
ریزش 19 هزار واحدی شاخص بورس
یکشنبه 07 بهمن 1403 - 12:34:46
افزایش ادامهدار قیمتها در بازار طلا و ارز؛ سکه در آستانه کانال 61 میلیون قرار گرفت
یکشنبه 07 بهمن 1403 - 12:23:01