سه‌شنبه 02 بهمن 1403 - 14:21

کد خبر 227796

یک‌شنبه 16 مهر 1402 - 10:35:00


مثبت‌و‌منفی‌های پشت‌‌کنکور ماندن


خراسان/ بعد از اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی کنکور ۱۴۰۲، تب تصمیم‌گیری برای درس‌خواندن به‌جای ورود به دانشگاه بین بعضی داوطلبان بالا گرفته آیا این انتخاب درستی است؟
نتیجه تلاش چندین ساله بعضی داوطلبان کنکوری برای قبول‌شدن در رشته مورد علاقه‌شان، صبح جمعه اعلام شد. در این بین، داوطلبانی هستند که معتقدند همه تلاش و پشتکارشان را برای قبولی به کار نگرفته‌اند و تصمیم می‌گیرند تا یک‌سال دیگر هم درس بخوانند. بعضی‌ها هم به آن‌ها می‌گویند که یک‌سال زمان زیادی است و عمرتان را هدر ندهید و در رشته دیگری درس بخوانید. دغدغه و تردید درباره انتخاب بین ماندن پشت کنکور یا ورود به دانشگاه برای بسیاری از داوطلبان کنکور ۱۴۰۲، پس از اعلام نتایج و انتخاب رشته، یکی از مسائلی است که نیاز به تصمیم‌گیری بسیار جدی و اصولی دارد. در نظر گرفتن اهداف و توانایی‌ها از مهم‌ترین نکاتی است که باید بررسی شود تا انتخابی منطقی بین ماندن و رفتن بگیرید. بررسی و تحلیل نتیجه‌ای که در کنکور امسال گرفتید و شرایط خانوادگی از دیگر نکاتی است که به شما برای انتخاب بهتر یاری می‌رساند. در این مطلب و در روزهایی که تب این تصمیم بالا گرفته، سعی می‌کنیم مزایا و معایب پشت کنکور ماندن را بررسی کنیم تا داوطلبان بتوانند انتخاب مناسب‌تری داشته باشند.

  مزایای پشت کنکور ماندن                             
 داشتن زمان بیشتر برای مطالعه| شما یک فرصت بسیار بزرگ نسبت به بچه‌های کنکوری سال بعد دارید و آن زمان بیشتر شما برای مطالعه و درس‌خواندن است. همچنین چون امسال به مدرسه نخواهید رفت و در نتیجه امتحانات نهایی نخواهید داشت، پس زمانی برای مطالعه و یادگیری تشریحی که در برخی دروس متفاوت با روش کنکوری و تستی است، نیاز نخواهید داشت. البته این نکته را فراموش نکنید که کنکوری‌های سال بعد، رقبای تازه نفس شما هستند و باید کاملاً جدی باشید تا بتوانید در دور رقابت بمانید. بنابراین از فرصت‌های‌تان به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.
فرصت برای رفع نواقص| شما در ماه‌های پیش و رو، فرصت تمرین و تکرار بیشتر نسبت به دیگران برای کنکور سال آینده خواهید داشت. می‌‌توانید تست‌های بیشتری بزنید، نواقص خود را برطرف کنید و مطالب نخوانده را بخوانید. نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنید و در مجموع فرصت بسیار خوبی برای مطالعه بیشتر خواهید داشت. همچنین اگر امسال از کلاس‌های تقویتی استفاده کرده‌اید، برای کنکور سال بعدی دیگر نیازی به آن‌ها نخواهید داشت و جزوه‌ها و مطالب برای شما حاضرند. بنابراین از نظر شرکت در کلاس و رفت‌و‌آمد ناشی از آن‌ها، زمان بسیاری ذخیره خواهد شد.
  کمتر شدن استرس| تجربه و آمادگی بیشتری در طول این مدت برای شرکت در کنکور 1403 به‌دست خواهید آورد. شما در سال دوم   آزمون‌های بیشتری خواهید داد پس مشکلات احتمالی‌تان مانند استرس و ... برای جلسه کنکور کاهش پیدا خواهد کرد.
  شناخت عادات و خطاهای مطالعاتی| شما در کنکور گذشته با بیشتر خطاها و اشتباهات خود آشنا شده‌اید؛ بنابراین به این شرط که واقعاً از اشتباهات گذشته درس بگیرید، مسیر هموارتری خواهید داشت. از طرف دیگر، عادت‌های مطالعاتی خود را متوجه شده‌اید و برنامه‌ریزی بهتری برای مطالعه موثرتر خواهید داشت.
معایب ماندن پشت‌کنکور                           
 احساس مدام عقب‌افتادن| اگر چنین تصمیمی را گرفتید باید آمادگی داشته باشید که تحت تاثیر حرف‌های دیگران قرار نگیرید. عده‌ای از دوستان‌تان به دانشگاه رفته‌اند و دیدن پیشرفت‌های آنان باعث می‌شود تا مدام احساس عقب افتادگی کنید. باید یاد بگیرید که حرف‌ها و کارهای اطرافیان تاثیر منفی روی شما نگذارد.
 احتمال شکست| ممکن است سال دوم در کنکور، پیشرفت چندانی در رتبه شما حاصل نگردد و حتی پس رفت هم داشته باشید. مثلاً امکان دارد تعداد شرکت‌کنندگان بیشتر شود و رتبه بدتری در کنکور کسب کنید. به‌طور کلی، ممکن است مشکلات پیش‌بینی‌نشده‌ای در کنکور آینده برای‌تان پیش بیاید؛ بنابراین باید آمادگی هر اتفاقی را داشته باشید.
  بحران‌های عاطفی| ممکن است در این سال، مشکلات شخصی از قبیل بحران عاطفی، موقعیت ازدواج، بیماری و ...برای شما رخ بدهد. در این شرایط شما توان استفاده از زمان پیش‌بینی‌شده برای مطالعه را نخواهید داشت. بنابراین امکان دارد اوضاع مطابق میل شما پیش نرود و این یکی از معایب یک‌سال پشت کنکور ماندن است.
 تغییرات در ظرفیت رشته و سهمیه‌ها| ممکن است در کنکور سال آینده، ظرفیت پذیرش رشته های مد نظر شما تغییر یابد و کم یا زیاد شود یا حتی سهمیه‌های موجود کاهش و افزایش داشته باشد. این مسائل پیش‌بینی‌نشده را باید مورد توجه قرار داد.

نویسنده : فرزانه عطاران| ‌ مشاور تحصیلی


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط