سه‌شنبه 02 بهمن 1403 - 10:56

کد خبر 229297

دوشنبه 17 مهر 1402 - 13:19:00


زخم‌زبان‌ زدن‌های خانمم، نابودم کرده است


خراسان/ خانمم همه حرف‌هایش را با نیش و کنایه می‌گوید و مدام زخم زبان می‌زند. خودم و اعصابم به همین دلیل، نابود شده‌ایم. هر دو شاغل هستیم. من 35 ساله هستم. با او چطور رفتار کنم؟
پاسخ مشاور:
 مخاطب گرامی، گفته‌اید خانم تان مدام با کنایه حرف می‌زند. ما معمولا احساسات درونی خود را به دو روش ابراز می‌کنیم، اول با سخن و گفتار و دوم با اعمال و کردار. اما برخی از ما ناخواسته و بدون قصد و غرض با سخنان نسنجیده به ارزش کلام و شخصیت خود و طرف‌مقابل آسیب می‌رسانیم که تخریب روابط به وسیله نیش و کنایه در بین همسران یکی از این موارد است.
 از مشاجره خودداری کنید
 از مشاجره در زمینه‌های کم اهمیت خودداری کنید. شروع مشاجرات امکان دارد از سوی هر دوی شما اتفاق بیفتد اما باید توجه کنید که شما به عنوان یک مرد آمادگی بیشتری برای تبدیل مشاجرات کلامی به درگیری‌های فیزیکی دارید. به همین دلیل حس تنفر و نارضایتی در زندگی، در همسرتان بروز پیدا می‌کند و بر روابط‌تان تاثیر منفی می‌گذارد. سعی کنید در مسائل کم اهمیت و مسائلی که باعث ناراحتی همسرتان می‌شود، کمی با احتیاط‌تر رفتار کنید.
 انتقادهای همسرتان را پذیرا باشید
بیشتر افرادی که طعنه می‌زنند معمولا انتقادی دارند که توان بیان آن را ندارند و ممکن است این نیش و کنایه ریشه در مسائل حل نشده قبلی در شخصیت فرد داشته باشد. همسرتان به شما خشم نشان می‌دهد زیرا قدرت حل‌مسئله را ندارد که نشان می‌دهد در این زمینه تمرین و تبحر کافی ندارد. پیشنهاد می شود درباره مسئله‌ای که باعث رنجش او شده صحبت کنید. سعی کنید به جای دلخوری، با همسرتان صحبت کنید و انتقاد و مسئله‌ای را که باعث رنجش ایشان شده، به آرامی حل کنید.
 به هیچ‌وجه مقابله به مثل نکنید
 همسر شما در لحظات خاصی زخم زبان می‌زند و ناسزاگویی می‌کند. واکنش شما در چنین لحظاتی بسیار مهم است. اگر در شرایطی همسر شما زیبا سخن گفت یا از الفاظ درست استفاده کرد باید به شیوه مثبت پاسخ این رفتار او را بدهید و به گونه‌ای عمل کنید که وی به ادامه این رفتارها تشویق شود. شما باید لحظاتی را که او سخن می‌گوید، به رسمیت بشناسید و او را تشویق کنید و از زخم‌زبان یا ناسزاگویی در این لحظات بپرهیزید. همچنین شما هم به عنوان همسر، زیبایی کلام را حفظ کنید و به همسرتان معیار مناسبی برای مقایسه رفتارها دهید تا او هم بتواند انتخاب کند. فراموش نکنید مشاهده، نقش مهمی در یادگیری و تقلید دارد.

نویسنده : بنفشه دولت‌آبادی | ‌ مشاور خانواده


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط