سه‌شنبه 02 بهمن 1403 - 11:06

کد خبر 230398

سه‌شنبه 18 مهر 1402 - 11:45:00


دلیل تقلید دانش‌آموزان از همسالان‌شان مشخص شد


خراسان/ در یک تحقیق جدید و متفاوت، پژوهشگران به‌مدت یک‌سال تحصیلی، رفتار دانش‌آموزان کلاس ششم در یک مدرسه راهنمایی دولتی در جنوب کالیفرنیا را زیرنظر گرفتند تا ببینند آن‌ها چرا از رفتار همسالان خود تقلید می‌کنند؟ محققان دانشگاه آتلانتیک در فلوریدا معتقدند نوجوانانی که دوستان کمتری در اطراف خود دارند، احتمالا بیشتر به دنبال تقلید رفتار همسالان خود هستند و با کردار آن‌ها بیشتر همراهی نشان می‌دهند.
تقلید از همسالان برای حفظ دوستی
براساس این مقاله علمی، به نظر می‌رسد  نوجوان سعی می‌کند تا بیشتر خودش را شبیه دوستانش کند؛ به طوری‌که گویی شخصیت آن‌ها را بر روی خود کپی کرده باشد تا به این ترتیب کمتر وارد مشاجره با آن‌ها شود و در نتیجه دوستی‌اش با آن‌ها دوام بیشتری یابد. «دنباله‌روی» فرایندی پویاست که در آن «یک نفر» تاثیر بسیار بیشتری بر «دیگری» دارد. از این روی، فرد تا رسیدن به بیشترین نقاط مشترک از دیگری تقلید می‌کند تا بلکه به احتمال زیاد با هم کنار بیایند. البته این کار سبب خواهد شد که خودشان را در معرض فشار همسالان قرار دهند. وقتی می‌گوییم در یک رابطه دوستی، یک فرد «غالب یا اینفلوئنسر» است و فرد دیگر «تحت تاثیر» رفتار اوست؛ این رفتار بیش از هر چیز به این بستگی دارد که «چه کسی تعداد دوستانش از دیگری کمتر» است. به این معنی که «کودکانی که بیشترین تعداد دوستان را در دور و اطراف خود داشتند، لزوما تاثیرگذارترین فرد در بین دوستانشان هم نبوده‌اند» و در طرف مقابل کودکانی که کمترین دوست را داشتند، لزوما مستعدترین افراد برای پذیرش تاثیر و دنباله‌روی نبودند.
ویژگی‌های دانش‌آموزانی مستعد برای تقلید رفتار دیگران
برت لاورسن، دکترای روان شناسی و استاد روان شناسی در دانشگاه آتلانتیک فلوریدا، در یک مقاله علمی دانشگاهی که به‌تازگی به چاپ رسیده، می‌نویسد که مطالعه اخیر نشان داد که در رابطه بین دو همکلاسی، اگر یکی در مقایسه با دیگری دوستان کمتری داشته باشد، همین موضوع باعث می‌شود تا وی بیشتر مستعد تقلید رفتار دیگران باشد. برای اثبات این فرضیه، پژوهشگران در طول یک سال تحصیلی، رفتار دانش‌آموزان کلاس ششم در یک مدرسه راهنمایی دولتی در جنوب کالیفرنیا را زیرنظر گرفتند. در این مدت، معلمان کلاس رفتار اجتماعی دانش‌آموزان و نحوه عملکرد آن‌ها در کلاس را به طور مرتب در اختیار پژوهشگران می‌گذاشتند. دانش‌آموزان هم اضطراب‌های اجتماعی خود و بروز علایم جسمانی همچون معده درد ناشی از استرس و ناراحتی عاطفی را گزارش دادند. مشخص شد دانش آموزانی که دوستان کمتری نسبت به همکلاسی های خود داشتند بیشتر در «معرض فشار همسالانشان» بودند. در هر کدام از این موارد هم مشاهده شد که همین افراد هم مستعد «بیشترین حد دنباله‌روی» از دوستان خود هستند. 
برای نوشتن این مطلب از یورونیوز کمک گرفته شده ‌است


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط