سه‌شنبه 02 بهمن 1403 - 07:32

کد خبر 231174

سه‌شنبه 18 مهر 1402 - 17:36:58


کارهایی که باید در پاییز انجام دهید!


نمناک/ پاییز، زمان انتقالی سال و فصل مورد علاقه مردم است! در این فصل زیبا برگ درختان تغییر می کنند، هوا زودتر تاریک می شود، و درجه ی حرارت پایین می آید.
1- اتاق را مرتب کنید
اولین کاری که باید انجام دهید این است که اسباب بازی های تابستانی را جمع کنید. فرزند شما بعد از شروع مدرسه به تمام اسباب بازی هایش نیاز نخواهد داشت. فراموش نکنید این کار را با تحکم انجام ندهید. می توانید به ازای هر اسباب بازی که جمع می کنید، یک لوازم تحریر تازه به کودک بدهید تا از مدرسه زده نشود.

2- برای درست کردن ناهار خلاق باشید
اگر کودک شما در مدرسه غذا می خورد باید دستور درست کردن چند غذای خوشمزه که مناسب مدرسه هستند را یاد بگیرید. اگر فرزند شما برای ناهار به خانه برمی گردد باید به فکر درست کردن غذاهای سالم، مقوی و پر انرژی باشید.

3- به تنقلات فکر کنید
روش درست کردن بیسکویت های خانگی خوشمزه را یاد بگیرید، چون خیلی سالم ترهستند اما تنقلات آماده معمولا پر از افزودنی های مضر هستند. حتی اگر فرزندتان چیپس دوست دارد خودتان در خانه برایش درست کنید.

4- ساعت خواب بچه ها را میزان کنید
هر شب کمی زودتر فرزندتان را به تختخواب بفرستید و صبح ها کمی زودتر بیدارشان کنید تا بتوانند راحت تر با تغییر ساعت خواب و بیداری که در تابستان داشتند کنار بیایند. می توانید برای بیدار کردن بچه ها برنامه های جالبی تدارک ببینید. مثلا با سینی صبحانه به تختخوابش بروید یا یک موزیک زیبا برایش بگذارید.

5- به لباس ها فکر کنید
لباس هایی که کودک شما در مدرسه باید بپوشد را پیدا کنید، آن ها را بشویید و اگر کم و کسری دارید خرید کنید. سپس کمد خاصی را به این لباس ها اختصاص دهید و آن ها را مرتب در آن بچینید.

6- چک آپ کنید
فرزندتان را برای شروع سال تحصیلی نزد دکتر ببرید تا یک چک آپ کامل انجام دهد. به خصوص چشم پزشک حتما باید او را ببیند تا مطمئن شوید فرزند شما در مدرسه مشکل بینایی نداشته باشد. از پزشک بخواهید توصیه هایی برای جلوگیری از بیماری های رایج مدرسه به شما ارائه دهد.

7- مزایای تابستان را ادامه دهید
اگر کودک شما در تابستان کلاس فوق برنامه ای را شروع کرده و در آن پیشرفت کرده و به ادامه دادن آن تمایل دارد، برایش برنامه ریزی کنید. کلاس هایی مثل زبان و موسیقی رانمی توان تا سال بعد رها کرد. با معلم فرزندتان صحبت کنید تا بدون این که به کودک فشار بیاید کلاسش را ادامه دهد.

8- برای صبح ها برنامه ریزی کنید
عجله در خوردن صبحانه و حاضر شدن صبحگاهی برای خروج از خانه برای هیچکدام از اعضای خانواده دلچسب نیست. یک روز خوب، شروع خوب لازم دارد. پس یک برنامه ریزی دقیق انجام دهید و ببینید فرزند شما کی باید از خواب بیدار شود تا برای صبحانه خوردن و حاضر شدن به اندازه کافی وقت داشته باشد. سر همان ساعت او را بیدار کنید.

9- به بچه ها شهامت بدهید
کودک شما ناخودآگاه برای شروع سال جدید کمی نگران است. درس های سال گذشته را با او کار کنید تا یادآوری شود. در مورد وظایفش در مدرسه، درس خواندن و مهارت های رفتاری با او صحبت کنید تا نگرانی اش برطرف شود و با انرژی بیشتری سال جدید را آغاز کند.

10- برنامه غذایی را تنظیم کنید
درست فکر کنید و ببینید چه غذاهایی می توانید برای بچه ها درست کنید. این غذاها را در طول هفته تقسیم کنید تا هر روز کم و کسری ها را بدانید و بدانید باید چه بپزید. این برنامه به شما کمک می کند هیچ وقت برای آماده کردن غذا چه برای سرو در خانه چه همراه کردن با بچه ها مشکلی نخواهید داشت.

11- وسایل مدرسه را مرتب کنید
کودک شما به کلی وسیله کوچک برای شروع مدرسه نیاز دارد. یک فهرست تهیه کنید و از فرزندتان برای تکمیل آن کمک بگیرید تا چیزی از قلم نیفتد. تمام وسایل را تهیه کنید تا کودک شما برای شروع یک سال تحصیلی موفق چیزی کمی نداشته باشد.

12- به تقویتی ها فکر کنید
 اگر می دانید فرزند شما در درسی ضعیف است، می توانید از ابتدای سال به فکر تقویت آن درس باشید. با معلمش صحبت کنید و از او راهنمایی بخواهید تا فرزند شما از همان ابتدا بتواند ضعف تحصیلی اش را جبران کند.

13- دکوراسیون اتاق را عوض کنید
میز تحریر، قفسه ای برای وسایل و کتاب ها، چراغ مطالعه، میزی برای درست کردن کاردستی و... را در تابستان نیاز نداشتید ولی حالا که بچه ها باید درس بخوانند باید این تجهیزات را برای شان فراهم کنید. تغییر کوچکی در دکوراسیون اتاق با همکاری بچه ها مفید است.

14- برای زندگی خودتان برنامه ریزی کنید
باید در برنامه زندگی خودتان هم تغییر ایجاد کنید. کارهای شخصی و کارهای خانه را بگذارید برای وقتی که بچه ها مدرسه هستند تا برای وقتی بچه ها به خانه برمی گردند و می خواهید دور هم باشید یا به درس بچه ها کمک کنید، نگران کارهای خودتان نباشید.

15- کوله پشتی را سر و سامان دهید
چه کوله نو خریده باشید چه کوله سال پیش را برای استفاده دوباره روبه راه کرده باشید، باز هم باید زیپ ها و محل های مختلف کیف را بشناسید. با فرزندتان جای وسایل لازم مثل کلید، دفترچه یادداشت و چیزهای لازم دیگر را در کیف مرور کنید تا برای پیدا کردن وسایلش مشکل نداشته باشد.

16- به فکر ظرف غذا باشید
 کودک شما برای بردن تنقلات یا غذا به یک ظرف مناسب غذا نیاز دارد؛ ظرفی که کم جا بگیرد تا کودک بتواند به راحتی آن را در کیفش بگذارد و در عین حال سبک باشد. ظرف هایی که جاهای مختلف برای غذاهای مختلف دارند، بیشتر به درد خواهند خورد.

17- برای بعد از مدرسه برنامه ریزی کنید
 شما که نمی خواهید هر روز با فرزندتان سر انجام دادن یا ندادن تکالیفش چانه بزنید؟ با همکاری هم برای ساعاتی که بعد از مدرسه در اختیار دارید، برنامه ریزی کنید. وقتی را برای غذاخوردن، تلویزیون دیدن، بازی، انجام تکالیف و وقتی را برای کاری که کودک دوست دارد انجام دهد اختصاص دهید. یادتان باشد یک برنامه خشک فرزند شما را خسته می کند؛ پس انعطاف داشته باشید.

18- مهارت ها را به فرزندتان بیاموزید
 کودک شما در مدرسه با بچه های دیگر سر و کار دارد. از او بخواهید اتفاقات مدرسه را برای شما تعریف کند تا بتوانید او را در نشان دادن رفتارهای درست با دوستانش یاری کنید. مدرسه فقط برای درس خواندن نیست. کودک شما باید یاد بگیرد دوست پیدا کند و شخصیت اجتماعی قوی تری داشته باشد.

19- روی مسائل بهداشتی تاکید کنید
 بچه ها در مدرسه در معرض بیماری های مختلف واگیردار قرار می گیرند پس باید مسائل بهداشتی را به آنها بیاموزید. دست شویی رفتن، استفاده از
شیر آب، شستن دست ها و پیشگیری از تماس با کودکی که سرماخورده است، از مهارت های بهداشتی لازم برای شروع مدرسه است.

20- برنامه ریزی را با فرزندتان بیاموزید
 اول از همه با یک دفترچه یا تقویم کوچک شروع کنید. از بچه ها بخواهید تکلیف هر درس را در آن تقویم یادداشت کنند. موقع انجام دادن تکالیف با هم دفتر را باز کرده و کارها را اولویت بندی کنید. با این روش هم چیزی از تکالیف از قلم نمی افتد هم فرزند شما نحوه درست برنامه ریزی را یاد خواهد گرفت.

21- روتین ها را مشخص کنید
 از کودک بخواهید یادداشتی به در کمد بزند و چیزهایی که لازم است با خود به مدرسه ببرد را روی آن بنویسد. برای مثال جامدادی، کلید یا ظرف غذا از ضروریات هر روزه هستند. او می تواند هر روز موقع خروج از خانه فهرست را چک کند و مطمئن شود چیزی را جا نگذاشته است.

22- صبحانه مهم ترین چیز است
 کودک شما تحت هیچ شرایطی نباید بدون خوردن صبحانه به مدرسه برود چون در کلاس درس کارایی لازم را نخواهد داشت. کمی زودتر بیدار شوید و به درست کردن یک صبحانه مفید و خوشمزه فکر کنید. کمی زودتر بچه ها را بیدار کنید و با هر روشی که بلد هستید، صبحانه آن ها را بدهید. کمی که گذشت بچه ها خودشان به صبحانه خوردن عادت می کنند.

23- بازی ها را هدفمند کنید
 باید سعی کنید تا جایی که می توانید آموزش را در کودک نهادینه کنید. برای مثال اگر کودک شما از بازی های کامپیوتری خوشش می آید می توانید بازی های آموزشی برای او تهیه کنید یا اگر دوست دارد با دوستانش باشد، برای با هم درس خواندن آنها برنامه ریزی کنید.

24- با معلم در ارتباط باشید
 شما باید سالی چندبار به مدرسه سر بزنید. بهتر است یکی از همین ملاقات ها با معلم کودک ابتدای سال تحصیلی اتفاق بیفتد. برای کمک به کودک، از معلم او راهنمایی بخواهید و زمان ملاقات بعدی را هم مشخص کنید.

25- زمان را بشناسانید
 چه کودک شما با سرویس به مدرسه برود و چه خودتان او را برسانید باید سر وقت از خانه خارج شوید. می توانید ساعت را روی زمانی که کودک قرار است از خانه خارج شود کوک کنید. با شنیدن آن زنگ شما و کودک تان می دانید برای به موقع رسیدن باید همین حالا از خانه خارج شوید.

26- شام را فراموش نکنید
 اگر بچه ها در مدرسه ناهار می خورند، شام فرصت جایگزینی است برای این که با خانواده دور هم جمع شوید. شام بچه های محصل باید علاوه بر مقوی و سالم بودن و داشتن موادی برای رشد فکری کودک، سبک باشد تا فرزند شما صبح راحت تر از خواب بیدار شود و گرسنه باشد تا برای خوردن صبحانه اشتیاق داشته باشد.

27- لوازم اضافه را فراموش نکنید
 چند روز که از شروع سال تحصیلی گذشت، وسایل لازم دیگر خودشان را نشان می دهند. مثلا امکان دارد فرزند شما برای زنگ ورزش به لباس ورزشی نیاز داشته باشد یا برای طراحی به وسیله خاصی نیاز داشته باشد. برای این خرج ها کمی پول کنار بگذارید تا برنامه ریزی مالی تان به هم نخورد.

28- از دیوارها استفاده کنید
 با آویزان کردن یک تخته وایت بورد یا چند جا برای گذاشتن کاغذهای اضافه یا برگه های کوچک برنامه ریزی می توانید اتاق فرزندتان را بیشتر شبیه یک اتاق برای درس خواندن کنید. حتی می توانید یک بورد به دیوار بزنید تا فرزند شما بتواند کاغذهایش را با سوزن ته گرد یا قطعات آهن ربا به آن بچسباند.

29- تنقلات خوب را بشناسید
 یک بار با فرزندتان به یک سوپرمارکت بروید و خوراکی هایی که برایش مفید یا مضر است را توضیح دهید. معمولا در هر مدرسه فروشگاهی هست که بچه ها می توانند از آن خوراکی بخرند. پس باید دقیقا بدانند چه چیزی برای شان مفید و چه چیزی مضر است.

30- خلاقیت را از کودک نگیرید
 یادتان باشد شما قرار نیست به مدرسه بروید. تمام این توصیه ها برای راحت و مفید بودن سال تحصیلی است و این برنامه ریزی ها نباید به کودک تحمیل شود. در مورد تمام آن ها با فرزندتان مشورت کنید و همراه با هم خود را برای مدرسه آماده کنید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط