سه‌شنبه 18 دی 1403 - 21:30

کد خبر 23464

شنبه 26 فروردین 1402 - 11:50:00


بازگشت جنجالی عادل فردوسی پور


فرارو/متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

مردی که سال‌ها محبوب جامعه بوده و در محافل مختلف مورد تقدیر قرار گرفته، با طرح چند پرسش از یک بازیکن تیم ملی، «بازجو» و «آزارگر» نامیده شده است. حالا با دو روایت پیرامون «آقای گزارشگری فوتبال ایران» مواجه هستیم. یکی، صدایی از درون جامعه و برای جامعه و دیگری، بازجو خبرنگاری علیه خواست جامعه. این که کدام‌یک از این تفسیر‌ها صحیح است را هر شخص می‌تواند از دریچه قضاوت خود بنگرد
 
یک هفته گذشته مملو از رخداد‌های جنجالی و خبرساز بود. تغییر نام یک خیابان در شهر مشهد در نتیجه تنش‌زدایی ایران و عربستان، استعفای فتح‌الله‌زاده مدیرعامل استقلال، ممنوعیت‌های ادامه‌دار برای اتباع افغانی در اماکن عمومی، تغییرات جدید رئیسی در کابینه تا آمدن اولین «گروه تذکر لسانی» مردانه به خیابان‌ها، کانون توجهات را در هفت روز گذشته به سوی خود جلب کردند.

 فراتر از تمامی این رخدادها، بازگشت عادل فردوسی، مجری سرشناس دنیای فوتبال به پخش رسانه‌ای را می‌توان مهم‌ترین رخداد هفته نامید. عادل پس از ۷ ماه تعطیلی برنامه جدید خود یعنی «فوتبال ۳۶۰» با گفتگو ویژه با علیرضا جهان‌بخش به میدان آمد. این مجری محبوب، از دلایل وقفه بلندمدت خود گفت، اما این انتقادات او خطاب به میهمان‌اش بود که به سرعت رسانه‌ای شد و واکنش‌های مختلف را به همراه داشت.

حضور سیاست در قلب فوتبال ۳۶۰
فردوسی‌پور، وقفه ۷ ماهه برنامه ۳۶۰ را به ناراحت و عزادار بودن ارجاع داد و گفت: «صحبت درباره فوتبال، برنامه فوتبالی ساختن و مصاحبه فوتبالی گرفتن اولویت هیچ‌کدام‌مان نبود؛ مسائل مهم‌تری برای شنیده شدن وجود داشت...» برنامه‌ساز فوتبال ۳۶۰ با بغضی در گلو، از دردناک بودن آن‌چه که در این ماه‌ها بر ما گذشت، سخن گفت. او از عاشق زندگی بودن جوانان و عزیزانی سخن گفت که در این مدت از میان ما رفتند. عادل از ناامید نشدن، یکدیگر را داشتن، به زندگی ادامه دادن و به گرفتن تلاش برای ساختن ایرانی بهتر برای جوانان سخن راند.

جنجالی‌ترین بخش قسمت جدید «فوتبال ۳۶۰» لحظه‌ای بود که فردوسی‌پور حال و هوای کشور قبل از اعزام تیم ملی به مسابقات جم جهانی قطر را بازگو کرد. او از ناراحتی عمومی جامعه گفت و سپس از مسائلی هم‌چون گرفتن جشن تولد برای علیرضا بیرانوند، شادی بعد از گل مقابل اروگوئه، تشدید تنش در فضای مجازی علیه تیم ملی، دیدار بازیکنان تیم ملی با رئیس‌جمهو، منتشر شدن عکس‌هایی «کرنش‌طور»، نبستن مچ‌بند مشکی، ادا و ناز بازیکنان در فتوشوت‌های فیفا، انفعال بازیکنان تیم ملی و فاصله افتادن میان جامعه و بازیکنان سخن گفت.

این اظهارات جنجالی و پاسخ‌های جهانبخش، بازتاب بسیار گسترده‌ای را به همراه داشت. علی‌رغم واکنش‌های مثبت بسیار از کاربران فضای مجازی، قسمت جدید «فوتبال ۳۶۰» با انتقادات شدید برخی و رسانه‌ها نیز همراه شد. در برجسته‌ترین واکنش انتقادی، حمید رسایی، از سیاست‌مداران اصول‌گرا و نماینده سابق مجلس با انتشار یک توئیت و دو هشتگ جنجالی، عادل فردوسی‌پور تاخت. او در تئیت‌اش نوشت: «عادل جون، مجری بازجو و آزارگرورزشی تویی، بقیه اداتم نمیتونن در بیارن…». او همچنین، دو هشتگ «مجری بازجو» و «آزارگر ورزشی» را نیز به کار برد که بلافاصله مورد استقبال رسانه‌ها و افراد منتقد فردوسی‌پور نیز قرار گرفت.

 

کلیدواژه «بازجو خبرنگار» مورد استقبال خبرگزاری‌های تسنیم و فارس قرار گرفت. تسنیم در گزارشی با عنوان «بازجو خبرنگاری عادل فردوسی‌پور و یک سؤال/ چرا خودت از تلویزیون نرفتی؟»، با طرح چهار نکته از فردوسی پور انتقاد کرد. این خبرگزاری، رفتار عادل را بر خلاف ژست‌های سابق او مبنی بر عدم ورود به مسائل سیاسی ارزیابی کرد و نوشت: «این بار به صورت علنی وارد سیاست و سیاسی‌کاری شد.»

 

خبرگزاری فارس، دیگر رسانه نزدیک به جریان اصول نیز در گزارشی دست‌چینی از واکنش‌های انتقادی کاربران فضای مجازی را با کلیدواژه خبرنگار بازجو تهیه کرد. فارس نوشت: «روز گذشته در برنامه «فوتبال ۳۶۰» عادل فردوسی‌پور با علیرضا جهانبش مصاحبه کرد. کاربران فضای مجازی نسبت به نحوه مصاحبه فردوسی‌پور واکنش نشان دادند و آن را نوعی بازجویی و مواخذه دانستند.»

بازگشت عادل فردوسی پور به قاب توجهات!
عادل فرودسی‌پور را به جرات می‌توان مشهورترین مجری و برنامه‌ساز ایرانی طی چند دهه اخیر دانست. مردی با تحصیلات مهندسی صنایع که راهی مجزا از رشته دانشگاهی‌اش را در زندگی‌اش برگزید. او عاشق فوتبال بود و همزمان با ورود به دانشگاه، نخستین فعالیت حرفه‌ای خود را در سن ۱۹ به عنوان خبرنگار ورزشی در روزنامه ابرار ورزشی آغاز کرد.

عادل با مشقت‌های فراوان به تلویزیون راه یافت و به عنوان گزارشگر ورزشی مشغول به کار شد. تسلط او بر زبان انگلیسی و اطلاعات فوق‌العاده او در زمینه فوتبال، خیلی زودتر از تصورات فضا را برای مطرح شدن‌اش به عنوان گزارشگری درجه یک مهیا کرد. گزارش مسابقات فوتبال جام جهانی ۱۹۹۸ او را به عنوان یک چهره نوظهور در عرصه گزارش‌گری مسابقات ورزشی مطرح کرد. در ۲۳ مرداد ۷۸ برنامه ۹۰ را برای بررسی رخداد‌های فوتبال ایران طراحی و تهیه کرد. برنامه ۹۰ در مدت زمانی کوتاه، به پرمخاطب‌ترین و محبوب‌ترین برنامه صداوسیما تبدیل شد. در ادامه فرودسی‌پور تهیه کننده برنامه «فوتبال ۱۲۰» در شبکه ورزش شد.

محبوبیت و جایگاه فردوسی‌پور طی بیش از ۲۵ سال فعالیت در صداوسیما چنان افزایش پیدا کرد که توقف پخش برنامه ۹۰ در اواخر اسفند ۱۳۹۷، جنجال سازی بسیار بزرگی را به همراه داشت. فرودسی‌پور بعد از کنارگذاشته شدن برنامه ۹۰ از پخش صداوسیما، برنامه «فوتبال ۳۶۰» را تهیه کرد. او همزمان با فعالیت در حوزه گزارشگری و برنامه‌سازی، آثاری مهم را در حوزه فوتبال و مدیریت ورزشی ترجمه کرد. عادل، همزمان با کسب محبوبیت ویژه در جامعه، جوایز متعددی را به عنوان مجری یا گزارشگر برتر کسب کرد.

با وجود کنار گذاشته شدن از صداوسیما، عادل تحت عناوین و مناسبت‌های مختلف ارتباط با خود را با عموم جامعه ایرانی حفظ کرد. حالا، ولی بعد از پخش قسمت جدید «فوتبال ۳۶۰»، از سوی برخی افراد و رسانه‌ها عنوان بازجو خبرنگار بر آقای محبوب گزارشگری ایران اطلاق شده است. عنوانی که شاید برای بسیاری نه قابل پذیرش باشد و نه قابل باور.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط