دوشنبه 01 بهمن 1403 - 14:38

کد خبر 238438

دوشنبه 24 مهر 1402 - 14:38:00


اسرار پدر و مادرهایی که بچه های حرف گوش کن دارند


نمناک/ آیا تا به حال برایتان پیش آمده که به فرزندتان حرفی بزنید و برای بار اول حرفتان را گوش کند؟ بله‌. چنین چیزی امکان دارد اما شاید خیلی کم پیش بیاید. احتمالا بعضی از خانواده‌ ها را دیده‌اید که فرزندان شان خیلی حرف گوش کن هستند و هر چه که پدر مادر بگوید را قبول می‌ کنند. 
احترام می گذارند
بله! این والدین به حرف کودکان احترام می‌ گذارند. در زندگی قانون مند هستند و به همین دلیل اگر فرزندشان هم چیزی از آن ها بشنود, حرف او را قبول می‌ کند زیرا رابطه بین پدر و مادر و فرزند بر پایه احترام است‌.
فریاد نمی زنند
معمولاً این پدر و مادرها تحت هیچ شرایطی سر بچه خود فریاد نمی زنند و این کار را در هیچ سنی انجام نمی‌ دهند و نمی‌ خواهند به آن ها بگویند که قدرت برتر هستند یا این که فرزندشان را حقیر کنند. آن ها به خود و فرزندشان به یک اندازه ارزش می دهند و‌ در نتیجه از انجام کارهای خشن مثل فریاد زدن خودداری می‌ کنند.
از قانون طلایی استفاده می کنند
احترام؛ قانون طلایی است که در آن در مورد آن توضیح دادیم. احترام باعث می‌ شود که دو طرف برای حرف یکدیگر ارزش قائل باشند. اگر شما هم به دنبال گرفتن احترام از سمت فرزندتان هستید، اول خودتان باید به او احترام بگذارید تا این رفتار را از شما یاد بگیرید.‌ به طور کلی قانون طلایی به ما می‌ گوید هر رفتاری که قرار است در فرزندتان ببینید را خودتان انجام دهید و آن را رعایت کنید.
حواسشان به نتیجه حرفی که می‌ زنند هست
قطعاً زمانی که فرزندتان زندگی گرمی دارد، حرف شما روی آن تاثیر گذار است و در مورد آن فکر می‌ کند. پس باید مراقب کلماتی که به کار می‌ برید باشید. باید کاملاً با دیسیپلین رفتار کنید و از طرفی کلمات منفی را به طور کل از کلام تان حذف کنید.
تهدید نمی‌ کند
این والدین هرگز به دنبال تهدید کردن فرزند خود نیستند و این رفتار را به طور کل از زندگی حذف کرده اند. شاید برایتان منطقی نباشد اما تهدید هرگز برای بچه ها پاسخ نمی دهد، بلکه باعث می شود که آن ها در کوتاه مدت به حرف شما گوش دهند اما بعداً هر زمان که بتوانند تلافی می کنند‌.
با کودک راه می آیند
پدر و مادرانی که بچه‌ های حرف گوش‌ کن دارند؛ خودشان نیز به حرف بچه های شان گوش می دهند و برای او احترام قائلند. در نتیجه فرزند می‌ بینند که پدر و مادرش چندین بار به حرف او گوش دادند. پس خودش هم این رفتار را تکرار می کند. پس این رابطه و احترام کاملاً دو طرفه است.
توجه کافی دارند
زمانی که با فرزندان شان صحبت می کنند، با او ارتباط کامل چشمی برقرار می‌ کنند و نشان می‌ دهند که توجه خیلی بالایی دارند و تمام عوامل حواس پرتی را کنار می‌ گذارند تا سراپا به فرزندان شان گوش دهند و همین باعث می شود که کودک بفهمد خواسته‌ هایش شنیده می شود.
توجه خالصانه دارند
قطعاً فرزند متوجه این می ‌شود که آیا شما به خاطر ارزش و احترامی که دارد به او توجه می کنید یا اینکه با توجه کردن، می خواهید او را وادار به انجام کاری کنید. پدر و مادرانی که بچه‌ های حرف گوش کن دارند، توجه خالصانه و بی دریغ به آن ها می‌ کنند و رابطه مثبت بین آن ها برقرار می شود.
به کودک نشان می دهند که ارزش دارد
این والدین در رفتارشان به گونه‌ای برخورد می‌ کنند که فرزند متوجه شود یک موجود ارزشمند است. همین فرزند را مجاب می‌ کند تا به حرف پدر مادرش بیشتر گوش کند. مثلا به او احترام می گذارند، از او تعریف و تمجید می کنند، محبت فیزیکی مانند در آغوش گرفتن دارند، مانند یک دوست در کنار او هستند و او را سرزنش نمی کنند، با او ارتباط چشمی برقرار می کنند، همیشه بازخورد های مثبت به او می دهند، از کارهایش قدردانی می‌ کنند، سپاسگزار او هستند و به طور کل انگیزه و انرژی مثبت را در کودک به جریان می اندازند.
الگوی خوبی هستند
برای اینکه کودک به حرف شما گوش کند و به شما احترام بگذارد، شما نیز باید خودتان درست رفتار کنید. کودکان در سنین پایین همه چیز را الگو برداری می کنند. پس اگر به دنبال رفتار صحیح و درست در او هستید، اول از همه خودتان باید الگوی خوبی برای او باشید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط