شنبه 12 آبان 1403 - 00:11

کد خبر 261839

شنبه 13 آبان 1402 - 08:02:18


چرا ۹ ملی‌پوش کبدی با باشگاه سرمربی قرارداد دارند؟  


ایسنا/ داور بین‌المللی کبدی می‌گوید باید مشخص شود چرا ۹ ملی‌پوش با باشگاه سرمربی قرارداد دارند و آیا منطقی است که آن باشگاه تنها در دسته یک تیم داشته باشد؟
سیدمهدی در خصوص مسابقات کبدی بازی‌های آسیایی و از دست رفتن مدال طلای ایران در اواخر بازی فینال با هند اظهار کرد: من بیشتر مشکل را در بخش فنی دیدم. قبلا هم این اتفاق در مسابقات قهرمانی آسیا گرگان و حتی در دوره قبل بازی‌های آسیایی افتاده بود. به نظرم هر چند که بازیکنان تیم ملی جوان بودند اما باید این موارد توسط سرمربی به آنها انتقال داده می‌شد. در این شرایط سخت هندوستان از خلاء قانونی استفاده می‌کند و برای تمام دقایق بازی برنامه دارد. این که بگوییم مشکل داوری بود درست نیست. البته ضعف‌های داوری وجود داشت و آنها نتوانستند بازی را کنترل کنند و بازی وقفه زیادی داشت.
اورسجی به عنوان رییس کنفدراسیون آسیا نباید ورود می‌کرد
داور بین‌المللی کبدی در ادامه گفت: البته به نظرم در آن شرایط هم مسئولان نباید ورود می‌کردند. من خودم یکی از افرادی بودم که به اورسجی انتقاد کردم و معتقد بودم به عنوان رییس کنفدراسیون آسیا نباید برای اعتراض به پایین می‌آمد. در این مسائل بحث استقلال داور مطرح است و نباید او را تحت فشار گذاشت. به خود اورسجی هم گفتم و او پاسخ داد که عرق ایرانی بودن را به جایگاهش ترجیح داده است و سعی کرده به نوعی فشار بیاورد تا در حق بازیکنان اجحاف نشود وگرنه اورسجی در بحث داوری تسلطی نداشت. رایی که صادر شد حتی می‌توانست ۵ بر یک هم به سود هند صادر شود.
باید مشخص شود چرا ۹ ملی‌پوش با باشگاه سرمربی قرارداد دارند
سیدمهدی در ادامه گفت: مشکلاتی در تیم ملی وجود داشت، اعتراضاتی از سوی بازیکنان سابق مطرح بود که برای همه اینها جلسه گذاشتیم و با اورسجی صحبت کردیم. بازیکنان سابق ادعا می‌کنند که بازیکنان تیم ملی با سرمربی قرارداد دارند. برای این مسائل یا باید اعاده دعوی شود و یا اینکه باید از سوی رئیس فدراسیون موضوع پیگیری شود که او می‌گوید باید مدرکی برای پیگیری وجود داشته باشد. چندین جلسه را درفدراسیون گذاشتیم که این موضوع را حل و فصل کنیم. باید مشخص شود که چرا ۹ بازیکنی که در تیم ملی هستند با باشگاهی که برای سرمربی است قرارداد دارند. سرمربی تیم ملی هم اعلام کرده که به این بازیکنان خدمات می‌دهد و به نوعی این موضوع را تایید کرده است.
آیا منطقی است که باشگاهی که تنها در دسته یک تیم دارد ۹ بازیکن در تیم ملی داشته باشد
وی در ادامه گفت: من با توجه به گفته‌های خودشان قضاوت می‌کنم، ادعا شده که این قراردادها در اردوهای تیم ملی بسته شده که اگر واقعا همچین چیزی باشد و بازیکن تحت فشار قرارداد بسته باشد عنوان مجرمانه دارد و مراجع قضایی باید به آن ورود کنند. کسانی که مدارک دارند باید این موارد را گزارش دهند. علاوه بر آن باشگاهی که اعلام می‌کند به ۷ یا ۸ بازیکن خدمات می‌دهد باید موجودیت آن باشگاه مشخص شود که آیا در لیگ برتر جایگاهی دارد؟ تیمی که ۸ یا ۹ ملی‌پوش دارد باید جایگاه خوبی هم در رنکینگ کشور داشته باشد. تا جایی که من شنیده‌ام این باشگاه به تازگی در لیگ دسته یک مقام کسب کرده است و هنوز در لیگ برتر نیست. باید فدراسیون این سوال را پاسخ دهد که چطور 9 بازیکن تیم ملی در یک تیم دسته یکی هستند.
اگر بازیکن تحت فشار قرارداد بسته عنوان مجرمانه دارد
داور بین‌المللی کبدی در ادامه گفت:‌ چند روز پیش شنیدم بازیکنان تحت فشار قرارداد بسته‌اند. اگر بازیکنی هست که برای عقد قرارداد تحت فشار بوده و یا حقش ضایع شده باید مسائل را عنوان کند تا مشکلات حل شود. اگر واقعا همچین چیزی باشد و بازیکن تحت فشار قرارداد بسته باشند عنوان مجرمانه دارد و مراجع قضایی باید به آن ورود کنند. اینکه در رسانه عده‌ای مسائل را بگویند و عده‌ای دیگر هم پاسخ دهند که مشکل حل نمی‌شود. اگر این موضوع درست باشد باید فدراسیون به آن ورود کند. اگر واقعا سرمربی تیم ملی با بازیکنان آن هم تحت فشار قرارداد بسته درست نیست. من به اورسجی هم گفتم اما او می‌گوید مدرکی ندارد و کسی هم مدرک نیاورده است.
سرمربی تیم ملی سوار بر کمیته فنی بود
وی در پاسخ به این سوال که آیا در این دوره از بازی‌های آسیایی جوانگرایی لازم بود و آیا نباید از بهترین بازیکنان برای کسب مدال طلا استفاده می‌شد؟ گفت: مطمئنا مدال آوری برای ما خیلی مهمتر بود اما کمیته فنی قوی برای تیم ملی وجود نداشت. حداقل سرمربی تیم ملی سوار بر کمیته بود. مهمتر از اینها نمی‌توان گفت که همه دروغ می‌گویند. به هر حال یک ضعفی وجود دارد. شاید یک یا دو نفر مشکل شخصی داشته باشند یا به دلیل خط خوردن و فشار عصبی حرفی بزنند اما وقتی چندین نفر از بازیکنان که سرمایه‌های تیم ملی هستند و هر کدام کارنامه قوی در قهرمانی جهان و آسیا دارند اعتراض می‌کنند نباید به نظر آنها بی‌اهمیت بود. حتی اگر حرف‌های آنها جانبدارانه باشد باید ضعف‌ها را پیدا کنیم. فدراسیون و در راس آن اورسجی باید مشکلات را مد نظر قرار دهند. در بحث داوری که موضوعش پیش آمد اورسجی از حداکثر توان موجود استفاده کرد و دبیر کمیته آسیا را از ایران انتخاب کرد اما ای کاش زودتر این اتفاق می‌افتاد و کار به اینجا نمی‌رسید.
اگر ثابت شود قراردادها در اردوی تیم ملی بسته شده غیر قانونی است!
وی ازود: مسائلی که توسط بازیکنان مطرح شده باید بررسی شود. اگر قراردادها در دفترخانه بسته شده می‌توان آنها را پیگیری کرد. اینکه قدرالسهمی که از سوی بازیکنان پرداخت می‌شود قانونی هست یا خیر باید در در مراجع قضایی بررسی شود. اگر ثابت شود که در اردوی تیم ملی قراردادها بسته شده غیر قانونی است. بازیکن نیاز به حمایت دارد و می‌خواهد از اردو خط نخورد اما تنها راه حلش عقد قرارداد است؟ اگر فردی مدرکی دارد و می خواهد به فدراسیون و رشته کبدی کمک کند باید اکنون آن را ارائه دهد و نباید تنها به گفتن اکتفا کنند. البته بالاتر از همه فدراسیون قرار دارد و مطمئنا ضعف‌هایی بوده که این مسائل رخ داده است. اورسجی باید تلاش کند تا این مشکلات حل شود.
فدراسیون در داوری هم ضعف‌هایی داشت
سید مهدی در خصوص ضعف‌های فدراسیون کبدی ایران گفت:‌ فدراسیون هم در موضوع داوری ضعف‌هایی داشت و خوشبختانه ظرف چند روز گذشته این خلاء پر شد. تیم هندوستان ۱۰ یا ۱۱ نماینده در بازی‌های آسیایی داشت اما ما تنها ۴ داور داشتیم. وقتی رییس کنفدراسیون آسیا ایرانی است ما انتظار داریم که اگر نماینده بیشتری نداریم حداقل فاصله ما با هندی‌ها کمتر باشد. اگر در کمیته داوری نماینده داشتیم مطمئنا نمی‌توانستند به رای داور نفوذ کنند و دیگر هم نیاز نبود رییس کنفدراسیون از بالا به پایین بیاید چون قطعا این پایین آمدن تبعات بعدی دارد. این موارد را برای مسابقات بعدی و المپیک در نظر خواهند گرفت. رشته‌ای که این همه حاشیه دارد و وجهه خوبی ندارد مسلما به آن اجازه نمی‌دهند وارد المپیک شود. خوشبختانه در چند روز گذشته سهمیه داوران ایران در مسابقات جهانی و آسیایی بیشتر و دوبرابر شد. ساریخانی مسئول کمیته داوران ایران به عنوان دبیر کمیته داوران کنفدراسیون آسیا انتخاب شد. همچنین قرار است دوره‌های بین المللی برای برطرف شدن خلاءهای قانونی در ماه آینده در ایران برگزار شود و داوران تمامی دنیا در این دوره شرکت کنند تا رای و قانون واحد تدوین شود و دیگر هر کشوری نظر خود را در مسابقات اعمال نکند.
وزارت ورزش باید کاری کند
وی در ادامه در مورد تعطیلی لیگ و مسابقات جهانی گفت: ما شروع خوبی در مسبقات جهانی داشتیم و میزبانی قهرمانی جوانان جهان را در کیش و ارومیه برعهده گرفتیم. این شروع خوبی بود اما بعد به دلایل کرونا و مسائلی کنسل شد. علاوه بر آن همه بازیکنان ما تلاش می‌کنند در لیگ ستارگان هند بازی کنند. اگر آن لیگ در ایران باشد هم سطح کبدی ایران  بالا می‌رود و هم بازیکنان کشورهای دیگر به ایران خواهند آمد و دیگر به ۱۵ لژیونر اکتفا نمی‌شود. همه بازیکنان ایران در لیگ بازی می کنند
داور بین‌المللی در پایان گفت: از وزارت ورزش می‌خواهم کاری کند. همچنین از اورسجی می‌خواهم آن روالی که در گذشته بوده را کنار بگذارد و دید خود را باز کند و توجه بیشتری به جامعه مربیگری، داوری، بازیکنان و .. داشته باشد. فدراسیون و مربی ادعا می‌کنند جوانگرایی شده که امیدوام این جوانگرایی جایی جواب دهد. نمی‌شود که دو سال دیگر دوباره جوانگرایی کنند. ما یک سال ضربه آن را خورده‌ایم و باید دیگر نتیجه آن را ببینیم. امیدوارم این جوانگرایی در سال‌های آینده جواب دهد


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط