یک‌شنبه 23 دی 1403 - 07:34

کد خبر 294203

سه‌شنبه 07 آذر 1402 - 20:15:00


القاب و صفات اشتباهی که نباید درمورد فرزندتان بکار ببرید


نمناک/ القابی که هرگز برای فرزندتان نباید استفاده کنید
نوع صحبت کردن شما با فرزندتان یکی از مهم ترین عوامل در روند تربیت آن ها است، از این رو حتما باید برخی القاب و صفات اشتباه را در هنگام صحبت با کودک حذف کنید.
هر چند که درباره شیوه صحیح صحبت کردن بزرگسالان با کودکان کمتر بحث و بررسی صورت گرفته است اما این مورد یکی از مهم ترین مباحث در جهت تربیت و پرورش شایسته کودکان است. باید در نظر داشته باشیم که با لحن ملایم صحبت کردن با کودکان خود سانسوری و پوشاندن واقعیت شخصیت ما نیست، بلکه گامی در جهت تربیت او است.
دانشمندان چندین دهه است که ثابت کرده اند، کلمات و گفتار بزرگسالان تاثیر عمیقی بر روی ذهن در حال رشد و توسعه کودک می گذارد. نحوه صحبت کردن والدین با فرزندان، پیامد های بسیاری به همراه خواهد داشت. حتی ممکن است تاثیرات منفی روی کودکان بگذارد! به همین دلیل والدین باید بسیاری از کلمات را از دایره لغات خود حذف کنند که در این قسمت از خانواده پلاس نمناک به چند مورد از آن ها اشاره شده است:
رئیس کوچولو
این لقب معمولا به دختر بچه ها داده میشود؛ شاید این کلمه بین مردم جا افتاده باشد اما بار معنایی آن باعث می شود که کودک شروع به عیب جویی و انتقاد بی جا کردن از دیگران کند. وقتی که یک دختر بچه را رئیس کوچولو صدا می زنیم؛ غیر مستقیم به او القا می کنیم که همواره باید بر دیگران ریاست کند و نمی تواند در نقش یک رهبر و یا همراه برای دیگر اعضای جامعه باشد. ما باید دختران را همانقدر تشویق به همراهی و مشارکت با دیگر افراد کنیم که پسران را تشویق می کنیم.
لوس
دادن لقب " لوس " به کودکان، از زمانی که در گذشته آنها را از پدر و مادرشان جدا می کردند و بالاجبار به کار کردن وادار میکردند، رایج شد. آن ها میخواستند این گونه این کودکان نازپرورده و لوس را از سرنوشت شوم و فاسدشان نجات دهند. اما عقیده آن ها مبنی بر اینکه کودکانی که امکانات زیادی در اختیار داشته و هر گونه امتیازی به آن ها داده میشود، لوس و نازپرورده خواهند شد؛ کاملا غلط است.
این کودکان که در اجتماع حامیانی مثل پدر و مادرشان داشته اند و کاملا مرفه بوده اند، به عنوان یک بزرگسال فردی شایسته خواهند بود که با دیگران به خوبی همدردی می کند. شاید پدر و مادر بیندیشند که کودک آن ها ذاتا لوس است اما این خود آن ها هستند که به کودک حرص، خودخواهی و لوس بودن را تلقین می کنند.
باهوش
تعریف کردن از کودک بد است؟ خیر، اما باعث می شود که او احساس کند با هوش و ذکاوت ذاتی به دنیا آمده است و می تواند با همان ذکاوت ذاتی همه مشکلات را حل کند. در واقع او احساس می کند که نیازی به تفکر خلاقانه، پشتکار و تمرکز ندارد و اما چنین کودکی که فکر می کند باهوش است و میتواند از پس تمام مشکلات بر بیاید، به مشکلی برمی خورد که حل شدنی نیست و در اینجا دچار " بحران هویت " می شود بنابراین به جای تعریف توخالی بهتر است زمانی که او یک مشکل را به تنهایی حل می کند، از هوش و توانایی اش تعریف کنید.
احمق
بار معنایی کلمه احمق، زمانی که کودک را اینگونه خطاب کنید یا اینکه برای توصیف فرد دیگری آن را به کار ببرید، بسیار سنگین و وحشتناک است . پس خودتان ببینید که چقدر شنیدن این کلمه از یک بزرگسال که کودک فکر می کند فردی معقول است و او را دوست دارد؛ تخریب کننده است.
این واقعیت را هم اضافه کنید که بسیاری از کودکان می دانند این اصطلاح برای نشان دادن ضعف ذهنی استفاده می شود و کاملا ً شنیدن آن برایشان مخرب و آسیب زننده است. وقتی به آن ها می گویید احمق، در تمام آینده شان تاثیر مخربی به جا گذاشته اید و این همان قدرت سو استفاده کلامی است.
عوضی
ممکن است اکثر بزرگسالان فرزند خود را به معنای واقعی عوضی ندانند اما در جامعه به کودک القاء می شود که او واقعا عوضی و بی استفاده است. در واقع والدین زمانی که رفتار نسنجیده ای از کودک خود میبینند و عصبانی می شوند؛ این کلمه را خطاب به او می گویند اما آن ها باید درک کنند که از کودک در مراحل مختلف رشد ممکن است چنین رفتار هایی سر بزند.
پس چرا می خواهید با استفاده از این کلمه زشت فرزند خود را به عنوان یک عوضی به غریبه هایی که او را نمی شناسند و دوستانش معرفی کنید؟ علاوه بر این لقب دادن به فرزندتان باعث می شود که او خود به خود رفتاری شبیه به همان لقبی که به او داده اید پیدا کند، حتی اگر تا قبل از آن واقعا چنین شخصیتی نداشته است.
خودخواه
واقعیتی که وجود دارد این است که بچه ها ذاتا و به طور طبیعی و به علت نحوه رشد مغز در دوران کودکی، خودمحور هستند و علت این موضوع توسعه نیافتن کامل " فضای ذهنی " آن ها تا حدود 3 سالگی است. توسعه نیافتن ذهن به این معناست که آن ها توانایی درک این مسئله که دیگران می توانند افکار و احساساتی متفاوت از آن ها داشته باشند را ندارند. این موضوع به این معنا نیست که بچه ها اصلا نباید دیگران را درک کنند، بهتر است که روشی برای آموزش همکاری با دیگران و درک آن ها به او پیدا کنید اما اصلا نباید به او لقب خودخواه را بدهید.
دروغگو
مانند خودخواه، برچسب دروغگو زدن به یک کودک کاملا اشتباه است زیرا آن ها درک درستی از نظر ذهنی درباره دروغ گفتن ندارند. همچنین این لقب آن ها را به این فکر می اندازد که چرا برخی از اوقات بزرگتر ها دروغ می گویند اما هیچ اشکالی ندارد؛ مثلا زمانی که عطر جدید مادربزرگ بوی ناخوشایندی دارد اما شما حقیقت را پنهان کرده و از بوی خوش آن تعریف می کنید بنابراین لازم است این نکته را بدانید که کودکان درک درستی از این که چه زمانی لازم است حقیقت را بگویند و چه زمانی لزومی بر گفتن حقیقت نیست، ندارند.
شاهزاده خانم
اگر دختر کوچولوی شما با الهام گرفتن از شاهزاده خانم های قهرمان، این لقب را برای خود برگزیده است؛ هیچ اشکالی ندارد اما هیچ نیازی نیست که شما قبل از اینکه هویت واقعی او شکل بگیرد؛ او را در جایگاه یک شاهزاده خانم قرار دهید.
دلربا
والدین و خویشاوندانی که پسر بچه کوچک خود را دلربا و شکننده قلب ها صدا می زنند؛ فکر می کنند که در حال تعریف کردن از او هستند اما خیلی ساده می توانید متوجه میزان مخرب بودن این عنوان بشوید.
از یک جهت زودتر از چیزی که باید، کودک را در فضای عشق و عاشقی و رابطه جنسی قرار می دهد و از طرف دیگر به او تلقین می کنید که مردها جنس قدرتمندتر و برتر جوامع انسانی هستند. آیا توانایی شکستن قلب قابل ستایش است؟ در پاسخ باید بگوییم؛ شما به عنوان والدین کودک حق ندارید الگو های نادرست جنسیتی را در ذهنش حک کنید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط