یک‌شنبه 23 دی 1403 - 01:32

کد خبر 297556

شنبه 11 آذر 1402 - 11:11:01


تاثیرات مخرب اینترنت بر سلامت‌روان ثابت نشد


خراسان/ مدت‌هاست که ادعا می‌شود استفاده از اینترنت و گوشی‌های تلفن‌همراه تاثیر منفی روی سلامت ذهن ما می‌گذارد. اما یک مطالعه جدید این ادعا را به چالش کشیده است. نویسندگان یک مطالعه مهم دریافته‌اند که بین تلفن‌همراه و اینترنت و تاثیر منفی آن بر سلامت روان هیچ ارتباط مشهودی وجود ندارد.
بررسی 2 میلیون نفر در 168 کشور
پژوهشگران دانشگاه آکسفورد یافته‌های دو میلیون نفر بین سنین ۱۵ تا ۸۹ سال در ۱۶۸ کشور را بررسی کردند.   به گفته این پژوهشگران، چنان‎چه ارتباط میان استفاده از اینترنت و ضعف سلامت روان به‌اندازه‌ای که تصور می‌شود جهانی و قدرتمند بود، آن‌ها آن را پیدا می‌کردند. با این حال در مطالعه اخیر استفاده از شبکه‌های اجتماعی بررسی نشد و هرچند این داده‌ها به گروهی از جوانان هم مربوط می‌شد، پژوهشگران مدت زمان آنلاین بودن افراد را تجزیه و تحلیل نکردند. این پژوهش را پروفسور اندرو پرزیبلسکی، از آکسفورد و ماتی ووره، استادیار دانشگاه و موسسه پژوهشی تیلبورگ، درباره استفاده از پهنای باند تلفن‌همراه و خانگی انجام دادند. پروفسور پرزیبلسکی گفت: «خیلی تلاش کردیم مدرک انکارناپذیری پیدا کنیم که این فناوری و سلامت را به هم وصل کند اما پیدایش نکردیم». او افزود: «این تصور رایج که می‌گوید اینترنت و تلفن‌همراه روی کل رفاه و سلامت‌روان تاثیر منفی گذاشته است، احتمالا درست نیست. در واقع ممکن است مسائل جزئی‌تر و مهم‌تری وجود داشته باشند، اما به هرگونه ادعای فراگیر درباره تاثیر منفی اینترنت در سطح جهان باید با تردید فراوان نگریست». بررسی این نتایج بر اساس گروه سنی و جنسیت بین کاربران اینترنت از جمله زنان و دختران جوان هیچ الگوی خاصی را نشان نداد.
نحوه انجام این تحقیق
پژوهشگران برای این مطالعه که در نشریه علم روان‎شناسی بالینی منتشر شد، در قدم اول داده‌های مربوط به سلامت جسمانی و سلامت روان را در مقایسه با کاربران اینترنت و اشتراک‌ها و استفاده از پهنای باند تلفن همراه در یک کشور بررسی کردند تا ببینند آیا سازگاری با اینترنت سلامت روان را پیش‌بینی می‌کند یا خیر. آن‌ها در مطالعه دوم، از داده‌های مربوط به میزان اضطراب، افسردگی و خودآزاری بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ در حدود ۲۰۰ کشور استفاده کردند. سلامت بر اساس داده‌های پیمایش‌های حضوری و تلفنی مصاحبه‌کنندگان محلی و سلامت روان با استفاده از تخمین‌های آماری اختلالات افسردگی، اختلالات اضطراب و خودآزاری در حدود ۲۰۰ کشور بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ ارزیابی شد. هرچند اطلاعات فراوانی در این مطالعه لحاظ شد، طبق گفته این پژوهشگران شرکت‌های فناوری باید داده‌های بیشتری ارائه دهند تا شواهد قطعی از تاثیر استفاده از اینترنت به دست آید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط