شنبه 22 دی 1403 - 06:31

کد خبر 307734

چهارشنبه 22 آذر 1402 - 15:30:00


احساساتی‌نبودنم باعث ‌سو‌ءتفاهم‌هایی شده است


خراسان/ آدم احساساتی نیستم و نمی‌توانم عکس‌العمل عاطفی مناسبی به اتفاقات پیرامونم داشته باشم و همین باعث سوءتفاهم‌هایی شده است. مثلا وقتی یکی از دوستانم سورپرایزم می‌کند، به زور می‌خندم یا از خبر یک اتفاق تلخ که برای دیگری افتاده، ناراحت نمی‌شوم. راهنمایی ام کنید.
مخاطب گرامی؛ در ابتدا بگوییم که احتمالا شما دچار بی‌حسی عاطفی یا فقدان عاطفه هستید. در کل این وضعیت می‌تواند در دراز مدت باعث احساس انزوا یا قطع ارتباط‌های عاطفی با اطرافیان شود و درک بی‌حسی عاطفی برای اطرافیان غیرقابل تحمل است. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث بی‌حسی عاطفی می‌شود. افسردگی و اضطراب، دو مورد از شایع‌ترین علل بروز این وضعیت است. با وجود احساسی که ممکن است تا به حال تجربه کرده‌اید، باید بگوییم بی‌حسی عاطفی دایمی نیست و گزینه‌های درمانی برای تسکین فوری و بهبود طولانی مدت وجود دارد که در ادامه اشاره خواهیم کرد.
گزینه‌های درمانی‌تان روی میز است
گفته‌اید نمی‌توانم عکس‌العمل عاطفی مناسبی به اتفاقات پیرامونم داشته باشم و همین باعث سوءتفاهم‌هایی شده است. برای رهایی از بی‌حسی عاطفی چندین گزینه درمانی وجود دارد از جمله شناسایی و درمان علت اصلی آن، گام دوم مراجعه حضوری به یک درمانگر که تمام علایم شما را بررسی خواهد کرد و در صورت لزوم با بررسی وضعیت دقیق، شما را به روان پزشک ارجاع خواهد داد تا در صورت نیاز روان‌درمانی همراه با دارو آغاز شود.
شیوه شناسایی احساسات را بیاموزید
برای شما که تقریبا مدت طولانی از نظر عاطفی بی‌حس شده‌اید، شناسایی یا بیان احساسات مختلف قطعا   دشوار است. یک درمانگر خوب می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند یا شرکت در ورکشاپ و کارگاه‌های خودآگاهی و ارتباط موثر بسیار مفید است.
از اطرافیان و دوستان‌تان کمک بگیرید
حتی اگر در برقراری ارتباط ساده با مشکل جدی مواجه هستید با افرادی که شما را دوست دارند روزانه تماس بگیرید و در حد یک احوال‌پرسی ساده کافی است که با آن‌ها  صحبت کنند. اطرافیان و دوستان قابل اعتماد شما قطعا در ارتباط‌های مکرر می‌توانند به شما در برقراری ارتباط موثر کمک کنند و ممکن است با چند جمله ساده از آن‌ها به شما آرامش عمیقی منتقل شود.
استرس‌تان را جدی بگیرید
استرس عامل مهمی در بی‌حسی عاطفی است. به حداقل رساندن استرسی که تجربه می‌کنید یا بهبود نحوه مدیریت آن می‌تواند تاثیر مثبتی بر بدن شما بگذارد. سعی کنید عوامل استرس‌زا را در زندگی خود کاهش دهید و تکنیک‌های کسب آرامش و ذهن‌آگاهی را برای کاهش استرس امتحان کنید.
از تاثیر ورزش غافل نشوید
گفته‌اید وقتی یکی از دوستانم سورپرایزم می‌کند، به زور می‌خندم یا از خبر یک اتفاق تلخ که برای دیگری افتاده، ناراحت نمی‌شوم. وقتی به هر دلیلی احساس بی‌حسی و خنثی بودن دارید، شاید بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که بلند شوید و تحرک داشته باشید و هر فعالیت و حرکتی که به کاهش استرس شما کمک کند، مانند دویدن، افکار مثبت، شنا و حتی یک پیاده روی ساده اطراف خانه‌تان انجام دهید. پس برای گرفتن نتیجه روزانه حتما ورزش کنید، این گونه مغز شما به ترشح اندورفین کمک خواهد کرد و قطعا برای سلامت شما مفید است.

نویسنده : بنفشه دولت‌آبادی | ‌ روان‌درمانگر و مشاور خانواده


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط