جمعه 21 دی 1403 - 23:49

کد خبر 309189

شنبه 25 آذر 1402 - 15:00:00


این 3 جمله سمی را به فرزندت نگو، به جاش اینارو بگو!


نی نی بان/ جمله سمی یکی از رایج‌ترین مواردی است که در گفتگوهای تمام ما افراد وجود دارد. به خصوص اگر پدر و مادر باشید، ممکن است ناآگاهانه حرف‌هایی بزنید. هر یک کلمه‌ای که شما به کودک خود می‌زنید، قدرت بالایی دارد. شما هر چیزی را که در کودکی از والدین خود شنیده‌اید، الان هنوز هم در ذهنتان باقی مانده است. شما می‌توانید عشق، مهربانی، آموزش و حمایت را از طریق جملات و کلمات به کودکان خود انتقال دهید. در این بین ممکن است به صورت ناخودآگاه، عباراتی بگویید که کودکان بد برداشت کنند. در حالی که شما اصلا مقصر نیستید‌. می‌خواهیم در ادامه این سه جمله اساسی را بررسی کنیم. 

1. من بهت افتخار می کنم، اشتباه و غلط انداز
اکثر پدر و مادرها این جمله سمی را زیاد برای کودکان خود به کار می‌برند. در حالی که کاملا اشتباه و غلط است. با این حال نیت والدین بد نیست. بهتر است به جای آن بگویید: من به این کاری که تو انچام دادی افتخار میکنم، کارت عالی بود آفرین. دقت کنید قرار نیست کودکان خود را برای کارهای بی ارزش مانند غذا خوردن و انجام تکلیف تشویق کنید. بلکه باید برای کارهای سخت و مهمی که انجام می‌دهند به آن‌ها افتخار کرد. در غیر این صورت، مفهوم ستایش و افتخار کردن، بی ارزش می‌شود. 

2. روزت چطور گذشت، بی مفهوم و فاقد ارزش
وقتی کودک شما از مدرسه می‌آید از او نپرسید، روزت چگونه گذشت. این یک سوال کلی و پر از ابهام است. قاعدتا کودک شما هیچی تعریف نخواهد کرد چون به ارزش سوالتان اهمیتی نمی‌دهد. به جاش بپرسید: بهترین قسمت روزت چی بود؟ بهترین کاری که کردی چی بوده؟ و… . برای آن که بتوانید خوب با کودک خود ارتباط بگیرید، بهتر است سوالات مهم و هدفمند بپرسید. در غیر این صورت ذهن کودک توانایی تجزیه و تحلیل سوالات و مفاهیم شما را نخواهد داشت. 

3. بس کن تنهام بذار، جمله سمی و خطرناک
وقتی کودک شما یک کاری را انجام می‌دهد و می‌خواهد به شما مراجعه کند، قرار نیست او را فراری دهید. بهتر است با ملایمت رفتار کنید و بتوانید مشکل را مدیریت نمایید. قرار نیست کودک از شما بترسد و موضوع را مخفی نگه دارد. بهتر است به جای این جملات به کودکان خود بگویید: چه اتفاقی افتاده است؟ یا اجازه بده کارم را تمام کنم و بعد با هم صحبت کنیم، باشه؟ این مدل جملات باعث می‌شود کودک احساس آرامش و ارزشمندی کند. در غیر این صورت ناراحت می‌شود و نمی‌تواند به شما تکیه کند. 

سخن آخر در رابطه با 3 جمله سمی که نباید به فرزندان گفت
استفاده از این 3 جمله سمی، می‌تواند کیفیت رابطه شما با کودک را تحت تاثیر قرار دهد. بهتر است به جای این عبارات از الفاظ و جملات بهتری استفاده کنید. ارتباط موثر با کودک می‌تواند توانایی تعامل با شما را به عنوان پدر یا مادر، بهبود ببخشد. شما کدام عبارت را بدتر می‌دانید؟


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط