شنبه 15 دی 1403 - 09:52

کد خبر 3156

شنبه 05 فروردین 1402 - 22:50:00


مهمترین رویدادهای نجومی سال ۱۴۰۲


گجت نیوز/ با مهمترین رویدادهای نجومی سال ۱۴۰۲ آشنا شوید. تقویم نجومی سال ۱۴۰۲ برای علاقه‌مندان چندین پدیده نجومی از جمله ماه گرفتگی و چند بارش شهابی را به همراه دارد.
 
تقویم نجومی سال ۱۴۰۲ همانند سال قبل برای علاقه‌مندان به تقویم نجومی، چند پدیده دیدنی از جمله ماه گرفتگی و چند بارش شهابی را به همراه دارد که در ادامه با جزئیات رصد هر یک از آنها آشنا خواهیم شد.

آشنایی با مهمترین رویدادهای نجومی سال ۱۴۰۲
اجتماع مریخ، ماه و سیاره زهره در خرداد ماه

امیرعباس شهدادی، مدیر واحد فناور دهکده نجوم پارک علم و فناوری استان کرمان و دبیر انجمن نجوم کرمان در تشریح مهمترین رویدادهای نجومی سال ۱۴۰۲ عنوان کرد علاقه‌مندان می‌توانند در آسمان ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ اجتماع سیاره سرخ رنگ مریخ، هلال ماه و سیاره زهره را مشاهده کنند. البته در این اجتماع‌ها، فاصله اجرام نسبت به مقارنه‌ها کمی بیشتر خواهد بود.

بارش شهابی عوایی در ۷ تیرماه

علاقه‌مندان در تاریخ ۷ تیر ۱۴۰۲ می‌توانند بارش شهای عوایی را رصد کنند. سیاره زمین هر ساله از میان برخی از توده‌های ذرات که باقی مانده از عبور سیارک‌ها و دنباله‌دارها هستند گذر می‌کند و هنگامی که این ذرات وارد جو زمین می‌شوند، به دلیل اصحکاک زیاد با جو می‌سوزند و برای چند ثانیه صحنه‌ای دیدنی را در آسمان به وجود می‌آورند.

علاقه‌مندان برای رصد این پدیده نجومی باید از آلودگی نوری شهرها دور شوند و پس از غروب ماه در بامداد ۸ تیر ۱۴۰۲ می‌توانند ده‌ها شهاب را در آسمان‌های پرستاره رصد کنند.

رصد یک اجتماع کم نظیر در ۲۹ تیر ماه
در تاریخ ۲۹ تیر ۱۴۰۲، اجتماع کم نظیر ماه، سیاره زهره، سیاره مریخ، سیاره عطارت و ستاره قلب‌الاسد که به عنوان پرنورترین ستاره صورت فلکی اسد (شیر) محسوب می‌شود قابل رصد خواهد بود.

رصد مقارنه ماه و ستاره قلب‌العقرب در ۶ مرداد ماه
علاقه‌مندادن در روز ۶ مرداد ۱۴۰۲ می‌توانند مقارنه ۰.۴ درجه‌ای کره ماه و ستاره قلب‌العقرب معروف به قمر در عقرب را مشاهده کنند.

رصد بارش شهابی دلتا دلوی در ۶ مرداد ماه

همچنین در تاریخ ۶ مردادماه بارش شهابی دلتا دلوی نیز رخ می‌دهد؛ اما به دلیل اینکه ماه با فاز ۷۱ درصد در آسمان حضور خواهد داشت، رصد بخش زیادی از این شهاب‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.

رصد بارش شهابی برساوشی در ۲۱ مرداد ماه
بارش شهابی برساوشی که به عنوان یکی از معروف‌ترین بارش‌های شهابی سالیانه محسوب می‌شود در روز ۲۲ مرداد ماه رخ خواهد داد و به دلیل اینکه در این تاریخ ماه در آسمان نیست، علاقه‌مندان می‌توانند آن را به شکل کامل رصد کنند. ضمن اینکه امکان مشاهده ۱۰۰ بارش شهابی در ساعت در مناطقی که از آلودگی نوری دور باشند نیز وجود دارد.

رصد مقارنه ماه و سیاره زحل در شهریور ماه
در ۹ شهریور ۱۴۰۲ پدیده مقارنه ماه و سیاره زحل رخ خواهد داد. همچنین در این شب ماه نیز کامل خواهد بود.

رصد بارش شهابی جباری در ۳۰ مهرماه
علاقه‌مندان به پدیده‌های نجومی می‌توانند اوج بارش شهابی جباری با میزان بارش ۲۵ شهاب در هر ساعت را در تاریخ ۳۰ مهرماه رصد کنند.

ماه گرفتگی ۶ آبان ماه

علاقه‌مندان در سراسر ایران می‌توانند در تاریخ ۶ آبان ۱۴۰۲ ماه گرفتگی جزئی را مشاهده کنند. در این پدیده حدود ۱۲.۴ از سطح ماه به زیر سایه زمین می‌رود.

بارش شهابی جوزایی در ۲۳ آذرماه
در این تاریخ امکان اوج بارش شهابی جوزایی با حداکثر بارش ۱۵۰ شهاب در ساعت در آسمان فراهم خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند پیش از طلوع ماه تا حوالی ساعت ۲۳:۳۰ این بارش شهابی را به خوبی در آسمان مشاهده کنند.

رصد بارش شهابی ربعی در ۱۴ دی ماه
اوج بارش شهابی ربعی در تاریخ ۱۴ دی ۱۴۰۲ با حداکثر میزان بارش ۱۲۰ شهاب در ساعت بدون مزاحمت ماه رخ خواهد داد که علاقه مندان می‌توانند آن را در طول شب مشاهده کنند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط