پنج‌شنبه 27 دی 1403 - 23:42

کد خبر 33481

دوشنبه 04 اردیبهشت 1402 - 17:44:00


رونق بازار تره‌ محلی در خلخال


صدا و سیما/ شرایط جوی و بارندگی‌های مناسب بهار امسال در شهرستان خلخال موجب افزایش رویش انواع سبزی‌های محلی (تره) شده است.

برداشت تره محلی در خلخال علاوه بر ایجاد درآمد فصلی برای برداشت کنندگان، موجب حفظ فرهنگ مصرف سبزی‌های وحشی در بین مردم شده و هنوز افرادی هستند که به خواص درمانی سبزی‌های محلی معتقد بوده و در این فصل از سال اقدام به برداشت آن می‌کنند.

به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی، به طور متوسط از هر هکتار زمین کشاورزی و یا چمنزار طبیعی می‌توان ۲۰ کیلوگرم تره محلی جمع‌آوری کرد و میزان برداشت این محصول بسته به شرایط جوی مناسب و بارندگی‌ها در سطح مناطق مختلف این شهرستان متفاوت است.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال، حسن نورمحمدی اظهار کرد: برخلاف سال‌های گذشته که با افزایش زودهنگام هوا زمان برداشت تره‌محلی در این شهرستان از اوایل فروردین ماه صورت می گرفت، امسال زمان برداشت انواع تره محلی و به دلیل کاهش نسبی دمای هوای منطقه از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده است.

نورمحمدی اضافه کرد: از بین انواع سبزی‌ها و تره‌های محلی که زمینه رشد آنها در مزارع این شهرستان وجود داشته و مورد استفاده مردم خلخال قرار می‌گیرد، می‌توان به کنگر، ایپیکچه، غازایاقی، قوین قولاغی، قوزی قولاغی، چمن زره سی، یملیک، خروس گوزی، اینک امجگی، پیشیک جیرناقی، بولاق اوتی، یارپوز، چله داغ، جهره قولاغی، قرمزی شالوار، ابلیک، بابانیک، خاش خاش، قویون گوزی، امه کومه‌جی و بوغدا تره‌سی اشاره کرد.

استفاده از سبزی و یا تره محلی در خلخال در میان زنان مسن و یا میانسال روستایی مورد توجه بوده و آنها معتقدند که مردم باید از این سبزی‌های خودرو استفاده کرده تا طعم و مزه یک سبزی وحشی را با نوع پرورشی آن دریابند.

برخی از شهروندان خلخالی می‌گویند که با عرضه سبزی‌های مزرعه‌ای که برای رشد سریع و کثیر آنها از انواع کودهای شیمیایی و حیوانی استفاده می‌شود، طعم و مزه دلچسب سبزی‌های خودرو و با خواص درمانی را آرام آرام به‌ورطه فراموشی سپرده، در حالی که در گذشته مصرف پخته استفاده از تره محلی دست کم ۱۰ بار در طول فصل بهار به مردم سفارش شده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط