سه‌شنبه 02 بهمن 1403 - 01:30

کد خبر 336462

چهارشنبه 20 دی 1402 - 15:20:00


سیر و پیاز تشدید کننده رفلاکس معده


بهداشت نیوز/ دکتر سمیه خیاطیان، فوق تخصص کبد و گوارش در گفتگو با برنامه «فراسو» درباره ی چگونگی ایجاد زخم های گوارشی افزود: ابتدا در دستگاه گوارش التهاب ایجاد می شود که این التهاب در طولانی مدت باعث آسیب به بافت مخاطی شده ، و هنگامی که آسیب وارد شده، بیش از ۵ میلی متر شود، آن وقت به آن زخم گوارشی می گوییم.
او علت اصلی ایجاد زخم های گوارشی را مبتلا شدن به عفونت میکروب اچ پیلوری و مصرف خودسرانه و طولانی مدت مسکن ها دانست و افزود: داروهای مسکن در دسترس مانند ایبوپروفن، ژلوفن و مفنامیک اسید، باید محدود مصرف شوند، اما در صورت مصرف حتما تحت نظر پزشک معالج مصرف شود.
این فوق تخصص کبد و گوارش با اشاره به علائم زخم های گوارشی مانند درد سر دل، درد معده، سیری زودرس، استفراغ خونی، و مدفوع خونی ادامه داد: گاهی اوقات زخم های گوارشی بدون علامت هستند و فرد ممکن است با خونریزی گوارش به بیمارستان مراجعه کند.
او پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فراوری شده، و همچنین مصرف غذاهای چرب و کم ادویه را ضروری دانست و توصیه کرد: افراد سیگار و الکل را کنار بگذارید و مصرف نوشابه و غذاهای آماده را به حداقل برسانید.
خیاطیان زمینه ژنتیک و سابقه خانوادگی سرطان های گوارشی در اقوام درجه یک را از عوامل خطر دانست و گفت: این افراد باید هر چند وقت یک بار غربالگری انجام دهند.
این فوق تخصص کبد و گوارش در پایان با تاکید بر تغذیه مناسب، رعایت بهداشت دست و بهداشت مواد غذایی، انجام ورزش و فعالیت بدنی خاطرنشان کرد: سبک زندگی سالم، سبب پیشگیری از اکثر بیماری ها از جمله بیماری های گوارشی می شود.


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط