جمعه 21 دی 1403 - 17:43

کد خبر 340134

شنبه 23 دی 1402 - 22:50:00


هیچ حرفی در دلم نمی ماند!


خراسان/ جوان 24 ساله ای هستم. مجردم، از خبرکشی بدم می آید ولی هیچ حرفی در دلم نمی ماند. پیش هر فردی می رسم زندگی ام را برایش تعریف می کنم.

پاسخ مشاور

هر انسانی در زندگی فردی و اجتماعی خود، اسراری دارد که باید در نگهداری آن ها کوشا باشد. برخی از این اسرار مربوط به خودش و برخی مربوط به خانواده یا جامعه او است. در آموزه های دینی به کنترل زبان بسیار سفارش شده است چرا که عامل بسیاری از گرفتاری های انسان است. یکی از آسیب های زبان، آشکار کردن اسرار خود و دیگران است. افشای اسرار سبب دوری از موفقیت و حتی سقوط و شکست فرد در راه تصمیم هایش می شود. اگر اسرار شخصی فرد به سعادت او مربوط باشد، بیان آن نزد دیگران باعث دشمنی بدخواهان و تحریک حسادت دیگران و افزایش توقع دیگران از فرد می شود و اگر رازهای فرد از بدحالی و بدبختی او حکایت کند، فاش شدن آن، سرزنش بدخواهان و افزایش اندوه دوستان و خوار شدن در نظر دیگران را سبب می شود. از سوی دیگر فاش کردن راز دیگران نیز در بسیاری موارد موجب کینه و دشمنی نزدیکان و دامن زدن به مفاسد اجتماعی می شود. همه این نکاتی که مطرح شد به شما در راه عملی شدن تصمیم تان برای تغییر رفتار نامناسب تان کمک خواهد کرد چراکه در قدم اول، شما باید قاطعانه و منطقی برای رفع این رفتار اشتباه تان تصمیم بگیرید. البته این ها به این معنی نیست که فرد راز خویش و حرف دل خود را به هیچ فردی بیان نکند، چرا که درد دل کردن، روح و جان انسان را سبک می کند و همدلی دیگران به او آرامش می دهد.

آشنایی با عوامل افشای راز

با این حال، از مهم ترین عوامل افشای اسرار می توان به چنین مواردی اشاره کرد: عدم شناخت فرد از مسئولیت خود در قبال دیگران و بی تعهدی نسبت به آبروی دیگران، تمایل به جلب نظر دیگران و پذیرش از سوی افراد به هر قیمتی در مجالس مختلف که ناشی از مشکلات شخصیتی و ضعف اعتماد به نفس فرد است، عادت به پرحرفی و عدم کنترل زبان که باعث می شود فرد از هر دری سخن به میان آورد و به منظور پربار کردن این سخن وری به پرده برداشتن از اسرار خود و دیگران متوسل شود.

قبل از حرف زدن تامل کنید

مخاطب عزیز باید بدانید که حفظ راز شخصی، مقدمه ای برای رازداری دیگران و اعتماد آنان به شماست. حفظ اسرار خود، تمرینی است برای حفظ آبروی خویش و پاسداری از رازهایی که دیگران نزد شما به امانت می گذارند. اگر شما رازدار خود نباشید، نمی توانید اسرار دیگران را حفظ کنید و انتظار داشته باشید که دیگران سر و راز شما را پوشیده نگاه دارند. پس توصیه می شود با تقویت ایمان تان تا جایی که ممکن است کم حرف باشید، سکوت اختیار کنید، بدون فکر هر حرفی را نزنید و هر جمله ای را بر زبان نیاورید. همچنین با تقویت اراده و اعتماد به نفس و افزایش مسئولیت پذیری در خود همراه با آگاهی و اندیشه نسبت به سرانجام وخیم افشای راز، بدون نگرانی از نظر مردم نسبت به خود به تمرین صفت اخلاقی راز داری بپردازید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط