جمعه 21 دی 1403 - 13:26

کد خبر 340340

یک‌شنبه 24 دی 1402 - 08:11:54


تاثیرات عاشق‌شدن روی ذهن و مغز


خراسان/ دانشمندان کشف کرده‌اند که چرا وقتی عاشق می‌شویم، نمی‌توانیم از فکر کردن به معشوق دست برداریم. گفته می‌شود پژوهشی که به تازگی در مجله علوم رفتاری منتشر شد، اولین مطالعه‌ای است که وجود ارتباط بین سیستم فعال‌سازی رفتاری ذهن را با به وجود آمدن احساسات عاشقانه در ذهن درک کرده است. آدام بود، محقق ارشد این پژوهش، در بیانیه‌ای گفت: «ما در واقع درباره روند تکامل رابطه عاشقانه(عشق رمانتیک) انسان‌ها اطلاعات کمی داریم. بنابراین هر یافته‌ای درباره تکامل عشق رمانتیک، قطعه‌ای از پازلی است که تازه شروع شده است.»
  
پژوهشی بر روی هزار و 556 جوان
به گزارش نیویورک‌پست، محققان دانشگاه ساوت استرالیا، دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه کانبرا پاسخ‌های هزار و ۵۵۶  جوان را که «عاشق» تلقی می‌شدند، به یک پرسشنامه تجزیه و تحلیل کردند. سوالات نظرسنجی واکنش‌های عاطفی شرکت‌کنندگان به شریک زندگی‌شان، رفتار شرکت‌کنندگان با آن‌ها و همچنین تمرکزشان روی معشوق را بررسی می‌کرد. بر این مبنا، محققان دریافتند که مغز ما وقتی عاشق می‌شویم، واکنش متفاوتی نشان می‌دهد. فیل کاوانا، یکی از اعضای علمی دانشگاه کانبرا، توضیح داد: «ما از نقش هورمون اکسی‌توسین در عشق رمانتیک اطلاع داریم، زیرا امواجی از آن در سراسر سیستم عصبی و جریان خون به گردش درمی‌آید».
فعال ‌شدن مسیرهای مثبت در مغز
با این که پیشتر مشخص شده بود عشق رمانتیک باعث ترشح هورمون اکسی‌توسین می‌شود که به اصطلاح به آن «هورمون عشق» هم می‌گویند و در واقع عامل همان حس سرخوشی است که فرد هنگام عاشق شدن احساس می‌کند، حالا پژوهش جدید نشان می‌دهد، عاشق بودن باعث می‌شود بخشی از مغز به هم بریزد و دچار اختلال شود، به طوری که معشوق به مرکز دنیای عاشق تبدیل شود. کاوانا در این زمینه می‌گوید: «این اهمیت پیدا کردن محبوب‌ به دلیل ترکیب اکسی‌توسین با دوپامین است؛ ماده شیمیایی که مغز در طول رابطه عاشقانه آزاد می‌کند». او افزود: «‌اساسا عشق مسیرهایی در مغز را که با احساسات مثبت مرتبط است، فعال می‌کند». اکنون محققان با درک بهتر واکنش مغز به عاشق شدن، می‌خواهند بر تفاوت‌های بین رویکردهای مردانه و زنانه به عشق تمرکز کنند. آدام بود می‌گوید: «یونانیان باستان در باب عشق فلسفه‌‌بافی‌های بسیار کرده و آن را تجربه‌ای شگفت‌انگیز و در عین حال رنج‌آلود خوانده‌اند. قدیمی‌ترین شعری هم که در دست داریم، شعری عاشقانه است که حدود دو هزار سال قبل از میلاد مسیح سروده شده است». با این حال، محققان هم مانند بسیاری از مردم، هنوز درباره «علم عشق» سوالات زیادی دارند.
منبع: ایندیپندنت فارسی


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط