یک‌شنبه 30 دی 1403 - 15:59

کد خبر 349379

شنبه 30 دی 1402 - 14:15:00


خروپف چقدر برای قلب مضر است؟


آخرین خبر/ به نقل از ، خروپف (Snoring) صدای غالباً بلند یا خشنی است که در هنگام خواب ایجاد میشود. شما زمانی خُرخُر می­کنید که جریان هوا در هنگام تنفس باعث لرزش بافت­های پشت گلویتان شود. خروپف می­تواند از طریق بینی، دهان یا هر دوی آن­ها صورت بگیرد. برخی از افراد فکر می­کنند که خروپف فقط در مراحل عمیق خواب اتفاق می­افتد اما واقعیت این است که خروپف می­تواند در هر مرحله ای از خواب رخ دهد.خروپف در میان مردم یک مشکل شایع است. بسیاری از افراد درگیر این مشکل، صرفا به دلیل آزار دهنده بودن خروپف به دنبال حل آن هستند اما کارشناسان این حوزه معتقدند خروپف در درازمدت با اثرگذاری بر اعضای بدن، زمینه ساز بیماری ها می شود.
کارشناسان این حوزه راه هایی برای حل این مشکل پیشنهاد می کنند که در ادامه می خوانید. 

کارشناسان می گویند خروپف هنگام خواب طبیعی نیست و آنقدرها که فکر می کنید بی خطر نیست. خروپف می تواند با بیماری هایی مانند بیماری قلبی و دیابت مرتبط باشد. 
دکتر کالین سالیوان، متخصص خواب در استرالیا معتقد است چیزی به نام خروپف "بی ضرر" وجود ندارد و باعث اختلالاتی در سلامتی می شود. او می گوید همانطور که شما به خواب عمیق می روید، ماهیچه های سقف دهان، زبان و گلو شروع به شل شدن می کنند. با این حال، اگر آنها بیش از حد شل شوند، می توانند راه هوایی را مسدود کرده و خروپف می تواند به مسیر تنفس آسیب برساند و خواب شما را مختل کند. او می‌گوید که این مشکل اغلب نشانه‌ای از یک وضعیت مضر به نام آپنه خواب است. آپنه خواب اختلالی است که باعث می شود تنفس به طور مکرر در طول شب متوقف شود.
خروپف همچنین می‌تواند خواب عمیق را مختل کند، زیرا بدن برای تولید هورمون‌های رشد برای ترمیم عضلات، استخوان‌ها و بافت‌ها به آن نیاز دارد.

به گفته آکادمی پزشکی خواب آمریکا، اختلالات خواب با بسیاری از مشکلات مزمن سلامتی مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیابت مرتبط است. کلینیک کلیولند همچنین بیان می کند که خروپف می تواند منجر به مشکل در تمرکز، خستگی و افزایش خطر حمله قلبی شود

مطالعه‌ای که سال گذشته توسط محققان کلینیک مایو منتشر شد نشان داد افرادی که خروپف می‌کنند سلامت مغزشان کاهش یافته و ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری آلزایمر باشند . 

علاوه بر این، کارشناسان در سوئد دریافتند که کمبود اکسیژنی که خروپف‌کنندگان مبتلا به آپنه خواب دریافت می‌کنند، می‌تواند با احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان مرتبط باشد .

پنج راه حل برای کاهش خروپف 

جاناتان هابسون، مشاور گوش و حلق و بینی، راه هایی را برای کاهش خروپف پیشنهاد کرد : 

1) به پهلو بخوابید: با خوابیدن به پشت، خروپف را تشدید می کنید. خوابیدن به پهلو یا حداقل اینکه صورتتان به پهلو باشد، باعث کاهش آن می شود.

2) به وزن سالم پایبند باشید: کاهش وزن برای کسانی که اضافه وزن دارند می تواند خروپف را بهبود بخشد و علائم را از بین ببرد.

3) دوش یا حمام آب گرم بگیرید: این کار می تواند به پاکسازی مجاری تنفسی کمک کند، همانطور که یک دستگاه مرطوب کننده در اتاق خواب  این کار را انجام می دهد. 

4) بالش‌های اضافی را در کنار خود داشته باشید: بالش های بیشتر در کنار بدن هنگام خواب، وضعیت عمودی‌تری را ایجاد می کند و فشار کمتری به گردن  که مسیر تنفس است وارد می شود. 

خروپف همچنین می تواند نشانه انسداد بینی یا احتقان مزمن باشد که به آن سینوزیت مزمن نیز می گویند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که سینوس ها متورم یا ملتهب می شوند. 

مترجم خبرنگار: فهیمه موذن 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط