دوشنبه 24 دی 1403 - 23:17

کد خبر 355171

جمعه 06 بهمن 1402 - 12:00:00


راز سر به مهری که باید درباره آقایان بدانید!


فارس/ مردها چه در نقش پدر باشند چه در نقش همسر، همیشه اولین قهرمان‌های زندگی ما خانم‌ها هستند. قهرمان‌هایی که آغوش پر از امنیت‌شان و دست‌های مهربان و پر قدرت‌شان آن‌ها را به سوپرمن‌های شکست‌ناپذیر در ذهن‌مان تبدیل کرده. سوپرمن‌هایی که هیچ‌وقت خسته نمی‌شوند، ضدضربه‌اند. مچ همه مشکلات را می‌خوابانند و هیچ‌وقت و هیچ‌جا کم نمی‌‌آورند. اما حقیقت و رازی که باید بدانید چیز دیگری است که در گفت‌و گو با «زهرا گیوی» روان‌شناس و زوج‌درمانگر خواهید دانست!

برای اینکه راز سر به مهر آقایان را کشف کنیم همین اول از خودتان بپرسید برای روز مرد برای همسرتان چه هدیه‌ مادی و معنوی  در نظر گرفتید و چطور قرار است خوشحالش کنید؟! حتما اولین و بهترین گزینه‌تان جوراب است. البته جوراب هم هدیه خوبی است اما اگر با عشق کادو بدهید! اصلا همین شوخی بی‌مزه جوراب کادو دادن از کجا آمده. این کلیشه‌ها که آقایان از این به اصطلاح لوس‌بازی‌های سوپرایز و جشن و... خوششان نمی‌آید و این کارهها فقط مخصوص خانم‌هاست را چه کسی گفته؟!

زهرا گیوی می‌گوید:«متاسفانه در دنیایی زندگی می‌کنیم که مردها را جنسی زخمت  و بی‌احساسی می‌شناسیم که باید همیشه  آنها توجه، عشق و احترام را به ما هدیه بدهند. مثلا ما خانم‌ها  انتظار داریم اگر روزی برای ماست مثل روز زن، تولد و.. همسرمان بیشترین توجه را به ما داشته باشد. با توجه به توانش خوشحال‌مان کند و روز خوبی برایمان بسازد یا فارغ از مناسبت‌ها دوست داریم  و به تاکید انتظار داریم که از همسرمان بدون بهانه جملات محبت‌آمیز بشنویم، شاخه گل هدیه بگیریم، سوپرایز شویم، اولویت و مرکز توجه او باشیم.اما وقتی نوبت به مردها می‌رسد باورمان تغییر می‌کند. چون مردها را جنس زخمتی می‌دانیم که کمتر با احساسات آشنا هستند و این چیزها برایشان اهمیتی ندارد. اما واقعیت این است که مردها نیز مثل زن‌ها نیاز به دیدن توجه و در اولویت بودن طرف مقابل‌شان دارند.» 
 


مردها هم دوست دارند مرکز توجه شریک زندگی‌شان باشند.

سنگ هم احساس دارد چه برسد به مرد!

«مرد که گریه نمی‌کند!» شما هم صدبار این جمله را شنیده‌اید اصلا شاید خودتان بارها تکرارش کرده باشید. اما قصه این جمله  حکایت همان جوراب است و نادیده گرفتن احساسات آقایان. البته از این جملات و کلیشه‌ها کم نداریم و نکته جالب‌تر اینجاست که در نگاه اول تصورمان این است که با این عبارات عیار مرد و مردانگی را تا سر حد فلک بالا برده‌ایم اما نه همه این‌ها یک کوه آسیب روحی و روانی است که می‌نشیند پشت کمر آقایان و خم‌ترش می‌کند. قبول داریم که مردان از زنان محکم‌تر و قوی‌تر هستند اما این اشتباه است که فکر کنیم فاقد احساس هستند. 

این مشاور خانواده در این باره می‌گوید:« متاسفانه این کلیشه‌ها در رابطه  آقایان در جامعه  بسیار پررنگ شده و به آنها اجازه ابراز وجود واقعی نمی‌دهد به این معنی که گاهی خسته می‌شوند. بعضی اوقات کم ‌می‌آورند و دلشان می‌خواهد به کسی تکیه کنند یا گاهی دوست دارند گریه کنند اما همیشه جامعه این اجازه را از آنها سلب کرده برای همین در برابر گفتن و بازگو کردند احساسات‌شان مقاومت می‌کنند. به عنوان یک مشاور بارها مراجعینی داشتم که در بدترین شرایط که عزیزی را از دست دادند یا اتفاقات بدی برایشان رخ داده به خودشان اجازه سوگواری ندادند چون همیشه در گوشش‌شان خواندیم مردها که گریه نمی‌کنند!» 


کلیشه‌های مردانه را دور بریزید و به همسرتان تشویق به ابراز احساساتش را هدیه دهید.

این هدیه از جوراب هم کاربردی‌تر است!

همین امروز به افتخار روز مرد هرچه کلیشه دارید از دایره‌الغات‌تان بردارید و دور بریزید . اصلا خودتان همسرتان را تشویق کنید به گفتن و ابراز احساساتش، خوب است در محیط خانه‌تان فرهنگ‌سازی کنید که برخی از باورهای ما درباره مردان اشتباه است و  آنها به عنوان یک انسان حق تجربه و بروز احساسات مختلفی دارند. مخصوصا اگر مادر هستید! مرور این حرف‌ها در خانه و آموزشش با ترفندهای مادرانه‌تان باعث می‌شود هم پسرتان حقوقی که به عنوان یک انسان دارد را از خودش در آینده سلب نمی‌کند و همه خستگی‌هایش را زیر نقاب قهرمانانه پنهان نمی‌کند هم دخترتان به عنوان یک همسر آگاه نیازهای همسرش را درک می کند. 

گیوی توصیه می‌کند:«در روز تولد امیرالمومنین که در تقوم به نام روز مرد سند خورده از نگاه من بزرگ ترین هدیه که می‌توانیم به آقایان بدهیم پاک کردن و زدودن کلیشه‌ها از جامعه است. به مردها به عنوان انسانی نگاه کنیم که حق خستگی دارند، حق پناه بردن به آغوش دارند و همیشه آغوش آنها نباید پناه باشد، حق گریه کردن دارند، دوست دارد  گل بگیرد، مورد توجه باشد و کلمات محبت ‌آمیز بشنود. علاوه بر این مردها را درک کنیم خصوصا که بار اقتصادی خانواده اکثرا به دوش آنهاست  و  تلاش می‌کنند رفاه خانواده را فراهم کنند. بخاطر کمبودهای زندگی سرزنش‌شان نکنیم. کارهای کوچکی که باعث خوشحالی‌ خودمان می‌شود متقابلا برای آنها انجام بدهیم فکر نکنیم که چون صرفا مرد هستند نیاز به این چیزها ندارد اتفاقا بسیار نیاز دارد اما نمی‌توانند احساسات‌شان را بیان کنند و به خاظر کلیشه‌ها احساس‌شان سرکوب می‌شود.»  


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط