شنبه 29 دی 1403 - 05:24

کد خبر 364798

شنبه 14 بهمن 1402 - 14:00:00


قرارداد ورود ۲ واکسن جدید به کشور / برنامه وزارت بهداشت برای حذف «هپاتیت C»


ایسنا/رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام قرارداد واردات واکسن‌های «روتاویروس» و «پنوموکوک» در عین حال برنامه این وزارتخانه برای حذف هپاتیت سی از سال آینده را تشریح کرد.

 دکتر شهنام عرشی در نشست خبری «فجر سلامت» که ظهر امروز، شنبه ۱۴ بهمن در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: قرارداد واردات واکسن‌های «روتا ویروس» و «پنوموکوک» برای تزریق در کودکان با کمپانی واردکننده منعقد شده است.

وی با بیان اینکه برخی از شرکت‌های تولیدکننده داخلی در زمینه تولید دو واکسن «روتا ویروس» و «پنوموکوک» گام برداشته‌اند، افزود: طی چند سال گذشته، انستیتو پاستور و سایر تولیدکنندگان در جهت تولید این واکسن‌ها اقداماتی انجام داده‌اند و مجوز بالینی از سازمان غذا و دارو گرفته‌اند.

رئیس مرکز مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره روند واکسیناسیون گفت: واکسیناسیون عمومی دو واکسن روتاویروس و کنوموکوک مانند سایر واکسن‌ها است یعنی در وهله نخست، واکسن خارجی تزریق می‌شود و سپس واکسن ایرانی تزریق می‌شود.

عرشی ادامه داد: واکسن وارداتی بستگی به شرکت کاندیدای تولیدکننده واکسن دارد که واکسن وارداتی با واکسنی که در کشور تولید می‌شود متناقض نباشد. تمام واکسن‌های وارداتی دارای تاییدیه از سازمان غذا و دارو کشور، سازمان غذا و دارو کشور تولیدکننده و سازمان بهداشت جهانی هستند.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم که دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک در ایام دهه فجر وارد واکسیناسیون عمومی شوند، گفت: در نظر داریم حداقل ۱۵۰۰ نفر با واکسن پنوموکوک و حدود ۱۰ هزار نوزاد با واکسن روتاویروس واکسینه شوند.

عرشی درباره برنامه‌های آتی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: سال آتی، درنظر داریم در جهت حذف هپاتیت‌ سی اقدام کنیم. مقدمات حذف هپاتیت سی انجام شده اما تشخیص و درمان این بیماری زمان‌بر است. کیت تشخیصی این بیماری وارداتی است. مشکلی در خصوص داروی بیماران هپاتیت سی نداریم.

وی با بیان اینکه موفق به حذف کامل ویروس فلج اطفال شده‌ایم، افزود: دو کشور پاکستان و افغانستان که در همسایگی ما قرار دارند از وضعیت نامناسبی در زمینه فلج اطفال برخوردار هستند. ما واکسیناسیون فلج اطفال را در نیمه‌جنوبی کشور انجام داده‌ایم. ۸۳۰ هزار کودک در واکسیناسیون فلج اطفال مناطق جنوبی کشور واکسینه شدند که از این تعداد، ۱۳۰ هزار نفر را کودکان غیرایرانی تشکیل می‌دادند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط