یک‌شنبه 23 دی 1403 - 12:47

کد خبر 386984

چهارشنبه 02 اسفند 1402 - 14:53:00


افراط در مصرف غلات باعث زوال عقل می‌شود!


آخرین خبر/ به نقل از ، اغلب افراد تصور می کنند مصرف غلات در وعده های غذایی روزانه مفید است. در حالی که تحقیقات جدید نشان می دهد زیاده روی و افراط در مصرف غلات برای سلامتی افراد به خصوص در سنین بالا با خطراتی هچون زوال عقل همراه است. این مساله به دلیل وجود ماده «تیامین» در غلات است که با زوال شناختی افراد مسن مرتبط است. 

غلاتی همچون برنج و بلغور جوی دوسر خوراکی محبوب برخی افراد در وعده های مختلف غذایی است. این ماده غذایی غذای محبوب برخی کودکان در وعده صبحانه است. با وجود خواص و فواید مصرف این ماده غذایی، کارشناسان 
می گویند در مصرف غلات، حتما باید  حد تعادل رعایت شود و مصرف کم یا زیاد غلات برای سلامتی مضر است. 
بر اساس مطالعه ای که در مجله روان‌پزشکی عمومی آمریکا منتشر شده، زیاده روی در مصرف غلات به دلیل وجود تیامین با کاهش شناختی در افراد سالم با سنین بالا مرتبط است. ویتامین B1 به طور طبیعی در برخی غذاها یافت می شود و با تبدیل غذا به انرژی و سوخت رسانی، به سیستم عصبی بدن کمک می کند.غلات کامل، حبوبات، جگر، ماهی قزل آلا و غلات صبحانه غنی شده منابع این ویتامین هستند. مقدارصحیح تیامین برای مصرف، طبق این تحقیق، 68/0 میلی گرم در روز است

همچنین محققان گفتند: "کمبود تیامین ممکن است منجر به تامین ناکافی انرژی به نورون‌های مغز شده که ممکن است عملکرد شناختی را مختل کند. این مطالعات اهمیت حفظ سطوح متعادل مصرف تیامین در رژیم غذایی در جمعیت مسن‌تر را برای پیشگیری از زوال شناختی نشان می‌دهد.
تحقیقی در همین رابطه شامل 3100 نفر در چین بین سال‌های 1989 تا 2011 انجام شد که تاثیر رژیم غذایی افراد مورد مطالعه را بر روی مسائل شناختی گزارش کردند.

میانگین سنی یک آزمودنی مورد مطالعه 63 سال بود و آزمون‌ها شامل چالش‌های یادآوری کلمه و الگوی اعداد بود . در طول پیگیری‌ها، محققان یک ارتباط منحنی J شکل بین مصرف تیامین و کاهش نمرات در آزمون‌های شناختی پیدا کردند.  منحنی J شکل به این معنی است که کمی تیامین یا مقدار بیش از حد مصرف آن می تواند اثرات نامطلوبی داشته باشد. میانگین دریافت تیامین در بین افراد مورد مطالعه 0.93 میلی گرم در روز بود در حالی که مشخص شد مقدار ایده آل مصرف 0.68 میلی گرم در روز است، اما محدوده بین 0.6 میلی گرم تا 1.00 میلی گرم در روز دارای حداقل خطرات است.ارزش روزانه توصیه شده توسط سازمان غذا و دارو 1.2 میلی گرم تیامین در روز برای افراد چهار سال و بالاتر است و موسسه ملی بهداشت گزارش می دهد که تنها یک وعده غلات صبحانه غنی شده حاوی 1.2 میلی گرم تیامین است

محققان تاکید کردند که باید مطالعات بیشتری در مورد این موضوع انجام شود، زیرا تیامین دارای فواید زیادی برای سلامتی است، از جمله تقویت سیستم ایمنی، تنظیم دیابت، کمک به هضم، ارتقای سلامت قلب و افزایش انرژی. 


مترجم خبرنگار: فهیمه موذن


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط