شنبه 15 دی 1403 - 11:10

کد خبر 410071

دوشنبه 21 اسفند 1402 - 19:48:00


هنگام تماشای تلویزیون خوراکی می‌خورید؟ منتظر این عوارض باشید!


آخرین خبر/ در حالی که خوردن خوراکی هنگام تماشای برنامه یا فیلم مورد علاقه خیلی از افراد جامعه است و ممکن است این کار از نظر این افراد بی ضرر یا حتی لذت بخش به نظر برسد؛ اما در واقع می تواند اثرات مضری بر سلامت داشته باشد. در اینجا قرار است این موضوع را از نظر متخصصان سلامت بررسی کنیم و چند روش اصولی برای اصلاح نحوه خوردن غذا و خوراکی معرفی کنیم.

به گزارش آخرین خبر و به نقل از ؛ در دنیای پرشتاب امروزی، چندوظیفگی به یک امر عادی تبدیل شده است که حتی به وعده‌های غذایی ما نیز می‌رسد. یکی از عادت های رایج بسیاری از ما خوراکی خوردن در حین تماشای برنامه های تلویزیونی یا فیلم های مورد علاقه خود است. به گفته Apurwa Agarwal متخصص تغذیه، اگرچه ممکن است بی ضرر یا حتی لذت بخش به نظر برسد، اما غذا خوردن در حین تماشای تلویزیون می تواند شما را بیمار کند.


تمایل به خوردن بیشتر خواهید داشت

وقتی در حین غذا خوردن تلویزیون تماشا می‌کنید، آگاروال توضیح می‌دهد که «ذهن شما منحرف است» و «نمی‌دانید چقدر و چه چیزی می‌خورید». 
Ruchika Jain، متخصص تغذیه بالینی در بیمارستان فورتیس، گفت: خوردن هر نوع خوراکی در زمان تماشای تلویزیون یا هربرنامه دیگری می تواند منجر به پرخوری شود. وقتی در یک نمایش یا فیلم غرق می شوید، کمتر به سیگنال های بدن خود مبنی بر گرسنگی و سیری توجه می کنید. این می تواند منجر به غذا خوردن فراتر از حد سیری شود که می تواند به افزایش وزن و ناراحتی گوارشی کمک کند.


ممکن است در خوردن غذاهای ناسالم زیاده روی کنید

آگاروال خاطرنشان می کند، دلیل دیگر این است که ممکن است هنگام تماشای تلویزیون، کمیت را به کیفیت ترجیح دهید و بیشتر غذاهای بسته بندی شده آماده و پر از کالری را انتخاب کنید.

تماشای تلویزیون اغلب همراه با مصرف تنقلات و غذاهای پر کالری، قند، چربی و نمک است. جین توضیح داد: این غذاها مانند چیپس، کلوچه و نوشابه می‌توانند به مرور زمان منجر به تغذیه نامناسب، افزایش وزن و سایر مشکلات سلامتی شوند.

شما در معرض خطر چاقی هستید

با استناد به مطالعات، آگاروال تاکید می کند که ناهار خوری یا خوردن هر خوراکی دیگری در هنگام تماشای تلویزیون شما را در معرض خطر چاقی قرار می دهد، به ویژه در کودکان. این نه تنها سرعت متابولیسم شما را کاهش می دهد، بلکه خطر چاقی را نیز افزایش می دهد.

جین می‌گوید که ترکیبی از خوردن بی‌اهمیت، انتخاب نامناسب غذا، کاهش آگاهی از سیری و کاهش فعالیت بدنی مرتبط با تماشای تلویزیون می‌تواند به افزایش وزن و چاقی در طول زمان بینجامد.

ممکن است احساس سیری نکنید

آگاروال توضیح می دهد که وقتی جلوی تلویزیون می نشینید و غذا می خورید، ذهن شما روی تماشای تلویزیون متمرکز شده است که مانع از احساس سیری در زمان مناسب می شود. اگرچه ممکن است مقدار زیادی غذا خورده باشید، اما در نهایت کمتر احساس سیری می کنید.

جین برای کاهش تأثیرات منفی غذا خوردن در حین تماشای تلویزیون، تمرین خوردن آگاهانه، انتخاب میان وعده‌های سالم‌تر، محدود کردن اندازه وعده‌ها و توجه به مدت زمانی که جلوی تلویزیون می‌گذرانید را توصیه می‌کند.

جین گفت: تمرین غذا خوردن آگاهانه شامل جلب توجه کامل به تجربه غذا خوردن، مزه کردن هر لقمه و حضور کامل بدون حواس پرتی است.

برای اصلاح عادت های غلط تغذیه ای میتوانید این کارها را انجام دهید:

- قبل از شروع غذا خوردن، یک لحظه مکث کنید و چند نفس عمیق بکشید. این کمک می کند تا خود را متمرکز کنید و توجه خود را به لحظه حال جلب کنید.

- قبل از لقمه به رنگ، بافت و بوی غذایتان توجه کنید. تمام حواس خود را درگیر تجربه غذا خوردن کنید.

- وقت خود را صرف جویدن هر لقمه کامل کنید و طعم غذا را بچشید. برای کاهش سرعت غذا خوردن، قاشق و چنگال خود را بین لقمه ها بگذارید.

- با سیگنال های گرسنگی و سیری بدن خود هماهنگ شوید. به جای اینکه از روی عادت یا بی حوصلگی غذا بخورید، زمانی که گرسنه هستید غذا بخورید و زمانی که سیر شدید دست از غذا بکشید.

- سعی کنید در محیطی آرام و بدون حواس پرتی مانند تلویزیون، تلفن یا رایانه غذا بخورید. فقط بر روی عمل غذا خوردن تمرکز کنید.

- از قضاوت کردن خود یا انتخاب های غذایی خود بپرهیزید. با نگرش مهربانانه و پذیرش نسبت به خود به خوردن نزدیک شوید.

- لحظه ای برای قدردانی از غذای پیش روی خود و تلاشی که برای تهیه آن انجام شده است، وقت بگذارید. برای تغذیه ای که برای بدن شما فراهم می کند، احساس قدردانی را در خود پرورش دهید.

- توجه داشته باشید که غذاهای مختلف چه احساسی از نظر فیزیکی و عاطفی در شما ایجاد می کنند. به واکنش بدنتان به غذاهای مختلف توجه کنید و انتخاب های خود را بر اساس آن تنظیم کنید.

- همچنین می‌توانید تمرین‌های ویژه‌ای مانند مدیتیشن کشمش را امتحان کنید، که در آن یک کشمش را با دقت می‌خورید و به بافت، طعم و احساسات آن توجه می‌کنید.

- مانند هر مهارت دیگری، خوردن آگاهانه نیاز به تمرین دارد. جین توصیه کرد: «سعی کنید تمرکز حواس را به طور منظم در وعده های غذایی خود بگنجانید، حتی اگر فقط برای چند دقیقه در روز باشد.

 
با گنجاندن این شیوه ها در عادات غذایی خود، می توانید ارتباط عمیق تری با غذای خود ایجاد کنید و رابطه مثبت تری با خوردن و تغذیه ایجاد کنید. همه اینها در نهایت باعث حفظ سلامتی شما خواهد شد.

مترجم: علیرضا خورسندی علیزاده


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط