دوشنبه 17 دی 1403 - 00:43

کد خبر 4139

یک‌شنبه 06 فروردین 1402 - 11:22:00


زنگ خطر خشک‌ترین سال آبی در مازندران


باشگاه خبرنگاران/ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران نسبت به سپری کردن خشک ترین سال آبی در استان هشدار داد.

حیدر داودیان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با اشاره به وضعیت منابع آبی، کاهش ۳۰ درصدی بارندگی‌ها و افت ۶۰ درصدی آورد‌های رودخانه‌ای اظهار کرد: این کاهش‌ها زنگ خطری است برای سپری کردن خشکسال‌ترین سال آبی که نه تنها کشاورزی را با مشکل مواجه خواهد کرد بلکه آب شرب را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
او افزود: این خشکسالی از قبل توسط کارشناسان پیش بینی و پروژه‌هایی برای آن تعریف گردید.
داودیان گفت: در حوزه تجن چاه‌های عمومی در نظر گرفته شد که با تجهیز کردن این چاه‌ها تا حدی می‌توان کمبود آب را جبران کرد.
او خشکسالی را همانند بلایای طبیعی دیگر مهم دانست و گفت: با توجه به اینکه خشکسالی نیز بحرانی مهم است باید با استفاده از ماده ۱۸ قانون مدیریت بحران اعتبارات لازم را برای اجرای پروژه‌های سازگاری با خشکسالی تخصیص داد.
داودیان افزود: برای گذر از این سال سخت باید همه جامعه خود را مسئول دانسته و قدمی برای آن بردارند که تغییر الگوی کشت، مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف آب قدم اول برای کاهش خسارت‌های احتمالی است.

شرایط آب مازندران نزدیک به نقطه بحران

سید محمود حسینی پور، استاندار مازندران هم در این جلسه گفت: مازندران با بحران آب مواجه است به طوری که هم در مصرف آب شرب و هم بخش کشاورزی شاهد مصرف بی رویه هستیم و تکنولوژی لازم را در مصرف آب شرب و کشاورزی نداریم همچنان بر اساس روش‌های سنتی حرکت می‌کنیم.
او با بیان اینکه امروزه در همه جوامع برای مدیریت آب از تکنولوژی‌های نوین استفاده می‌کنند که مازندران در این زمینه عقب است، افزود: به نظر می‌رسد مصرف خارج از معمول در مصرف آب در این استان حاکم باشد و در حوزه مصرف حکایت از آن دارد نتوانستیم کنترل مدیریت آب را به درستی انجام دهیم.
حسینی پور ادامه داد: میانگین بارش باران در جهان ۸۴۰ میلی متر و این رقم در کشورما حدود ۲۵۰ میلی متر است. میانگین بارش استان ۶۴۰ میلی متر است و به نسبت میانگین کشوری رتبه بالایی را داریم.
او افزود: شورای حفاظت از منابع آب یکی از راهبردی‌ترین ساختار‌های قانونی است که در مازندران باید به عنوان فعال‌ترین شورا در استان کار خودش را آغاز کند و آژیر خطر شورای حفاظت از منابع آب باید به صدا در آید چرا که شرایط آب مازندران نزدیک به نقطه بحران است.
استاندار مازندران گفت: دستگاه‌های عضو شورای حفاظت از منابع آب باید برای چالش‌های پیش رو برنامه داشته باشند و هر برنامه‌ای جهت اجرا باید مصوبه شورای حفاظت از منابع آب را داشته باشد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط