پنج‌شنبه 12 مهر 1403 - 16:46

کد خبر 432584

چهارشنبه 15 فروردین 1403 - 21:20:00


نشانه های فاسد شدن ضد آفتاب


خانومانه/ ضد آفتاب هم مانند بسیاری از کرم‌ها و لوازم آریشی بهداشتی دیگر فاسد می‌شود. احتمالا تابحال با نشانه‌های فاسد شدن ضد آفتاب مانند گلوله شدن روی پوست مواجه شده‌اید، با این‌حال ممکن است همچنان از آن استفاده کرده‌ باشید. SPF به عنوان مهم‌ترین ماده در فرمولاسیون کرم‌های ضد آفتاب، مستعد منقضی شدن است. وقتی کرم ضد آفتاب فاسد یا تاریخ گذشته می‌شود علاوه‌بر اینکه دیگر تاثیری در برابر اشعه‌های مضر آفتاب نخواهد داشت، پتانسیل آسیب به پوست شما را هم دارد! در این مطلب مواردی را با هم مرور می‌کنیم تا ببینیم دلایل فاسد شدن ضد آفتاب چیست؟ چطور باید از خراب شدن ضد آفتاب باخبر شد؟ و چگونه از ضد آفتاب و محصولات مشابه نگهداری کنیم تا قبل از منقضی شدن فاسد نشوند؟
علائم خراب شدن ضد آفتاب

1. تغییر در بافت و جدا شدن روغن کرم ضد آفتاب
2. تغییر بو پس از فاسد شدن ضد آفتاب
3. تغییر رنگ هنگام خراب شدن ضد آفتاب

کلام آخر
منقضی شدن و گذشتن زمان تاریخ انقضای کرم
قرار دادن کرم ضد آفتاب در محیط مرطوب (مانند قفسه‌های حمام)
قرار گرفتن ضد آفتاب در معرض گرما و نور آفتاب (درون ماشین، زیر پنجره، کنار وسایل گرمازا و …)
باز بودن در تیوب کرم به مدت طولانی
برخورد لوله تیوب با آلودگی و کثیفی (مانند دست و …)
 
علائم خراب شدن ضد آفتاب
از نشانه‌های خراب شدن ضد آفتاب چند علامت مشخص است که مهم‌ترین آنها را با هم بررسی می‌کنیم.

1. تغییر در بافت و جدا شدن روغن کرم ضد آفتاب
تغییر بافت در کرم‌ های ضد آفتاب شیمیایی و مینرال، نشان از فاسد شدن ضد آفتاب دارد. در این حالت کرم‌ معمولاً آبکی‌تر از قبل شده یا به‌صورت لخته و گلوله گلوله از تیوب خارج می‌شود. به همین دلیل گاهی وقت‌ها با فشار اولیه تیوب، نخست مایعی روغنی از آن خارج می‌شود. علت جدا شدن روغن کرم، رسوب و ته‌نشین شدن باقی مواد ضد آفتاب در ته تیوب است.

2. تغییر بو پس از فاسد شدن ضد آفتاب
تغییرات بو، معمولاً اولین علائم خراب شدن ضد آفتاب است. هر گونه تغییر بو که غالباً به بوی بد و مشمئزکننده تعبیر می‌شود، باید جدی گرفته شود. زیرا بوی بد ناشی از تجمع، رشد و فعالیت باکتری‌ها است. فراموش نکنید هرگز با دست آلوده به محتوای کرم ضد آفتاب دست نزنید. همچنین قرار دادن کرم با در باز در معرض هوا یا درست نبستن در تیوب کرم، باعث ورود باکتری‌ها به درون محتوای کرم می‌شود. این باکتری‌های مضر علاوه بر فاسد کردن کرم ضد آفتاب، باعث ایجاد جوش و مشکلات پوستی هم می‌شوند.

3. تغییر رنگ هنگام خراب شدن ضد آفتاب
رگه‌های قهوه‌ای یا زرد در محتوای کرم ضد آفتاب که به دلیل اکسیداسیون روی می‌دهد، خبر از خراب شدن ضد آفتاب دارد. این فعل و انفعالات معمولاً به دلیل در معرض نور یا هوا قرار گرفتن محصول، اتفاق می‌افتد. در این زمان کرم ضد آفتاب فاسد شده و باید آن را دور بیندازید.

استفاده از کرم ضد آفتاب فاسد چه عوارضی دارد؟
کرم ضد آفتاب تاریخ مصرف گذشته دو مشکل اصلی دارد: نخست اینکه از پوست شما در برابر اشعه‌های مضر خورشید، محافظت نمی‌کند. نکته دوم آنکه به هر حال اکثر کرم‌های ضدآفتاب فرمولاسیونی شیمیایی داشته و حاوی موادی مانند اکسی بنزون، آووبنزون و هموسالات هستند. این مواد به راحتی می‌توانند اکسید شوند و اثربخشی کمتری داشته باشند.

اما در بین انواع ضد آفتاب، برخی ضد آفتاب‌های به اصطلاح معدنی که روی آنها برچسبی مبنی بر وجود اکسید روی یا دی اکسید تیتانیوم چسبانده شده، با اینکه این مشکل را ندارند، اما همچنان تجزیه می‌شوند. این تجزیه شامل جداسازی امولسیون، دانه‌بندی‌ها، مواد نگهدارنده و در نهایت تغییر رنگ و بو می‌شود.

بنابراین بعضی اوقات با اینکه کمی به تاریخ انقضای ضد آفتاب مانده و SPF هنوز از لحاظ فنی خوب است، ضد آفتاب به درستی روی پوست پخش و جذب نمی‌شود. این تغییرات فرمولاسیون در طول زمان و البته با نگهداری غلط از محصول اتفاق می‌افتد و می‌تواند محصول را بی‌اثر سازد.
مورد دیگری که با فاسد شدن ضد آفتاب، پوست ما را تهدید می‌کند، بروز لکه‌های پوستی، جوش و آکنه و در حالت پیشرفته سرطان‌های خطرناک پوستی است. همچنین کرم‌های ضد آفتاب فاسد و منقضی پتانسیل جذب اشعه‌های مضر آفتاب را افزایش داده و باعث بروز انواع صدمات جبران‌ناپذیر پوستی خواهند شد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط