شنبه 22 دی 1403 - 02:40

کد خبر 435106

شنبه 18 فروردین 1403 - 12:00:00


تا سال 2040 تعداد مبتلایان به سرطان پروستات دو برابر می‌شود


دیجیاتو/دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که مرگ‌ومیر این سرطان نیز ۸۵ درصد افزایش یابد؛ آن‌ها افزایش آگاهی درباره این بیماری را کلید مقابله با آن می‌دانند.

طبق پیش‌بینی دانشمندان، تعداد مردانی که تا سال ۲۰۴۰ به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند دو برابر می‌شود و به ۲٫۹ میلیون نفر می‌رسد. این مطالعه، که بزرگ‌ترین در نوع خود است، تخمین می‌زند که مرگ‌ومیر سالانه این سرطان ۸۵ درصد افزایش خواهد یافت.

سرطان پروستات همین حالا نیز یکی از دلایل اصلی مرگ و معلولیت است و در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا شایع‌ترین نوع سرطان در مردان محسوب می‌شود. طبق نتایج یک مطالعه جدید، با افزایش سن جمعیت و بالا رفتن امید به زندگی در سرتاسر جهان، مبتلایان و مرگ‌ومیر این سرطان در ۱۵ سال آینده اوج خواهند گرفت.

در سال ۲۰۲۰، موارد تشخیص این سرطان۱٫۴ میلیون نفر بود. انتظار می‌رود این عدد تا سال ۲۰۴۰ به ۲٫۹ میلیون برسد. مرگ‌ومیر این سرطان با یک افزایش ۸۵ درصدی، از ۳۷۵٬۰۰۰ در سال ۲۰۲۰ به ۷۰۰٬۰۰۰ در سال ۲۰۴۰ خواهد رسید. متخصصان می‌گویند اعداد واقعی بالاتر خواهند بود؛ زیرا در کشورهای متوسط و فقیر موارد بسیاری تشخیص داده نمی‌شوند.

پژوهشگران یافته‌های خود را در ژورنال Lancet منتشر کرده‌اند. عوامل ریسک اصلی سرطان پروستات - مانند سن بالاتر از ۵۰ یا سابقه بیماری خانوادگی - اجتناب‌ناپذیر هستند. به همین علت متخصصان می‌گویند جلوگیری از افزایش موارد سرطان از طریق تغییرات سبک زندگی یا سیاست‌های سلامت عمومی ممکن نیست.

سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در میان مردان در بیش از ۱۰۰ کشور است.


آگاهی درباره سرطان پروستات
نویسندگان مقاله مذکور می‌گویند افزایش دانش مردان و خانواده‌های آن‌ها درباره این سرطان، کلید اصلی مقابله با آن خواهد بود. آگاهی از علائم بیماری، دسترسی به تأسیسات آزمایشگاهی، تشخیص زودهنگام و پیشرفت در درمان می‌توانند از افزایش موارد ابتلا و مرگ‌ومیر جلوگیری کنند.

مداخلات آگاهانه، مانند بهبود روش‌های تشخیص و برنامه‌های آموزشی، می‌توانند جان‌های بسیاری را نجات دهند. تشخیص نادرست و درمان بیش از حد لازم نیز از مشکلات مقابله با این سرطان هستند.

پژوهشگران می‌گویند مردان باید آموزش ببینند که دقیقاً دنبال چه علائمی باشند. علائم سرطان پروستات عبارتند از نیاز مکرر به ادرار (اغلب در شب)، ناتوانی در کنترل ادرار، دشواری شروع ادرار، احساس پر ماندن مثانه پس از ادرار، و وجود خون در ادرار یا اسپرم.

اما این علائم همیشه به این معنی نیستند که فرد سرطان پروستات دارد. پروستات بسیاری از مردان با افزایش سن بزرگ تر می‌شود؛ این پدیده «بزرگی پروستات خوش‌خیم» نام دارد. علائمی که نشان می‌دهد سرطان پروستات احتمالاً از کنترل خارج شده عبارتند از درد در ناحیه تناسلی، کمر یا استخوان‌ها، کاهش اشتها و کاهش وزن ناخواسته.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط