یکشنبه 23 دی 1403 - 04:33
اسرائیل نان بیکاران تحصیلکرده غزه را آجر میکند
فرارو/متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشارش در آخرین خبر به معنای تایید آن نیست
اسرائیل بارها حساب های دیجیتال فلسطینیان را به اتهام ارتباط با حماس توقیف کرده است. با این وجود، مردان جوان در غزه می گویند این بهانه ای در دست اسرائیل است چرا که در عمل سرکوبگری دولت اسارئیل در این عرصه بی رویه بوده است.
برای "محمد" روز خوبی به نظر میرسید. او به تازگی موفق شده بود ۸۰ دلار از تجارت رمز ارزهای دیحیتال در نوار محاصره شده غزه به دست آورد. محمد زمانی که در سال ۲۰۱۳ میلادی از دانشکده کشاورزی فارغ التحصیل شد نتوانست شغل خوبی پیدا کند.
به گزارش میدل ایستای، تنها گزینه او کار در یک فروشگاه مبادلات ارزی با حدود ۳۰۰ دلار حقوق در ماه بود. محمد برای افزایش حقوق خود تجارت رمز ارزهای دیجیتال را در سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز کرد و جزو اولین معامله گران رمز ارز دیجیتال در غزه بود. محمد ۳۲ ساله که اکنون مسئول تمام تراکنشهای ارزهای دیجیتال است و سهمی در فروشگاه دارد میگوید: "تقاضا برای تجارت رمزارزهای دیجیتال در غزه از سال ۲۰۱۵ میلادی شروع شد و در آن زمان در سطح پایینی قرار داشت".
با این وجود، خرید و فروش ارزهای دیجیتال در حال حاضر یک فعالیت محبوب در نوار غزه محسوب میشود جایی که ۱۶ سال تحت محاصره خفقان آور اسرائیل قرار داشته است.
محمد میگوید: "تجارت ارز دیجیتال از سال ۲۰۱۸ میلادی که ارزش بازار آن با رونق همراه بود به طور قابل توجهی افزایش یافته و باعث شد هزاران جوان در غزه برای کسب درآمد به آن روی بیاورند".
این درآمد سبب شد تا محمد بتواند آپارتمان خود را در مرکز شهر غزه خریداری کند جایی که میانگین قیمت یک آپارتمان ۱۳۰ متر مربعی ۴۰۰۰۰ دلار است. تجارت رمز ارز دیجیتال در مناطق ساحلی به قدری محبوب شد که بسیاری از مراکز آموزشی دورههایی را در این زمینه با شهریه حدود ۱۰۰ دلار ارائه میکردند.
محبوبیت خرید ارزهای دیجیتال با نرخ بالای بیکاری فارغ التحصیلان در غزه افزایش یافت نرخ بیکاری ۷۳.۹ درصدی که بالاترین نرخ بیکاری در جهان محسوب میشود.
"محمد ابوجیاب" سردبیر روزنامه الاقتصادیه در غزه اشاره میکند که بسیاری از جوانان تحصیلکرده آنجا برای کسب درآمد از طریق تجارت ارزهای دیجیتال یا بازاریابی دیجیتال به اینترنت نگاه میکنند.
او به "میدل ایست آی" میگوید: "آنان در این تجارت ممکن است سودهای بالایی کسب کنند یا در مدت زمان بسیار کوتاهی متحمل ضررهای هنگفت شوند، زیرا این یک تجارت پرخطر است".
با این وجود، وزارت اقتصاد ملی غزه سال گذشته بسیاری از فعالیتهای تجاری آنلاین مانند طرحهای معاملاتی هرمی، تجارت فارکس که بزرگترین پلتفرم برای تجارت ارزهای خارجی است و هم چنین مراکز آموزشی ارائه دهنده دورههای تجارت ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرده و آنها را "پدیدههای منفی" قلمداد نموده است. با این وجود، علیرغم سرکوبگری اسرائیل تجارت ارز دیجیتال کماکان محبوب است.
تقریبا نیمی از صرافیهای موجود در نوار غزه "تتر" یا USDT (یک استیبل کوین (ارز دیجیتال با ارزش ثابت) که ارزشی برابر با یک دلار امریکا دارد) برای مشتریان برداشت و واریز میکنند. میانگین کمیسیون دریافتی آنان یک تا دو درصد است.
موانع بر سر راه تجارت ارزهای دیجیتالی در غزه
گردان القسام شاخه نظامی حماس در سال ۲۰۱۹ میلادی درخواستی برای کمک مالی از طریق بیت کوین صادر کرد و آدرس کیف پول رمزنگاری خود را در وب سایت خود منتشر کرد.
پس از آن رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که دولت اسرائیل ۸۳۶۱۳۶ دلار ارز دیجیتال از یک شرکت مبادلات ارزی مرتبط با حماس را در سال ۲۰۲۱ میلادی مصادره کرده است. هم چنین، دولت اسرائیل ۳۰ کیف پول رمزنگاری که اعلام کرده بود توسط گروه حماس در سال ۲۰۲۲ میلادی مورد استفاده قرار گرفته را نیز توقیف کرده بود.
به گفته اداره امنیت سایبری غزه در وزارت کشور و امنیت ملی تحت کنترل حماس در سه ماهه اول نخست ۲۰۲۲ میلادی نیم میلیون دلار مصادره و ۲۱ مورد مسدود شدن حسابها و توقیف موجودی آن صورت گرفته است. این وزارتخانه خاطرنشان کرد که در ژانویه و فوریه ۲۰۲۲ میلادی ۲۵ شکایت در مورد "هک خارجی" کیف پولهای رمزنگاری و ۲۰ شکایت مربوط به هک کیف پولها و حسابهای رمزنگاری شده توسط اسرائیل دریافت کرده است.
در آوریل ۲۰۲۳ میلادی کمیسیون ملی مبارزه با تروریسم اقتصادی اسرائیل بیش از ۸۰ حساب دیجیتال و صدها کیف پول دیجیتال را که ظاهرا با حماس مرتبط بودند توقیف کرد. با این وجود، واقعیت آن است که برخی از این کیف پولها متعلق به حماس یا هیچ جریان سیاسی دیگری نبودند.
برای مثال، حساب "محمد بایننس" در جولای ۲۰۲۱ میلادی که ۱۷ هزار دلار ارزش داشت به بهانه "حمایت از تروریسم" بدون اطلاع قبلی بسته شد.
محمد در حالی که منتظر زمان افطار در ماه رمضان است میگوید: "هنوز دلیل این کار را متوجه نشده ام. آیا من فردی هستم که از تروریسم حمایت میکنم؟! من مردی سرشار از زندگی و عشق به آن هستم. من عاشق کباب هستم نه ترساندن دیگران و طرفداری از تروریسم".
او میافزاید: "هک کردن و مسدود ساختن حسابها و کیف پولهای رمزنگاری شده در غزه امکان پذیر است. اگر در مدت کوتاهی برای مشتریان زیادی ارز دیجیتال ارسال کنید ممکن است کیف پول شما مسدود شود. اگر اسرائیل شما را به حمایت از تروریسم متهم کند، چه کسی جرات دارد یک کلمه به زبان بیاورد"؟
پروفسور "رید رشید" مدرس بلاک چین در دانشگاه اسلامی غزه به "میدل ایست آی" میگوید که بایننس یک سیستم خودکار و پیشرفته دارد که میتواند به راحتی هر گونه حساب سرقت شده یا فعالیت مشکوک مانند پولشویی را کشف کند.
رشید که ماه گذشته به طور مجازی در یک رویداد بایننس در رام الله شرکت کرد گفته بود: "حسابهای غزه به دلیل متهم شدن به حمایت از تروریسم مسدود شدند". او میافزاید: "اسرائیل این حسابها را به بایننس گزارش داد. بنابراین، آن پلتفرم این حسابها را مسدود کرده تا از هرگونه اتهام حمایت از تروریسم جلوگیری کند چرا که یک پلتفرم تجارت جهانی محسوب میشود".
شاخه مسلح حماس اعلام کرد که فعالیتهای معاملاتی بیت کوین خود را متوقف میکند. آن گروه با انتشار بیانیهای اشاره کرده بود: "این تصمیم به دلیل نگرانی در مورد ایمنی اهدا کنندگان مالی و در امان ماندن از هرگونه آسیبی اتخاذ میشود".
منبع درآمد
او خاطر نشان کرد که ارز دیجیتال یک راه خوب برای کسب درآمد در غزه است، اما اکثریت قریب به اتفاق معامله گران به دلیل کمبود تجربه پول خود را از دست میدهند. رشید میافزاید: "هر کسی که میداند چگونه بازار ارزهای دیجیتال و تجارت را تجزیه و تحلیل کند میتواند آن را به یک منبع درآمد تبدیل نماید. متوسط سود ماهیانه سه تا چهار درصد سرمایه است، اما گاهی اوقات با افزایش ارزش سود به ۱۰ درصد و حتی ۳۰ درصد میرسد همان طور که در ماه گذشته این اتفاق رخ داد".
خالد ۳۰ ساله دوست محمد در سال ۲۰۱۵ میلادی سه سال پس از فارغ التحصیلی به عنوان پرستار تجارت ارزهای دیجیتال را آغاز کرد. او تجارت را به طور مستقیم از طریق اینترنت آموخت و با ۵ هزار دلار کارش را آغاز کرد.
"خالد" میگوید: "کار در تجارت رمز ارزهای دیجیتال بسیار بهتر از کار در غزه است، زیرا شما با کار در غزه حتی نمیتوانید هزینههای زندگی خود را تامین کنید. گاهی ضرر میکنم، اما روزهای دیگر سود میکنم". خالد که اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دلار سرمایه در اختیار دارد میگوید:"حتی اگر اندکی ضرر کنم باز هم میتوانم وسایل اولیه را برای خانواده ام فراهم نمایم".
او نیز با مسدود شدن حساب بایننساش در همان روز مسدود شدن حساب محمد مواجه شد. او میگوید: "زمانی که بایننس حساب را به بهانه حمایت از تروریسم مسدود کرد ۲۰ هزار تتر در حساب من وچود داشت. من شوکه شده بودم. من صرفا یک معامله گر ارز دیجیتال بودم که بدون هیچ گونه منافع نظامی برای مشتریان کار معامله، برداشت و سپرده گذاری ارزهای دیجیتال انجام میدادم و کمیسیون ام را دریافت میکردم".
او میافزاید: "کماکان بدون هیچ گونه نتیجهای با پشتیبانی بایننس تماس میگرفتم. پس از یک ماه حساب ام را بستند و موجودی ام توقیف شد". آنان برایم ایمیل یک نهاد امنیتی اسرائیل را ارسال کردند و از من خواستند برای حل مشکل ام با آنان تماس بگیرم. او به دلیل از دست دادن سرمایه اش متاثر شده و در نتیجه شیوه کارش را تغییر داده است.
خالد اکنون برای جلوگیری از مسدود شدن مجدد حساب اش از کیف پولهای مختلف و پلتفرمهای معاملاتی ارزهای دیجیتال استفاده میکند، با صرافی کار کرده و تنها با چند مشتری معروف معامله میکند.
در مورد محمد بایننس برای او نیز ایمیلی ارسال کرد و از وی خواست تا با ارتش اسرائیل تماس بگیرد. محمد میگوید: "من تلاشهایی را انجام دادم، اما همگی بی نتیجه ماندند".
تجاوز علیه فلسطینیان
"محمد ابوهاشم" پژوهشگر حوزه حقوق بشر به "میدل ایست آی" میگوید اسرائیل به آن معامله گران ارز دیجیتال پاسخی نداد. او اشاره میکند که معتقد است مصادره هر مقدار پولی بدون مبنای حقوقی و قانونی مصداق نقض حق مالکیت است.
او میافزاید: "اسرائیل با استناد به قوانین بین المللی ضد تروریسم علیه فلسطینیان مرتکب تخلف شده و پول آنان را مصادره میکند". او میافزاید: "اسرائیل چنین تخلفاتی را مرتکب میشود، زیرا مطمئنا آگاه است که مجبور به پاسخگویی به هیچ نهاد و فردی نیست. متاسفانه تنها راه حل قانونی برای جوانان مالباخته فلسطینی دستگاه قضایی اسرائیل است که از نظر تاریخی به عنوان ابزاری شناخته شده که مقامهای اسرائیلی از آن علیه فلسطینیان استفاده میکنند".
سرکوب تنها در اسرائیل رخ نمیدهد
در تاریخ ۲۷ مارس سال جاری میلادی کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) در دادگاه فدرال در شیکاگو در ایالات متحده یک اقدام اجرایی مدنی ارائه کرد و "چانگ پنگ ژائو" بنیانگذار شرکتی کانادایی را به "فرار عمدی از قوانین فدرال و راه اندازی یک بورس مشتقات دارایی دیجیتال غیر قانونی" متهم کرد. پرونده ۷۴ صفحهای مطرح شده علیه او حاوی اتهامات گوناگونی از جمله "تسهیل فعالیتهای بالقوه غیر قانونی برای حماس" در سال ۲۰۱۹ میلادی بوده است.
"ساموئل لیم" رئیس پیشین در بایننس میگوید: "آنان معمولا مبالغ ناچیزی ارسال میکنند، زیرا مبادله زیاد به منزله پولشویی محسوب میشد. آنان به سختی میتوانند یک اسلحه کلاشنیکف ۶۰۰ را خریداری کنند".
رشید و ابوجیاب انتظار دارند که بایننس به دنبال اقدامات کمیسیون معاملات آتی کالا ایالات متحده محدودیتهای بیشتری را بر تجارت ارزهای دیجیتال در غزه اعمال کند و معتقدند این اقدام میتواند عواقب جدی به دنبال داشته باشد. ابوجیاب میگوید: "این پرونده ممکن است چالشهای بیشتری را برای جوانان غزه ایجاد کند جوانانی که با ارزهای دیجیتال معامله میکنند".
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
صفحه اول روزنامه تعادل یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه قدس یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه فرهیختگان یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه خراسان یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه کیهان یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه شوت یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه هدف یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه دنیای اقتصاد یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه امروز یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه اقتصاد مردم یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه ابرار اقتصادی یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه جهان صنعت یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه آسیا یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه ابتکار یکشنبه ۲۳ دی
-
صفحه اول روزنامه جمهوری اسلامی یکشنبه ۲۳ دی
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
«جاده توسعه» عراق؛ شمشیر دولبه برای ایران
شنبه 22 دی 1403 - 22:38:10
اختلاف 500 هزار میلیادی بر سر حجم اقتصادی ایران
شنبه 22 دی 1403 - 22:33:40
مصرف بنزین کشور در سال جاری ۷.۴ درصد افزایش پیدا کرد
شنبه 22 دی 1403 - 21:47:59
واردات خودرو سهمیهبندی شد
شنبه 22 دی 1403 - 21:44:07
واردات خودرو سهمیهبندی شد
شنبه 22 دی 1403 - 21:43:35