شنبه 22 دی 1403 - 09:41

کد خبر 456892

چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403 - 17:02:51


بازتاب گسترده سفر رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا در رسانه‌های جهان


ایرنا/ سفر روز چهارشنبه رئیس‌جمهوری ایران به سریلانکا که نخستین سفر یک مقام عالی ایرانی به کلمبو پس از ۱۶ سال است، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های آسیایی و بین‌المللی داشته است.

ابراهیم رئیسی پنجم اردیبهشت ماه به دعوت رسمی رانیل ویکرمسینگه رئیس جمهور سریلانکا به این کشور سفر کرد. این سفر اولین سفر یک رییس‌جمهور از ایران به کلمبو پس از ۱۶ سال است.
در این سفر پروژه چند منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» سریلانکا که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی-مهندسی کشور در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق با حضور روسای جمهور ۲ کشور افتتاح و به بهره‌برداری رسید.
رسانه‌های مختلف آسیایی و جهانی با اشاره به وضعیت سیاسی و اقتصادی ۲ کشور به بازتاب این سفر پرداختند.

تنگه هرمز؛ مرکز تعاملات ایران و سریلانکا
شبکه خبری هند و آسیا که یک رسانه تحلیلی هندی است در گزارشی نوشت: در بحبوحه تنش در خاورمیانه، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران پس از سفر سه روزه خود به پاکستان وارد سریلانکا شد.
تدابیر شدید امنیتی در سراسر کشور اعمال شده، به‌ویژه بستن تمام راه‌هایی که قرار است رئیس‌جمهور ایران در سفر یک روزه به این کشور جزیره‌ای از آنجا بازدید داشته باشد.
این رسانه با اشاره به اهمیت این سفر اضافه کرد: نیهال تالدووا، سخنگوی پلیس و معاون بازرس کل کلمبو گفت: نیروهای امنیتی بیشتری از ارتش، نیروی دریایی، نیروی هوایی و نیروی نخبگان و نیروی ویژه پلیس برای تامین امنیت بیشتر برای مقامات بازدیدکننده از سریلانکا مستقر شده اند.
تالدووا افزود: این برنامه امنیتی، مناطقی را که قرار است رئیس جمهوری ایران به آنجا سفر کند، پوشش خواهد داد و چندین جاده برای تامین امنیت بسته خواهد شد.
شبکه خبری هند و آسیا نوشت: روابط تاریخی میان سریلانکا و ایران به قرن‌ها قبل برمی‌گردد و تعاملات بین ۲ ملت بیشتر در تنگه هرمز متمرکز بوده است. روابط رسمی دیپلماتیک به طور رسمی در سال ۱۹۶۲ برقرار شد و ایران در سال ۱۹۷۵ سفارت خود را در کلمبو تأسیس کرد، در حالی که سریلانکا در ژانویه ۱۹۹۰ سفارت خود را در تهران تأسیس کرد.
ایران کمک های توسعه ای را با وام هایی با تمرکز بر تقویت زیرساخت ها، آبیاری و بخش های برق به سریلانکا ارائه کرده است. سریلانکا تاکنون بیش از ۱۹ میلیون دلار به ایران بازپرداخت کرده است و مبلغ ناخالص قابل پرداخت باقی مانده در حدود ۳۵ میلیون دلار است.
هر ۲ کشور اعضای فعال سازمان های بین المللی و منطقه ای مختلف از جمله مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی (ACD)، جنبش غیرمتعهدها (NAM) و انجمن کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORA) هستند.
این رسانه اضافه کرد: سریلانکا برای تسهیل روابط گردشگری که بسیار مورد نیاز ایران است، پروازهای ماهان ایر بین ۲ کشور را تایید کرده است. ایران در سال ۲۰۲۲ رتبه ۲۷ را در میان کشورهایی که بیشترین ورود گردشگر بین المللی را در سریلانکا داشتند، کسب کرد. تا ژوئن ۲۰۲۳، سریلانکا پذیرای حدود ۶ هزار گردشگر ایرانی بود.

سفر رئیس جمهوری ایران به سریلانکا نماد همکاری‌های زیرساختی تهران-کلمبو است
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی با اشاره به پایان سفر رئیس جمهوری ایران به پاکستان نوشت: رئیسی صبح چهارشنبه وارد فرودگاهی در جنوب سریلانکا شد تا پروژه ۵۱۴ میلیون دلاری آبیاری و برق آبی اوما اویا (Uma Oya) را افتتاح کند.
به گفته دولت سریلانکا، این پروژه قرار بود در مارس ۲۰۱۴ (اسفند ۱۳۹۳) راه اندازی شود، اما تحریم ها علیه جمهوری اسلامی باعث شد این پروژه با یک دهه تاخیر به بهره برداری برسد.
این رسانه نوشت: دفتر رئیس جمهور سریلانکا رانیل ویکرمسینگه می‌گوید سفر رئیسی نماد همکاری بین دو کشور در این تلاش زیرساختی مهم است.
این سد ۲ مخزنی، برای آبیاری ۴هزار و ۵۰۰ هکتار زمین جدید برنامه ریزی شده است، در حالی که ژنراتورهای سدهای آبی ظرفیت ۱۲۰ مگاوات تولید برق را هم دارند.
ایران خریدار اصلی چای سریلانکا، کالای اصلی صادراتی این جزیره است.
سریلانکا در حال حاضر ۲۱۵ میلیون دلار بدهی نفت ایران را با صادرات چای بازپرداخت می کند. تنها پالایشگاه نفت این کشور توسط ایران در سال ۱۹۶۹ ساخته شده است.

ایران آماده برقراری روابط قوی‌تری با سریلانکا
رسانه اکسپرس تریبون پاکستان نوشت: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران روز چهارشنبه در جریان سفر کوتاهی به کشور جزیره‌ای سریلانکا که اولین سفر یک رئیس‌جمهور ایران در ۱۶ سال گذشته است، گفت: ایران آماده تقویت روابط با سریلانکا و سایر کشورهای آسیایی است.
۲ کشور در این سفر پنج پیمان یا یادداشت تفاهم را امضا می‌کنند، این دومین دور مذاکرات در سطح سران از آوریل ۲۰۰۸ است که توسط محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت ایران انجام شد.
این رسانه پاکستانی نوشت: رئیسی با افتتاح یک پروژه برق آبی به ارزش ۵۱۴ میلیون دلار، متعهد شده از پروژه های توسعه ای در جزیره اقیانوس هند با ارائه خدمات فنی و مهندسی حمایت کند.
رئیسی گفت: آمادگی کامل برای گسترش بیشتر روابط دوجانبه با همه کشورهای آسیایی، کشورهای همسایه و کشورهای مستقل را داریم.
وی افزود: سریلانکا کشوری مستقل و آزاد است که سیاست‌های خود را با ایران همسو کرده است و این همکاری، مقامات را قادر می‌سازد تا آینده درخشانی برای هر دو کشور بسازند.
رئیس جمهور سریلانکا از ایران برای کمک به پروژه‌های زیرساختی کشورش تشکر کرد
خبرگزاری آدادرانای بنگلادش نوشت: رانیل ویکرمسینگه رئیس جمهور سریلانکا روز چهارشنبه از ایران برای حمایت فنی در پروژه‌های زیرساختی تشکر و تاکید کرد: بدون کمک ایران، سریلانکا نمی توانست شاخه های اوما اویا را به سوی این نیروگاه بفرستد.
وی پس از آنکه همراه با همتای ایرانی خود، پروژه زیرساختی چندمنظوره اوما اویا (Uma Oya U، OMDP) ‌را افتتاح کردند، اظهار داشت: باید آنچه بین کشورها مشترک است را تقویت کنیم. همه ما کشورهایی متعلق به جنوب جهانی هستیم و در زمانی قرار داریم که جنوب می خواهد هویت و استقلال خود را پیدا کند.

 
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط