جمعه 28 اردیبهشت 1403 - 16:59

کد خبر 463800

سه‌شنبه 11 اردیبهشت 1403 - 09:38:00


کافئین در دوران بارداری مجاز است؟


الو دکتر/ یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خانم‌های باردار، تغذیه است. اینکه خوردن کدام مواد غذایی برای خانم‌ها مجاز است و خوردن کدام‌یک می‌تواند برای شما مضر باشد، می‌تواند استرس زیادی را به خانم باردار وارد کند. اگر شما هم به تازگی باردار شده‌اید یا قصد باردار شدن دارید، حتما این مسئله ذهن شما را درگیر کرده‌است که مصرف کافئین در دوران بارداری مشکل‌ساز است یا نه! آیا خوردن قهوه در بارداری باعث سقط جنین می‌شود؟ باید مصرف کافئین را در این بازه قطع کرد؟ اگر این سوالات ذهن شما را هم درگیر کرده‌است، بهتر است که با ما همراه باشید و این مطلب را تا انتها بخوانید.
مصرف کافئین در بارداری باعث سقط جنین می شود؟
حتما این جمله را از خیلی از اطرافیان خود شنیده‌اید که «خانم‌های باردار نباید کافئین مصرف کنند.»
این جمله صحیح است یا غلط؟
غلط است.
مطالعات نشان‌می‌دهد که نوشیدن کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز به تولد زودهنگام و یا سقط جنین ارتباطی ندارد. اما متخصصان در مورد اینکه آیا مصرف کافئین با وزن کم نوزاد در هنگام تولد مرتبط است یا خیر، نظری ندارند. اگر شما باردار هستید و صبح‌ها به خوردن قهوه نیاز دارید، احتمالا دکتر شما با مصرف قهوه موافقت خواهد‌کرد. ولی نمی‌توانید بدون ملاحظه به نوشیدن قهوه ادامه‌دهید.
آیا قهوه بدون کافئین در بارداری مجاز است؟
خیلی از خانم‌های باردار، باوجود علاقه‌ای که به قهوه و کافئین موجود در آن دارند، نمی‌توانند به این نوشیدنی در دوران بارداری اعتماد کنند. هرچند که قبل‌تر گفتیم که این نوشیدنی چندان ارتباط دقیقی با سقط جنین ندارد. اما مطالعات به اندازه‌ی کافی در این زمینه انجام‌نشده‌است و بارداری تجربه‌ی استرس‌آوری برای خانم و آقا است. پس رعایت همه‌ی نکات در این دوره برای زوجین اهمیت زیادی دارد.
شاید این نکته به ذهن شما برسد که اگر کافئین در دوران بارداری ممکن است مشکل‌ساز شود، پس قهوه‌های بدون کافئین انتخاب مناسبی برای خانم باردار هستند. بله! به نقل از nhs، این انتخاب می‌تواند بسیار هوشیارانه و مناسب باشد. در صورتیکه به خوردن نوشیدنی‌های انرژی‌زا و قهوه در روتین زندگی خود عادت دارید، می‌توانید در دوران بارداری به سمت نوشیدنی‌های بدون کافئین بروید و انتخاب‌های خود را کمی محدودتر کنید. این کار می‌تواند کمک بسیار زیادی به شما بکند و از طرفی کافئین نیز در دوران بارداری محدود خواهدشد.
مصرف کافئین و قهوه در دوران بارداری چه عوارضی دارد؟ (عوارض کافئین در بارداری)
حتما این سوال را می‌پرسید که مصرف کافئین در دوران بارداری چه عوارضی دارد؟ چرا باید مصرف کافئین خود را کم کنیم؟ در ادامه به برخی از نتایجی که تحقیقات مختلف به آنها رسیده‌اند، اشاره کرده‌ایم و به شما توضیح داده‌ایم که چرا بهتر است مصرف کافئین خود را محدود کنید. برخی از عوارضی که ممکن است قهوه و کافئین زیاد، بر روی جنین و مادر در دوران بارداری داشته‌باشند، شامل موارد زیر هستند:


۱. تولد نوزادی با قد کوتاه
مصرف کافئین در دوران بارداری می‌تواند باعث تولد نوزادی با قد کوتاه‌تر شود. طبق یکی از تحقیقاتی که انجام شده‌است، مادرانی که در دوران بارداری خود قهوه مصرف می‌کردند، نسبت به مادرانی که مصرف قهوه نداشتند، نوزادانی با قد کوتاه‌تر به دنیا آورده‌اند. این اختلاف قد در سنین ۴ تا ۸ سالگی بیشترین بروز را داشته‌است. این کودکان معمولا ۱.۵ سانتی‌متر کوتاه‌تر از فرزندانی هستند که مادرانشان اصلا کافئین مصرف نکرده‌اند.
۲. سقط جنین
مصرف زیاد کافئین در دوران بارداری، بیشتر از ۲۰۰میلی گرم در روز، می‌تواند باعث سقط جنین در هفته‌های پایین شود. توجه داشته‌باشید که این مورد برای افرادی که مصرف زیاد کافئین دارند، مطرح می‌شود. البته که مصرف کمتر از آن، باعث سقط نمی‌شود. به خاطر داشته‌باشید که انجام آزمایش و مطالعه بر روی مادرانی که باردار هستند، چندان ساده نیست. بنابراین ارائه اطلاعات دقیق در این زمینه چندان ساده نیست. نمی‌توان از هر داده‌ای که در این زمینه به مادران باردار داده‌می‌شود، به طور کامل اطمینان داشت. پس سعی کنید همیشه در حاشیه‌ی امن باشید و به احتمالات نزدیک نشوید و قهوه‌های بدون کافئین استفاده کنید.
۳. تولد زودهنگام نوزاد
بااینکه برخی از مطالعات این مسئله را تایید و برخی دیگر آن را رد می‌کنند، گفته‌شده‌است که مصرف کافئین می‌تواند در تولد زودهنگام نوزاد موثر باشد. بنابراین برای اینکه با این مسئله مواجه نشوید و نوزاد شما به موقع متولد شود، بهتر است که مصرف کافئین خود را محدود و حتی قطع کنید.
نوزادی که زودتر از موعد به دنیا می‌آید، معمولا وزن خوبی ندارد و برخی از بخش‌های سیستم تنفسی او تکامل پیدا نکرده‌است. بنابراین لازم است که چند روزی را در مراقبت‌های ویژه نوزادی بگذراند. همین مسئله می‌توند مشکلات زیادی برای مادر و نوزاد ایجاد کند.
یکی دیگر از عوارضی که ممکن است مصرف کافئین داشته‌باشد، نفخ در دوران بارداری است. همچنین کسانی که پرکاری تیروئید در بارداری دارند، باید مصرف کافئین در بارداری را کاهش دهند.
۴. وزن کم هنگام تولد
نوزادانی که از مادران با مصرف زیاد قهوه در دوران بارداری متولد می‌شوند، معمولا وزن کمی در هنگام تولد دارند. وزن مناسب هنگام تولد اهمیت بسیار زیادی در سلامت نوزاد دارد. وزن کم می‌تواند مشکلات زیادی مثل انواع بیماری‌ها برای نوزاد ایجاد کند.
قهوه در دوران شیردهی مجاز است؟ (کافئین در شیردهی)
یکی دیگر از سوالاتی که برای مادران پیش می‌آید، این است که مصرف قهوه و کافئین در دوران شیردهی مشکل‌ساز است؟ مقدار کم قهوه و کافئین چندان تاثیری ندارد. اما کافئین می‌تواند وارد شیر مادر شود. بنابراین مصرف زیاد این ماده در دوران شیردهی مجاز نیست. سعی کنید که مصرف قهوه و نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های حاوی قهوه را در دوران شیردهی محدود کنید.
با اینکه تحقیقات مختلفی بر روی مصرف کافئین در دوران بارداری انجام‌شده‌است، هنوز آمار و داده‌های کاملی در این زمینه در دست نیست. اما یکی از اصلی‌ترین توصیه‌هایی که از طرف دکتر زنان به مادران باردار می‌شود، این است که مقدار مصرفی کافئین خود را در دوران بارداری به زیر ۲۰۰ میلی‌گرم در روز برسانند.
مصرف بیش‌ازحد کافئین در دوران بارداری می‌تواند باعث سقط یا تولد نوزاد با وزن کمتر شود. یکی از انتخاب‌هایی که پیش روی مادران باردار وجود دارد، مصرف نوشیدنی‌های بدون کافئین است. هرچند که در مصرف این نوشیدنی‌ها نیز باید حد و حدود رعایت شود و بیش از اندازه مصرف نشوند. چون این نوشیدنی‌ها هم تا حدودی کافئین دارند و می‌توانند مشکل‌ساز شوند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط