شنبه 29 اردیبهشت 1403 - 23:26

کد خبر 470307

یک‌شنبه 16 اردیبهشت 1403 - 23:45:00


سیگنال نگران‌کننده واشنگتن برای تل‌آویو


اکو ایران/متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

 
ایالات متحده ارسال یک محموله مهمات به اسرائیل را متوقف کرد.

دو مقام اسرائیلی به باراک راوید، خبرنگار آکسیوس گفته‌اند که دولت بایدن هفته گذشته انتقال یک محموله مهمات ساخت آمریکا به اسرائیل را متوقف کرد. این اولین بار از زمان حمله 7 اکتبر است که ایالات متحده ارسال یک محموله تسلیحاتی را که برای ارتش اسرائیل در نظر گرفته شده بود متوقف می‌کند.

مقامات اسرائیلی گفته‌اند که این حادثه نگرانی‌های جدی در داخل کابینه اسرائیل ایجاد و مقامات این رژیم را به تکاپو انداخت تا بدانند چرا این محموله هنوز ارسال نشده است.

در حال حاضر، جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت او از اسرائیل هستند، با انتقاد شدید روبرو است. دولت او در ماه فوریه از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که تسلیحات ساخت ایالات متحده توسط ارتش اسرائیل در غزه مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده می‌شود. اسرائیل در ماه مارس یک تضمین‌نامه امضا شده ارائه کرد.

دولت بایدن در ظاهر به شدت نگران است که اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه، جایی که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، حمله کند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در روزهای اخیر بیانیه‌های متعددی را منتشر کرده و گفته صرف نظر از اینکه اسرائیل و حماس برای آزادی اسرا و آتش‌بس به توافق برسند یا نه، قصد دارد دستور تهاجم به رفح را صادر کند، 

نتانیاهو در بیانیه‌ای به مناسبت روز یادبود هولوکاست در روز یک‌شنبه به تنش با دولت بایدن اشاره کرد. او مدعی شد: «در هولوکاست وحشتناک، رهبران بزرگ جهان بودند که بیکار ایستادند؛ بنابراین، اولین درس هولوکاست این است: اگر از خود دفاع نکنیم، هیچ کس از ما دفاع نخواهد کرد. و اگر لازم باشد تنها بایستیم، تنها خواهیم ایستاد».

به گفته دو منبع آگاه، چهارشنبه گذشته آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده ادر سفر به سرزمین های اشغالی گفتگوی سختی با نتانیاهو در مورد عملیات احتمالی اسرائیل در رفح داشت. بلینکن در جریان دیدار با نتانیاهو گفت که «عملیات نظامی بزرگ» در رفح منجر به مخالفت علنی ایالات متحده با آن خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و اسرائیل تأثیر منفی خواهد گذاشت.

یک روز بعد، جان کربی، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که رهبران اسرائیل درک می‌کنند که رئیس جمهور بایدن در مورد احتمال تغییر در سیاست ایالات متحده در مورد جنگ غزه، در صورت حمله زمینی به رفح «صادق است».

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز شنبه در کنفرانس فایننشال تایمز در واشنگتن گفت که دولت بایدن برای اسرائیل روشن کرد که شیوه اجرای عملیات در رفح بر سیاست ایالات متحده در قبال جنگ غزه تأثیر خواهد گذاشت.

میانجی‌های مصری و قطری هم‌چنان در تلاش برای دستیابی به یک توافق بین اسرائیل و حماس هستند که منجر به توقف درگیری‌ها در غزه شود. دولت بایدن عمیقاً درگیر این تلاش‌ها است و بیل برنز، رئیس سیا، در روزهای اخیر در قاهره به مذاکرات پیوست.

در حالی که اسرائیل منتظر پاسخ حماس به این پیشنهاد است، نتانیاهو چندین بیانیه صادر کرده و گفته که با پایان دادن به جنگ به عنوان بخشی از توافق موافقت نخواهد کرد. یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه از نیروهای نظامی اسرائیل در غزه بازدید کرد و گفت که اسرائیل «سیگنال‌های نگران‌کننده» می‌بیند مبنی بر این‌که حماس قصد ندارد به سمت توافقی [مدنظر اسرائیل] حرکت کند. گالانت گفت: «این بدان معناست که عملیات در رفح و سایر نقاط غزه در آینده بسیار نزدیک انجام خواهد شد».


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط