دوشنبه 09 مهر 1403 - 01:02

کد خبر 485782

شنبه 29 اردیبهشت 1403 - 22:45:00


خیانت« بدغذاها» به سلامت روان‌شان؟


آخرین خبر/ بر اساس یک پژوهش گسترده‌ که روی بزرگ سالان بریتانیایی انجام شد، افرادی که در انتخاب غذا چندان سخت گیر و وسواسی نیستند، در مقایسه با آن‌هایی که رژیم غذایی محدودتری را دنبال می‌کنند و فقط برخی غذاها را می‌خورند، از سلامت روان بهتری برخوردارند. به گزارش واشنگتن پست، محققان پس از تجزیه و تحلیل داده‌ها متوجه شدند افرادی که به انواع غذاها و طعم‌ها علاقه داشتند، از سلامت روان و احساس رضایت درونی بیشتری برخوردار بودند و در آزمون‌های شناختی، نسبت به افراد بدغذا که تنها خوراکی‌های محدودی می‌خورند، بهتر عمل کردند.
بررسی 128هزار سالمند
محققان در این پژوهش، ترجیح غذایی حدود ۱۲۸ هزار سالمند در بریتانیا را پیگیری کردند. در این پژوهش به جای تمرکز بر بررسی آثار رژیم غذایی خاص بر سلامتی، ارتباط بین غذاهایی که افراد دوست دارند و دوست ندارند و سلامت روان و سلامت شناختی آن‌ها ارزیابی شد. طبق یافته‌های این پژوهش، پیروی از یک رژیم غذایی خاص که مصرف برخی خوراکی‌ها را محدود می‌کند، مانند گیاه‌خواری یا رژیم‌هایی با پروتئین بالا، شاید برای بهداشت روان همیشه بهترین انتخاب نباشد. به گفته جیانفنگ فنگ، یکی از محققان اصلی این مطالعه از شانگهای، افراد برای این که حس بهتری داشته باشند، به یک رژیم غذایی متعادل‌تر نیاز دارند.
نحوه انجام این پژوهش
محققان بریتانیایی و چینی در این تحقیق که در مجله «سلامت روان طبیعت» (Nature Mental Health)  منتشر شد، بر ترجیح غذایی شرکت‌کنندگان در مطالعه بانک زیستی بریتانیا تمرکز کردند. داوطلبان برای این بانک اطلاعاتی پرسش‌نامه‌های مربوط به «علاقه‌مندی غذایی» را پر کردند که در آن باید ترجیح غذایی‌شان را از بین ۱۴۰ غذا و نوشیدنی در 10 گروه شامل لبنیات، ادویه‌ها یا چاشنی‌ها، میوه‌ها، ماهی، گوشت، تنقلات، نوشیدنی‌ها، نشاسته‌ها، سبزیجات و ... رتبه‌بندی می‌کردند.
چه افرادی بیشتر مستعد ناراحتی‌های‌روانی بودند؟
برخی از این یافته‌ها با ایده‌های متداول درباره تغذیه سالم متناقض بود. برای مثال افرادی که میوه‌ها و سبزیجات را به غذاهای سرشار از پروتئین ترجیح می‌دادند، بیشتر مستعد ابتلا به اضطراب، افسردگی و سایر ناراحتی‌های روانی‌ بودند. شرکت‌کنندگان دیگری هم که رژیم غذایی با پروتئین بالا و فیبر کم را ترجیح می‌دهند، نشانه‌های اضطراب بیشتر و احساس رضایت و آرامش روانی کمتری را گزارش کردند. البته باید توجه داشت که این نتایج فقط وجود یک ارتباط میان ترجیح‌های غذایی خاص و سلامت‌روان را نشان می‌دهند و ممکن است برخی افراد با ترجیح غذایی خاص، ویژگی‌های دیگری داشته باشند که سلامت‌روان آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین برای تایید ارتباط مستقیم بین تغذیه و بهداشت‌روان به تحقیقات دقیق‌تر و جامع‌تر نیاز است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط